Truman Show

The Truman Show
1998
7,4 528 tys. ocen
7,4 10 1 528243
8,1 70 krytyków
Truman Show
powrót do forum filmu Truman Show

hahahaha a to dobre

użytkownik usunięty

na festiwalu w Wenecji przerwali projekcję tego filmu bo pomyśleli że obraz jest niewyraźny

jak to?

użytkownik usunięty
energo

Normalnie, w filmie celowo były zastosowane zakłócenia a ci festiwalowy myśleli że to na prawdę coś nie tak jest z obrazem i przewali projekcję

haha a to dobre
zawsze wiedziałem że z tymi Włochami jest coś nie tak :]

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
litwosxd

nie przeklinaj dziecko

ocenił(a) film na 9
pisk007

Przepraszam. To się na tym forum nie powtórzy.

Przepraszam bardzo, ale aż mnie nosi, żeby nawtykać założycielowi wątku. 8/10- "Truman Show", 10/10- Szklana Pułapka" W głowie się nie mieści, jak można arcydzieło ocenić tak nisko. Bo tak właśnie uważam, to jest niska ocena. Natomiast film sensacyjny, który miał masę błędów logicznych, jak i technicznych ma u Ciebie MAX. Po prostu tego nie rozumiem, możesz mi to wytłumaczyć w jakiś logiczny sposób. Będę bardzo wdzięczny. Przepraszam, za tak mocno rozbudowane zdania, oraz przesadne rozbudowanie tematu.

użytkownik usunięty
kamil24031990

8/10 - to oznacza bardzo dobra ocenę, a ja tez nie rzucam 10 na lewo i prawo.

z tą Szklaną pułapką to ty tak na poważnie?

''Masę błędów logicznych'' he he a to dobre - w tym filmie nie ma żadnych błędów po za dwoma drobnymi szczegółami, mianowicie: Willis nie powinien trzymać palca na języku spustowym i zachowanie policji przy wyważaniu było dość dziwne. I to by było na tyle.
''Szklaną pułapką'' to arcydzieło, najlepszy film w swoim gatunku jaki kiedykolwiek powstał na którym to wzoruje się wiele współczesnych filmów akcji/sensacyjnych. Film jest genialnie zrobiony, doskonały od strony technicznej w dodatku świetne role Willisa, Rickmana które przeszły do historii. Film został bardzo dobrze przyjęty przez krytyków jak widzów na całym świecie.

-Portal Digital Dream Doorr uznał go najlepszy filmem akcji w historii kina - http://digitaldreamdoor.com/pages/movie-pages/movie_action.html
-Na portalu IMDb ten film zajmuje 107 miejsce wśród najlepszych filmów w historii - http://www.imdb.com/chart/top?tt0095016

Porada na przyszłość: Następnym razem jak będziesz przyczepiał się do czyiś ocen, to lepiej dokładnie zapoznaj się z jakimi filmami masz do czynienia.

ocenił(a) film na 10

zalezy jaka szklana pulapka bo z kazda czescia ilosc bledow jest coraz wieksza.w 4,0 to juz jest smiech na sali.

użytkownik usunięty
sanczopansa

oczywiście chodzi jedynkę, pozostałe z resztą też świetne

ocenił(a) film na 10

fakt swietne,imo 3 z ironsem i l jacksonem najlepsza.
co nie zmienia faktu ze w kazdej czesc wraz z powiekszajaca sie numeracja przybywa bledow az w koncu w 4 jest apogeum.akcje ze skakaniem po skrzydle samolotu byla tak nie logiczna ze az smieszna.

użytkownik usunięty
sanczopansa

ja tam przymykam na to oko

PS. najlepsza scena w 4.0 to było zestrzelenie samochodem helikoptera

ocenił(a) film na 10

no chyba nawet o ta scene mi chodzilo;p

ja tez przymykam oko ale wiesz jak sie glebiej zastanowic to to moze troche razic.

jak ci sie podobala ostatnia odslona rockyego?wlasnie ogladalem w pt na tvn i musze powiedziec ze przy calym szacunku to tej serii ta cze wypadla blado.
ale jak na 60 latka sly ma sie czym pochwialic,nie to co arnie-sflaczaly staruszek z meskim biustem.

użytkownik usunięty
sanczopansa

ostatnia części 7/10 - lepsza od od piątki, walka i cała jej oprawa bardzo profesjonalnie wykonana, wszystko było prawie autentyczne - jak na prawdziwej gali: pasy mistrzowskie, anonser Michael Buffer, komentatorzy a i nawet Tysona zaprosili.

ocenił(a) film na 10

no tyson ostatnio czesto sie udziela w epizodzikach.
moim zdaniem calosc byla faktycznie relistyczna le to byl najgorszy przeciwnki-slabo to wypadlo nie bylo tego czegos jak w pierwszych 2-3 czesciach.no i sly w formie.

użytkownik usunięty
sanczopansa

fakt mimo iż przeciwnikiem była autentyczny bokser to kiepsko o wybadał, zdecydowanie wole bardziej przerysowanych Apolla Creeda, Clubbera Langa czy Ivana Drago

ocenił(a) film na 10

heh mr t !:D

użytkownik usunięty
sanczopansa

szerszej publiczności znany jako Bi Ej z Drużyny A

ocenił(a) film na 10

i pitty the fool!
zawsze najbardziej lubilem murdocka.

użytkownik usunięty
sanczopansa

a ja właśnie Bi Eja

ocenił(a) film na 10

domyslilem sie lubisz takich zadziornych man of action.
widze ze na kazdym kroku masz spine z neo
btw kinoman wrocil z detoxu.

użytkownik usunięty
sanczopansa

neo stale coś mi próbuje udowodnić a ja sam nie wiem co, ogolenie beke niezłą z niego mam
tak, zauważyłem że wrócił kinoman ale też z znikąd pojawił się kin0man swoją drogą ciekawe kto się kryje pod tą nazwą ?

ocenił(a) film na 10

kinom sie przyznal ze to on jest kin0manem.chore.

użytkownik usunięty
sanczopansa

fakt ,chore