Truman Show

The Truman Show
1998
7,4 528 tys. ocen
7,4 10 1 528257
8,1 71 krytyków
Truman Show
powrót do forum filmu Truman Show

rany...

ocenił(a) film na 10

SPOOILEEER SPOOILEEER!!
ale mnie ruszyło. film sam w sobie okrutny i smutny... tzn ta "prawda" ukryta całe jego życie,
bez prawdziwych rodziców, przyjaciół, wszystkiego... i tacy bezuczuciowi ci wszyscy, co
kręcili, oglądali or something. nielogiczną częścią dla mnie jednak było to, że co? program
leciał 24h/dobę 7 dni w tygodniu i każdy oglądał to przez 24h/dobę 7 dni w tygodniu bez
jedzenia, wysrania się, spania, kąpania(pomijając kolesia w wannie)? moim zdaniem
10/10, bo no, nie powiem, poruszył mnie głęboko a tego nie robią każde filmy. + Carreyowa
genialność aktorska. tak bardzo chciałam wejść do filmu i go przytulić:X

dzięki za uwagę

MizukiZOMBIE

to że coś leci 24h/7 nie znaczy ze wszyscy są wyłączeni z zycia i tylko oglądają, jak było powiedziane - program lecialw większości krajów na swiecie, ale z pewnością zgodzę się z tobą, film mnie mocno poruszył- mozna udawac przez chwilę, moment, nawet dłużej, ale nie całe życie- matka, ojciec ( w miedzy czasie uśmiercony), żona (sypianie z osobą do ktorej kompletnie się nic nie czuje, propozycja splodzenia dziecka...) coś anormalnego, czy realnego? raczej na taką skalę nigdy, ale kto wie... natomiast pomysł samego filmu jak najbardziej genialny

ocenił(a) film na 9
hona7

A najtragiczniejsze jest to, że po przerwaniu nagrania wszyscy przełączają na inny program...tak zwyczajnie, chociaż byli z facetem całe jego życie. Film przygnębiający i poruszający do głębi. Zawsze oglądam jak trafię.

ocenił(a) film na 10
hona7

Po części się nie zgodzę. To że miłość, przyjaźń była udawana, to dla Trumana było normalne. On znał tylko taką rzeczywistość i nie mógł widzieć w tym nic podejrzanego.

ocenił(a) film na 10
MizukiZOMBIE

Film po prostu przerażający. Chociaż takie coś jest straszne, to myślę, że gdyby to było możliwe, to znaleźliby się tacy ludzie, którzy by to tworzyli i najprawdopodobniej część z nas by to oglądała. Pieniądze przede wszystkim...

ocenił(a) film na 10
MizukiZOMBIE

ptaki wyklute w klatce mogą być szczęśliwe bo nigdy nie zaznały wolności