PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637730}

Trup

El cuerpo
2012
7,4 28 tys. ocen
7,4 10 1 28266
6,0 6 krytyków
Trup
powrót do forum filmu Trup

1/10

ocenił(a) film na 1

Zastanawiam się, czy oglądający i wysoko oceniający ten film widzowie, mają rozum i potrafią z niego korzystac. Wystawiam temu filmowi 1.(19 tak niska ocena na 3441 ocenionych na filmwebie, znaczy nie szastam jedynkami) Powód: cała intryga jest bez sensu. Trudno znaleźc mi w historii kina inny, tak debilny film, którego intryge można rozmazac, jak muchę po szybie.

Spojler, ale inaczej nie wytłumaczę swoich racji.

Dowiadujemy się, że policjant chce pomścic śmierc żony. Oko za oko, więc wymyśla intrygę odesłania na tamten świat małżeństwa, które spowodowało wypadek, w którym zginęła jego żona.
W intrydze pomaga mu córka, która rozkochuje żonatego mężczyzne i nakłania go do rozstania z zoną. Tu pierwsze potknięcie, które jeszcze jednak nie dyskwalifikuje filmu, choc mocno podcina galąz, na której siedza twórcy Trupa. Otóż, aby intryga się powiodła nie wystarczał rozwód. Męzczyzna musiał zabic swoją żonę. Jakim cudem policjant z córką przewidzieli, że w ten sposób zachowa się mężczyzna? A przeciez nie mieli na jego postawę żadnego wpływu.
Dobra. Żona umiera - mordercą jest jej mąż. Z punktu widzenia policjanta i jego córki, połowa sukcesu. Tereaz wystarczy dodac krople toksyny do kieliszka męża i po sprawie. Umiera, tak jak jego żona. Policjant się cieszy i jego córka też.

Pytam zatem: po cholerę ta cała szopka ze zniknięciem ciała z kostnicy. Komu to miało sie przysłużyc? Odpowiedz jest prosta: fajnie buduje to film, ale gdy człowiek się zastanowi po co to i komu było, pada odpowiedz, że to bez sensu. A jeśli zniknięcie trupa w filmie pt. trup, jest bez sensu, to cały film jest takowy.

ocenił(a) film na 8
edgemoon

Dla mnie ten film też jest bez sensu, intryga też mega naciągana i nietrzymająca się kupy, ale... mimo tego dałam 8, bo dawno oglądanie filmu nie dało mi tyle przyjemności(głównie chodzi mi o klimat i to, że przez cały film starałam się rozwiązać zagadkę). Czasem warto się trochę "odmóżdżyć", żeby po prostu dobrze się bawić i wciągnąć się w fabułę, w końcu to tylko fikcja:)

ocenił(a) film na 5
edgemoon

Mnie się film trochę dłużył, ale przymykałem oko na niedociągnięcia tej przekombinowanej intrygi, póki się całość spisku nie wyjaśniła. Kobieta, która jako dziecko ogląda tragiczną śmierć matki, postanawia domniemanemu zabójcy ciągnąć w windzie... Wiarygodne, jak diabli...

ocenił(a) film na 2
edgemoon

Liczba nielogiczności i idiotyzmów w tym filmie jest zatrważająca, dobrze że nie tylko ja to widzę ;)

ocenił(a) film na 8
edgemoon

generalnie zdaje sobie sprawe że film moze sie nie podobać, zwłaszcza że to europejskie kino. Moje pytanie jednak brzmi. Skoro ktoś daje temu filmowi 1 to ile punktów da dla np Kac Wavy, czy jakichś innych " wybitnych" polskich komedii. Gra aktorska jest ok, muzyka jest ok, zdjęcia są ok. Nawet jeśli fabuła nie zachwyca, to trzeba by może jakąś średnią wyciągnąć. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
edgemoon

ja tam daje 6 5 najsłabsze noty , ale film chyba jednak debilny a czemu? co mi się odrazu rzuciło ? to to ze jak gadał z tymi policjantami to sobie pomyslałem na uj on tam z nimi siedzi , nie mają dowodów ,domyslen itp to gosc mówi na dzien dobry prosze o adwokata czy cos w tym stylu i ide sobie do domu , a chłop wpierd potem papier z kibla haha tak jakby mieli tam ręke włożyc i poskładac tą bezsensowną wiadomosc xd.

ocenił(a) film na 9
edgemoon

Aż muszę skomentować twoje stare wypociny. Niesamowite jakie głupoty piszesz na temat tego filmu.