Truposze nie umierają

The Dead Don't Die
2019
5,4 33 tys. ocen
5,4 10 1 32577
4,9 55 krytyków
Truposze nie umierają
powrót do forum filmu Truposze nie umierają

Nie znoszę filmów o Zombie, większość jest beznadziejna i obrzydliwa. Znacie choć jeden bardzo dobry horror o zombie ?

ocenił(a) film na 6
monikamarko2000

Doskonale Cię rozumiem. to był mój pierwszy w życiu film, w którym są zombie. Poszłam do kina bo Jarmusch. Da się to obejrzeć, ale jak nie zobaczysz, to też nic nie stracisz.

monikamarko2000

Polecam Zombieland. Nie do konca horror, raczej tak jak tu taki pastiż, komedia..

ocenił(a) film na 6
maland

Z 2009 ? Ocena 6,8/10 ponad 120 tys. głosów. Jak na horror/komedie zwłaszcza o zombie to naprawdę dobra ocena.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
trukomholek

Co ja ci zrobiłam, że mnie obrażasz ? Jak chcesz wiedzieć to jestem na diecie i schudłam 9 kg w 14 dni. Pracuję nad sobą i chcę schudnąć. Więc się łaskawie odchrzań. Nie wiem. Masz 169 wzrostu i ważysz
55 kg ? Czy figurę supermodelki, albo Angeliny Jolie ? To że ktoś jest gruby nie znaczy od razu, że wpier*dala pączki. Może tyć od leków, albo objadać się z powodu problemów psychicznych, poprawiając sobie tym humor. Nie znasz mnie, nie wiesz jaki mam charakter, oceniasz mnie tylko po zdjęciu.
Poza tym to nie jest portal o odżywianiu tylko o filmach, więc twój komentarz jest po prostu nie na miejscu. A mój komentarz wyjaśnieniem.

ocenił(a) film na 6
trukomholek

Ja przynajmniej wstawiłam swoje prawdziwe zdjęcie, imię i nazwisko, nie to co poniektórzy wstydzący się tego jak wyglądają i się nazywają. Jakbyś był szczery i piękny to byś pokazał prawdę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
trukomholek

F*UCK OFF

ocenił(a) film na 6
trukomholek

To pokaż swoje prawdziwe zdjęcie jak jesteś taki mądry, piękny i idealny.

monikamarko2000

Słonko nie przejmuj się frustratów nie brakuje. Swoja drogą czasami warto obejrzeć nawet zly film by miec punkt odniesienia.Pozdr.

ocenił(a) film na 3
dsign

niewiele to da, od oglądania się nie chudnie, a tu trzeba zrzucić z 200 kilo

ocenił(a) film na 6
trukomholek

Przy moim wzroście 161 cm, idealna waga wynosi 55 kg.
Chodzę na basen, jadam sałatki warzywne i owocowe i dla twojej wiadomości muszę zrzucić tylko 40. I zamierzam wytrwale dojść do celu. Zakład ? Poza tym oceniasz tylko twarz, a nie całe ciało.

ocenił(a) film na 6
dsign

Obejrzałam ten film

monikamarko2000

I jak? Pytam, bo też nie znoszę filmów o zombie, a filmy Jarmuscha lubię.

ocenił(a) film na 6
Alex_Tyler

Właśnie piszę recenzję i mam pytanie - Co mam wstawić jako źródło i komentarz osoby zgłaszającej, żeby mi to zaakceptowali ?

ocenił(a) film na 6
monikamarko2000

Ostatecznie pójdę jeszcze raz na to, żeby wszystko przeanalizować, bo przysnęłam na samym początku.

ocenił(a) film na 6
Alex_Tyler

Ogólnie film był ok. Uśmiałam się bardziej niż na tej nowej, francuskiej komedii. Kilka scen był tak absurdalnych i niedorzecznych, że praktycznie cała sala wybuchała śmiechem

ocenił(a) film na 6
monikamarko2000

Ogólnie oceny 1 i 10 też byłyby w pewnym sensie słuszne.
1 za sceny flaków, krwi i obcinania głów, a przy dekapitacji wylatuje czarny pył,
Jeśli chodzi o brutalność to równie dobrze mogę powiedzieć, że jestem fanką Piły i takie sceny nie robią na mnie dużego wrażenia, po prostu w tym filmie można by było to poprawić, żeby było bardziej realistycznie
za niektóre beznadziejne dialogi, w sensie te które co chwilę się powtarzają są śmieszne, ale chodzi mi o ten slangowy język z mnóstwem przekleństw. Ok. Ja też chodzę

ocenił(a) film na 6
monikamarko2000

10 za wciągającą fabułę, zero nudy, super komedia, a równocześnie zombie powstający z martwych, rodem z typowego horroru

monikamarko2000

Ok., dzięki za szczegółowe omówienie!

Alex_Tyler

Co do wstawienie recenzji sam nie wiem. Nie robiłem tego jeszcze.

ocenił(a) film na 6
Alex_Tyler

W ogóle nie umiem pisać recenzji. Za czasów szkolnych prawie zawsze miałam 2. Z rozprawek, szczegółowych charakterystyk miałam przeważnie 4. Mogę nawet jeszcze raz ten film obejrzeć i wstawić opinię ze szczegółami + spoilery. Jeśli ktoś chce.

ocenił(a) film na 6
monikamarko2000

na filmy tego rodzaju i też lubię posłuchać takiej muzyki.

ocenił(a) film na 7
monikamarko2000

To już drugi post Twojego autorstwa, który widzę na tym forum - oba oceniające film przed obejrzeniem. Rozumiem, że można mieć negatywne podejście do konkretnego rodzaju filmów, ale po co w takim razie poświęcać im tyle czasu? Już pomijając fakt, że reżyserem tej konkretnej produkcji jest Jarmusch, co wskazywałoby, że nie będzie to kolejny taki sam "beznadziejny i obrzydliwy" film tego typu. Ja sama, nie lubiąc tematyki zombie, obejrzałam go wczoraj i mogę to potwierdzić. Nie jest to może najlepszy film Jarmuscha, ale podpinanie go do jakiejś kategorii (i to jeszcze przed obejrzeniem!) tylko dlatego, że traktuje o zombie jest bardzo niesprawiedliwe.

ocenił(a) film na 6
carollah

Okej. Ma Pani rację, powinnam najpierw obejrzeć film, potem oceniać, ale chodziło mi głównie o zwiastun i tematykę, która po prostu mi kompletnie nie leży (odpowiada).

monikamarko2000

Znam sporo bardzo dobrych horrorow o zombie, a przy okazji, znasz jakis dobry melodramat? Nie znoszę melodramatow, większość jest beznadziejna i obrzydliwa...
wiec po co takie wpisy?
Znasz chociaz jakies filmy tego konkretnego rezysera? Jesli tak, to zapewne domyslasz sie, ze to nie jest horror o zombie.

ocenił(a) film na 6
El_Draque

Dobry melodramat - Trzy kroki od siebie - Five feet apart. Moim zdaniem najpiękniejszy film o miłości, dołujący, smutny, po wyjściu z kina płakałam, wręcz ryczałam przez 10 minut. Może dlatego, że jestem bardzo wrażliwa i emocjonalna. Jeśli chodzi o horrory o zombie. Poleć jakiś wybitnie dobry, stary, może nawet i czarno-biały film, gdzie wygląd zombie nie przyprawia o wymioty.

ocenił(a) film na 6
monikamarko2000

Dobra, wygraliście. Tylko ze względu na Filmweb pójdę na to jutro do Toruńskiego Cinema City.
I napisze szczerą opinie co sądze o tym filmie. Zadowoleni ? I jeszcze jedno jeśli ktoś chce dyskutować ze mną o zwierzętach, rysunkach, moim wyglądzie i dietetyce to zapraszam na QUEER Monika Marko.

monikamarko2000

Lepiej moze juz nic nie pisz

ocenił(a) film na 6
Kinomaniakwarszawski

Nie muszę i właściwie nawet mi się nie chce i tak napisałam już co sądzę o filmie.

ocenił(a) film na 5
monikamarko2000

"Train to Busan", IMHO nie powstało nic lepszego.

użytkownik usunięty
monikamarko2000

"Znacie choć jeden bardzo dobry horror o zombie ?".

Tak. "Kac Wawa".

ocenił(a) film na 6

Kac Wawa to niskich lotów polska komedia, a nie horror o zombie.

użytkownik usunięty
monikamarko2000

No nie gadaj. Tyle lat życia w błędzie. Thank you, captain Obvious.

monikamarko2000

obejrzy wysyp zywych trupow, fajna komedia a w sumie noc zywych trupow klasyka

ocenił(a) film na 6
Morek1983

Może kiedyś obejrzę.