PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485468}

Trzej muszkieterowie

The Three Musketeers
2011
6,2 52 tys. ocen
6,2 10 1 52218
5,2 19 krytyków
Trzej muszkieterowie
powrót do forum filmu Trzej muszkieterowie

Totalna głupota, ta technika i w ogóle to jest bezsensu.
Powinni, jak już robią film o tamtych czasach, trzymać się realiów tego właśnie okresu

Bilet95

To filmweb jest lewicowy? :D

hyrkan

A no tak, filmweb jest pewnie tak jak jabłko, do którego porównałeś facebook.

Bilet95

Ale odpowiedz. Bo już wiem, że twoim zdaniem facebook jest lewicowy. Filmweb też?

hyrkan

Ależ odpowiedziałem, filmeweb jest bezstronnym bytem który rośnie na drzewie jak jabłko.

Bilet95

Bardzo ciekawe urojenie. :)
Jak dotąd zdążyłeś napisać, że FW, fejsik i Unia są lewicowe. Co jeszcze jest lewicowe? Możesz odpowiedzieć bez tych urojeń o jabłku?

hyrkan

Przecież to ty porównałeś faecbook do jabłka.
Twierdzisz, że to porównanie było beznadziejne?

Bilet95

To było znakomite porównanie. Ale chyba obca ci jest idea porównywania. ;) To oczywiście nie zostanie zrozumiane, ale porównanie dwóch rzeczy pod kątem jakiejś cechy nie oznacza, że te rzeczy mają każdą cechę identyczną. :D

Jeśli mówimy, "facebook, podobnie jak jabłko, nie jest lewicowy ani prawicowy" wskazujemy faktyczną cechę wspólną dla dwóch obiektów. A jeśli piszemy "filmeweb jest bezstronnym bytem który rośnie na drzewie jak jabłko" to wskazujemy, że nauczyciele w tym kraju biorą łapówki.

hyrkan

To ciekawe, że jak ja przypominam twoje porównanie, to nagle się oburzasz.
Oczywiście gdyby portal ci nie pasował, to już byś go nazywał prawicowym. Czyli TVP info. W drugą stronę nie ma nic.

Bilet95

To jest problem wielu uczniów, że nie rozumieją idei porównania. Chodzi o jedną cechę wspólną dla członów porównania, a nie o stwierdzenie identyczności dwóch obiektów. No ale nie bój, to będzie w piątej klasie.

hyrkan

I zmiana tematu.
Dobrze wiedzieć, że byłeś w piątej klasie, czyli teraz jesteś w szóstej.

Bilet95

Twoim zdaniem jak ktoś był w piątej, to teraz jest w szóstej? To mam podchwytliwe pytanie: czy twoi rodzice byli w piątej? :D

hyrkan

Czyli jak ktoś BYŁ w piątej klasie to już dalej nie idzie? Czyli jednak byłem zbyt optymistyczny, i wywalili cię ze szkoły po tym jak nie zdałeś piątek klasy. Wywalają z podstawówki jak osiągnie się 18 lat.

Bilet95

Znów wnioskujesz nieco nierozumnie ;)

Mówimy o fragmencie logiki. Napisałem, że byłem w piątej klasie (zdanie p), ty odpowiedziałeś implikacją, że skoro byłem w piątej, to jestem w szóstej (p-> q).

Ja zauważam zasadę wyłączonego środka p v~p i pytam, czy wobec tego twoi rodzice byli w piątej (p) czy w niej nie byli (~p). Jeśli byli, to na mocy reguły odrywania są w szóstej. Jeśli nie byli w piątej, to też ok.

Chodzi o prostą logikę, której uczymy pierwszoklasistów w szkołach średnich. :)

hyrkan

Wnioskuje? Przecież ja się ciebie pytam!
Skoro mylisz pytanie z wnioskami to gratuluje poziomu.
I nie mów o szkole średniej, już ustaliliśmy, że wyrzucili cię w piątej klasie.

Bilet95

Słowo "czyli" oznacza w polszczyźnie wynikanie. Przytoczyć ci więcej przykładów, gdzie wnioskujesz błędnie (popełniając błąd formalny)?

hyrkan

I kolejne wycieczki do ortografii, coś sobie ubzdurałeś i teraz powtarzasz. Jeszcze przed chwilą tłumaczyłeś, że jak się punktuje to nie zaczyna z dużej litery i nie daje kropki, aby potem, zacząć z dużej litery i dać na końcu kropkę.
A, no i punktujesz trzy razy to samo.

Bilet95

Pierwszy raz spotykam człowieka, który błąd formalny ma za coś związanego z ortografią :D

hyrkan

Grammar Nazi.

Bilet95

Chcesz linka do tekstu z wyjaśnieniem, co to błąd formalny? :)

hyrkan

Ja cię nazwałem Grammar Nazi. Nie zrozumiałeś tego?

Bilet95

To ci dam. :)
https://pl.wikipedia.org/wiki/B%C5%82%C4%85d_formalny

hyrkan

https://michalgorecki.pl/2014/11/nienawidze-grammar-nazi/

Bilet95

:D Znów hejt, tylko dlatego, że ktoś pisze poprawnie. Jak niewiele wystarcza hejterom, żeby nienawidzić!

hyrkan

Masz całkowitą racje. W końcu zaczynasz rozumieć swoje postępowanie.

Bilet95

:) Nie zrozumiałeś, że zalinkowałeś tekst, który już w tytule ma nienawiść? :D Czytasz, co linkujesz?

hyrkan

Jak widzisz, takich jak ty nienawidzą. to mówi samo za siebie.

Bilet95

:D Że się pogubiłeś. Już nie wiesz, czy problemem są ci, którzy nienawidzą, czy ci, których nienawidzą :D

hyrkan

Masz czarno na białym, że takich jak ty nienawidzą. Masz z tym problem? Zmień podejście, bo na zawsze zostaniesz sam i zostanie ci tylko pisanie w sieci.

Bilet95

No, narodowcy nienawidzą też Żydów i osób LGBT, ludzi kultury i nauki, obcokrajowców i noblistów z własnego kraju. :)

To świadczy źle o narodowcach czy osobach nienawidzonych?

hyrkan

Lewica nienawidzi białych, hetero mężczyzn.

Bilet95

Nie. Lewica się w pewnym stopniu składa z białych heteroseksualnych mężczyzn. Nie przeszkadza nam tu nasza orientacja (ani czyjaś), nie przeszkadza nam tu nasz kolor skóry (ani czyjś).

Ocena ludzi po kolorze skóry jest zaburzeniem prawicowym.

hyrkan

Ależ tak! Potwierdzacie to swoimi atakami na prawice, wyzywając ich od tego jaki mają kolor skóry!
To w końcu w lewackich krajach wprowadzono podziały na rasę, narodowość, abyście mogli rozróżniać tych o których "dbacie" i tych "którzy są źli". Wystarczy poczytać jak wygląda na kampusach w USA.

Bilet95

To było w jakimś filmie? :D

hyrkan

Nie, w rzeczywistości. Ale nie dziwie się, że myślisz, że w filmie, w końcu tylko tym żyjesz. :)

Bilet95

To w jakim filmie to widziałeś? :)

hyrkan