Totalna głupota, ta technika i w ogóle to jest bezsensu.
Powinni, jak już robią film o tamtych czasach, trzymać się realiów tego właśnie okresu
Bardzo ciekawe urojenie. :)
Jak dotąd zdążyłeś napisać, że FW, fejsik i Unia są lewicowe. Co jeszcze jest lewicowe? Możesz odpowiedzieć bez tych urojeń o jabłku?
To było znakomite porównanie. Ale chyba obca ci jest idea porównywania. ;) To oczywiście nie zostanie zrozumiane, ale porównanie dwóch rzeczy pod kątem jakiejś cechy nie oznacza, że te rzeczy mają każdą cechę identyczną. :D
Jeśli mówimy, "facebook, podobnie jak jabłko, nie jest lewicowy ani prawicowy" wskazujemy faktyczną cechę wspólną dla dwóch obiektów. A jeśli piszemy "filmeweb jest bezstronnym bytem który rośnie na drzewie jak jabłko" to wskazujemy, że nauczyciele w tym kraju biorą łapówki.
To ciekawe, że jak ja przypominam twoje porównanie, to nagle się oburzasz.
Oczywiście gdyby portal ci nie pasował, to już byś go nazywał prawicowym. Czyli TVP info. W drugą stronę nie ma nic.
To jest problem wielu uczniów, że nie rozumieją idei porównania. Chodzi o jedną cechę wspólną dla członów porównania, a nie o stwierdzenie identyczności dwóch obiektów. No ale nie bój, to będzie w piątej klasie.
Twoim zdaniem jak ktoś był w piątej, to teraz jest w szóstej? To mam podchwytliwe pytanie: czy twoi rodzice byli w piątej? :D
Czyli jak ktoś BYŁ w piątej klasie to już dalej nie idzie? Czyli jednak byłem zbyt optymistyczny, i wywalili cię ze szkoły po tym jak nie zdałeś piątek klasy. Wywalają z podstawówki jak osiągnie się 18 lat.
Znów wnioskujesz nieco nierozumnie ;)
Mówimy o fragmencie logiki. Napisałem, że byłem w piątej klasie (zdanie p), ty odpowiedziałeś implikacją, że skoro byłem w piątej, to jestem w szóstej (p-> q).
Ja zauważam zasadę wyłączonego środka p v~p i pytam, czy wobec tego twoi rodzice byli w piątej (p) czy w niej nie byli (~p). Jeśli byli, to na mocy reguły odrywania są w szóstej. Jeśli nie byli w piątej, to też ok.
Chodzi o prostą logikę, której uczymy pierwszoklasistów w szkołach średnich. :)
Wnioskuje? Przecież ja się ciebie pytam!
Skoro mylisz pytanie z wnioskami to gratuluje poziomu.
I nie mów o szkole średniej, już ustaliliśmy, że wyrzucili cię w piątej klasie.
Słowo "czyli" oznacza w polszczyźnie wynikanie. Przytoczyć ci więcej przykładów, gdzie wnioskujesz błędnie (popełniając błąd formalny)?
I kolejne wycieczki do ortografii, coś sobie ubzdurałeś i teraz powtarzasz. Jeszcze przed chwilą tłumaczyłeś, że jak się punktuje to nie zaczyna z dużej litery i nie daje kropki, aby potem, zacząć z dużej litery i dać na końcu kropkę.
A, no i punktujesz trzy razy to samo.
:D Znów hejt, tylko dlatego, że ktoś pisze poprawnie. Jak niewiele wystarcza hejterom, żeby nienawidzić!
:) Nie zrozumiałeś, że zalinkowałeś tekst, który już w tytule ma nienawiść? :D Czytasz, co linkujesz?
:D Że się pogubiłeś. Już nie wiesz, czy problemem są ci, którzy nienawidzą, czy ci, których nienawidzą :D
Masz czarno na białym, że takich jak ty nienawidzą. Masz z tym problem? Zmień podejście, bo na zawsze zostaniesz sam i zostanie ci tylko pisanie w sieci.
No, narodowcy nienawidzą też Żydów i osób LGBT, ludzi kultury i nauki, obcokrajowców i noblistów z własnego kraju. :)
To świadczy źle o narodowcach czy osobach nienawidzonych?
Nie. Lewica się w pewnym stopniu składa z białych heteroseksualnych mężczyzn. Nie przeszkadza nam tu nasza orientacja (ani czyjaś), nie przeszkadza nam tu nasz kolor skóry (ani czyjś).
Ocena ludzi po kolorze skóry jest zaburzeniem prawicowym.
Ależ tak! Potwierdzacie to swoimi atakami na prawice, wyzywając ich od tego jaki mają kolor skóry!
To w końcu w lewackich krajach wprowadzono podziały na rasę, narodowość, abyście mogli rozróżniać tych o których "dbacie" i tych "którzy są źli". Wystarczy poczytać jak wygląda na kampusach w USA.
Masz rację, że nazywając cię niepełnosprawnym obraziłbym normalnych niepełnosprawnych. A nazywając psem obraziłbym psy.
"Masz rację, że nazywając cię niepełnosprawnym obraziłbym normalnych niepełnosprawnych."
Lewacy uwielbiają obrażać ludzi od niepełnosprawnych. Nawet tego nie zauważają.
Jakie to typowe.
To nie ja to wyzywam od niepełnosprawnych tylko ty.
Uważasz, nazywanie kogoś niepełnosprawnym za obrazę.
To mówi samo za siebie.
Bo mówi tak troll na FW :)
A tak na poważnie, to może zrób kiedyś film, skoro wiesz, jak się powinno? :)