PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=275064}

Tulipanowa gorączka

Tulip Fever
2017
6,3 27 tys. ocen
6,3 10 1 27189
4,7 21 krytyków
Tulipanowa gorączka
powrót do forum filmu Tulipanowa gorączka

Pojawiła się data premiery w USA - 15 lipca 2016.

http://www.hollywoodreporter.com/news/alicia-vikanders-tulip-fever-gets-887826
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/tulip-fever-with-alicia-vikander-christop h-waltz-dane-dehaan-cara-delevingne-more-given-sudden-summer-release-date-201604 26

ocenił(a) film na 5
MamI93

Niestety zmieniono datę premiery na 24 lutego 2017.

christne1313

no i pytanie brzmi w jakim celu i dlaczego na początku roku? patrząc na zwiastun, można by powiedzieć, że to film jak najbardziej statuetkowy, a tak ominęły go wszelkie festiwale, przez datę premiery nie mógł w ogóle być brany pod uwagę przy nominacjach w sezonie nagród, dla mnie to kompletnie bez sensu... wiadomo, że Alicia nie otrzymałaby nagrody kolejny rok z rzędu, ale z drugiej strony mamy Jennifer Lawrence (trzy złote globy pod rząd). Film w zwiastunie reklamowany na podobę Zakochanego Szekspira, który otrzymał wysyp nominacji oscarowych (tu rolę również ma Judi Dench)

szkoda, szkoda, szkoda! a na film niecierpliwie czekam

tolerancja91

W sumie nagrody i festiwale nie są takie ważne.Jedyne co się liczy,to żeby film był dobry.
Trailerami też nie ma za bardzo co się sugerować.
Ja też czekam z niecierpliwością na film,choć głównie ze względu na Alicię.Wiem że ona nie zawiedzie i zagra jak zawsze świetnie.Ale chciałbym żeby równocześnie film mnie zachwycił.Żeby to był poziom "Ex-Machina",a nie np. "Hotell" czy inny "Siódmy syn".
A co do Oscarów,to nie wiem.Bardzo mocna konkurencja w tym roku jest.Może to i lepiej że film ma premierę na początku tego roku.Są szanse na jakieś nagrody w przyszłym roku,o ile film nie okaże się niewypałem.

orphe

teoretycznie szanse w przyszłym roku by miał... Weinstein może uznał, że w tym roku szans nie ma, za to w przyszłym już prędzej, a on nawet gówno zapakowane w sreberko potrafi wypromować, więc kwestia wartości artystycznej nie jest w tym przypadku najważniejsza

tolerancja91

he he,prawda.
Niemniej ciekawe co też w to sreberko zapakowali.Wkrótce się dowiemy.

tolerancja91

Weinstein ostatnio wielu sukcesów nie ma. Widać, że coś tutaj również przekombinował. Przesuwanie daty premiery nie wróży najczęściej nic dobrego. Ostatnio "Light between oceans" też się zapowiadał, jak film pod nagrody, a przyjęcie było umiarkowane, przy czym aktorsko akurat na plus.