Dobry Depp, choć momentami widać było Sparrowa i innych poparzonych prądem. Jolie
pełniła chyba rolę dekoracji.
Film trzymał w napięciu, dobre zdjęcia i wygląd - w sumie nic poza standardową sensację
(po prostu ładniej oprawioną).
Ogólnie spodoba się komuś, kto szuka w danej chwili nietrudnego i ładnego kina, dla
czystego relaksu.
7/10
Depp jak to zwykle bywa- oglądalny , Jolie- jako wieszak do ładnych sukienek, a napęcia w filmie zero.
Większość filmu przewidywalna do bólu, i obejrzalam tyllko dla .... WENECJI.
Więc napisałem - standardowa sensacja z ładną oprawą :P
Jolie to już kwesta gustu, w Turyście wyglądała ładnie.
Nic wiecej nie muszę dodawać, bo się z 2 Twoją opinią zgadzam w 100%.
Film obejrzala waśnie w kinie internetowym , niecałe 10 min temu.
A co teraz polecasz do obejrzenia? ( bo część nominowanych/oskarowych filmów już mam za sobą : łabądek, król i prawdziwe męstwo)
Nowości:
- fighter tu moja opinia :P
http://www.filmweb.pl/film/Fighter-2010-420435/discussion/Bardzo+dobry+film,1588 688
-władcy umysłów http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adcy+umys%C5%82%C3%B3w-2011-501993/discussion/ Nie+sugerowa%C4%87+si%C4%99+%C5%9Bredni%C4%85+-+jest+zani%C5%BCona.,1590641
Wybacz autopromocję, ale nie chce mi się powtarzać :)
-Oczywiście Wyspa tajemnic
Ze staroci zachwyciła mnie ostatnio Prosta historia Lyncha, ale może nudzić, to chyba subiektywna kwestia.
Z thrillerów oglądałem niedawno solidny Bunkier i wciągającą ,,Uprowadzoną"
Na pewno natomiast mogę też nie polecić ;)
Odradzam stanowczo 127 godzin - nudne i pretensjonalne.
Pozdrawiam
Zapomniałem o 3 tytułach:
-Wilkołak (oscar za charakteryzację) raczej nic specjalnego 6/10
-Alicja w krainie tylko jak lubisz klimaty burtona
-social network mocno przereklamowany, ale dobry
Czekam na rewanż (w sensie z tytułami) :P
Za Di Caprio nie przepadam ;/ 127 godzin, mam, w kinie iternetowym ale się waham, Wikołaka widziałam , ale be emocji, Alicji mimo Deepa chyba nie będę oglądaa , bo temat mi nigdy nie leżał, a FB - czy to temat na film?- sama nie wiem.
Polecam LOTR jeśli lubisz ładnie zrobione fatasy, "Ostatniego Samuraja", "Prestiż", "RED" ( mnie rozwalił), "Szalone serce" ( jeśli trawisz muzykę country I Briges'a), "Komornik " Lusta" , "Odbicie zła" - to co mi teraz przyszło d głowy.
Do REDa włącznie oglądałem i bardzo bardzo pozytywnie odbieram wszystkie. LOTR to trylogia mojego dzieciństwa, a filmy oglądałem po kilka razy.
Co do Wilkołaka, mnie też specjalnie nie wchłonął, ale ostatecznie można obejrzeć.
Dzięki za pozostałe tytuły (kojarzę tylko Szalone serce).
zabieram sie za to 127 godzin i jakoś nie mogę, social network tez czeka, fighter obowiązkowo może nawet dzisiaj- kocham Bale'a wiec wiadomo, władcy umysłów? zobaczymy...w kolejce czekają Unstoppable, Unthinkable i cos tam czego w tej chwili nie pamiętam..pozdrawiam