PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=484295}

Turysta

The Tourist
2010
6,6 198 tys. ocen
6,6 10 1 197572
4,7 24 krytyków
Turysta
powrót do forum filmu Turysta

Solidny

ocenił(a) film na 7

Dobry Depp, choć momentami widać było Sparrowa i innych poparzonych prądem. Jolie
pełniła chyba rolę dekoracji.

Film trzymał w napięciu, dobre zdjęcia i wygląd - w sumie nic poza standardową sensację
(po prostu ładniej oprawioną).

Ogólnie spodoba się komuś, kto szuka w danej chwili nietrudnego i ładnego kina, dla
czystego relaksu.
7/10

ocenił(a) film na 5
shruikan966

Depp jak to zwykle bywa- oglądalny , Jolie- jako wieszak do ładnych sukienek, a napęcia w filmie zero.
Większość filmu przewidywalna do bólu, i obejrzalam tyllko dla .... WENECJI.

ocenił(a) film na 7
boundless

Więc napisałem - standardowa sensacja z ładną oprawą :P

Jolie to już kwesta gustu, w Turyście wyglądała ładnie.

ocenił(a) film na 5
shruikan966

Nic wiecej nie muszę dodawać, bo się z 2 Twoją opinią zgadzam w 100%.
Film obejrzala waśnie w kinie internetowym , niecałe 10 min temu.
A co teraz polecasz do obejrzenia? ( bo część nominowanych/oskarowych filmów już mam za sobą : łabądek, król i prawdziwe męstwo)

ocenił(a) film na 7
boundless

Nowości:
- fighter tu moja opinia :P
http://www.filmweb.pl/film/Fighter-2010-420435/discussion/Bardzo+dobry+film,1588 688

-władcy umysłów http://www.filmweb.pl/film/W%C5%82adcy+umys%C5%82%C3%B3w-2011-501993/discussion/ Nie+sugerowa%C4%87+si%C4%99+%C5%9Bredni%C4%85+-+jest+zani%C5%BCona.,1590641
Wybacz autopromocję, ale nie chce mi się powtarzać :)

-Oczywiście Wyspa tajemnic

Ze staroci zachwyciła mnie ostatnio Prosta historia Lyncha, ale może nudzić, to chyba subiektywna kwestia.
Z thrillerów oglądałem niedawno solidny Bunkier i wciągającą ,,Uprowadzoną"

Na pewno natomiast mogę też nie polecić ;)
Odradzam stanowczo 127 godzin - nudne i pretensjonalne.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
boundless

Zapomniałem o 3 tytułach:
-Wilkołak (oscar za charakteryzację) raczej nic specjalnego 6/10
-Alicja w krainie tylko jak lubisz klimaty burtona
-social network mocno przereklamowany, ale dobry

Czekam na rewanż (w sensie z tytułami) :P

ocenił(a) film na 5
shruikan966

Za Di Caprio nie przepadam ;/ 127 godzin, mam, w kinie iternetowym ale się waham, Wikołaka widziałam , ale be emocji, Alicji mimo Deepa chyba nie będę oglądaa , bo temat mi nigdy nie leżał, a FB - czy to temat na film?- sama nie wiem.

Polecam LOTR jeśli lubisz ładnie zrobione fatasy, "Ostatniego Samuraja", "Prestiż", "RED" ( mnie rozwalił), "Szalone serce" ( jeśli trawisz muzykę country I Briges'a), "Komornik " Lusta" , "Odbicie zła" - to co mi teraz przyszło d głowy.

ocenił(a) film na 7
boundless

Do REDa włącznie oglądałem i bardzo bardzo pozytywnie odbieram wszystkie. LOTR to trylogia mojego dzieciństwa, a filmy oglądałem po kilka razy.
Co do Wilkołaka, mnie też specjalnie nie wchłonął, ale ostatecznie można obejrzeć.
Dzięki za pozostałe tytuły (kojarzę tylko Szalone serce).

ocenił(a) film na 7
shruikan966

zabieram sie za to 127 godzin i jakoś nie mogę, social network tez czeka, fighter obowiązkowo może nawet dzisiaj- kocham Bale'a wiec wiadomo, władcy umysłów? zobaczymy...w kolejce czekają Unstoppable, Unthinkable i cos tam czego w tej chwili nie pamiętam..pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
trolik_filmaniak

Bale w Fighterze jest faktycznie rewelacyjny. Unthinkable mnie zawiodło, a Władcy - świetni.