Twój Simon

Love, Simon
2018
7,1 33 tys. ocen
7,1 10 1 32748
6,8 30 krytyków
Twój Simon
powrót do forum filmu Twój Simon

Zna ktoś filmy w podobnym, pozytywnym klimacie ? Żadne dołujące produkcje w stylu "biedny gej z depresją przeciwko całemu światu, popełniający na końcu samobójstwo" :D

Dewan

W jego oczach bardzo polecam

Dewan

Ciężka sprawa, bo czegoś naprawdę podobnego ze świecą szukać.
Może Geography Club (2013)? Albo Love, Victor, w którym pojawia się Simon i jego ojciec?

Dewan

Polecam Ligę Złamanych Serc z Timothym Olyphantem. Fajna, lekka produkcja.
https://www.filmweb.pl/film/Liga+z%C5%82amanych+serc-2000-32855

ocenił(a) film na 6
Dewan

Też lubię filmy w takim klimacie pozytywnym budującym trochę może słodzącym rzeczywistość ale niech się dzieje w filmie co zapragną twórcy!

Krejzol09

Widziałeś może Red White & Royal Blue?

ocenił(a) film na 6
benzacne

Widziałam, podobał mi się, a Tobie?

Krejzol09

Oczywiście. Cieszę się, że film stał się popularny, jak jeszcze chyba żaden o podobnej tematyce. W sumie wiele ich też przecież nie było. Czekam na sequel - nic jeszcze nie zapowiedziano, ale insiderzy piszą, że już niedługo.

Krejzol09

Takich produkcji, a mam tutaj na myśli te pozytywne (a nawet przesłodzone) filmy i seriale o LGBT jest stanowczo za mało. Dlatego mam nadzieję, że Red, White & Royal Blue dostanie sequel. Do tego oby inne fajne książki też doczekały się adaptacji. Pamiętam, że swego czasu czytałem książki Riley Hart i Mary Calmes (jeśli miałbym wybierać) - miałem fazę na książkowe gejowskie romanse.