Twój na zawsze

Remember Me
2010
7,3 130 tys. ocen
7,3 10 1 130476
5,9 11 krytyków
Twój na zawsze
powrót do forum filmu Twój na zawsze

NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW Z TEGO GATUNKU ( relacjii między ludzkich między dwojgiem ludzi) !!!!!! wiele jest do powiedzienia na temat tego filmu i wart o nim rozmawiać bo jest urzekający !!!

użytkownik usunięty
londontown

Tak, zdecydowanie!!!
Zgadam się z pzredmówcą. To nie jest głupi film typu kocham ja ona mnie i posmiejmy sie. O nie. To bardzo mądry życiowy film. Zdecydowanie do przemyślenia.Byłam dziś w kinie i siedzi mi cały czas w głowie!
Zdecydowanie 10/10

widziałam ten film wraz z dwoma nastoletnimi córkami,wyszłyśmy z kina naprawdę poruszone...bardzo się nam podobał!

ocenił(a) film na 9

Ja również miło się zaskoczyłem, ponieważ do kina poszedłem (nie wiem
czemu)z założeniem, że to będzie głupia komedia romantyczna, nie czytając
wcześniej nic na temat filmu. Na film wyciągnęła mnie dziewczyna i po raz
kolejny to ja wyszedłem z kina bardziej zadowolony niż ona (chyba) ;).

ocenił(a) film na 7
londontown

Film rewelacyjny, poruszający. O miłości, stracie, przywiązaniu, rodzinie, walce z własnymi demonami... Po prostu piękny. Zasługuje jednogłośnie na 10+

ocenił(a) film na 8
MaZaJka

tak tak <3 zakochałam się w nim !!! nie spodziewałam się ,że bd aż tak dobry .. ^ ^

cullens93

RACJA JA WYCHODZĄC DZISIAJ Z KINA POPROSTU NIEMOGŁEM ZAPOMNIEĆ O TYM FILMIE I TEJ CAŁEJ HISTROII !!! WYDAWAŁA MI SIĘ TAKA TRZECZYWISTA BO KTO WIE Z NAS CZY JEDNA Z OSÓB UCZESTNICZĄCA W TYM WYDARZENIU PRZEDSTAWIONYM NA KOŃCU MOGŁA NIE MNIEĆ PODOBJE HISTORII SWOJEGO ŻYCIA !!!! BARDZO REALISTYCZNE A KOŃCÓWKA POROSTU POWALA NA KOLANA !! KIEDY WRESZCIE SIĘ WSZYSTKO WYJAŚNIA ZAMUROWUJE KOMPLETNIE AŻ NIEMOŻNA W TO UWIEŻYĆ CHOCIAŻ W CZASIE FILMU MOŻNA ZAUWAŻYĆ KILKA PRZSŁANEK KTÓE MOGŁY BY NAPROWADZIĆ NA TO CO SIĘ STANIE !!!!!!! NIEZDRADZAJCIE W DALSZYCH ODPOWIEDZIACH CO SIĘ STAŁO NA KOŃCU BO SZKODA BY BYŁO JEŚLI DOWIEDZIAŁBY SIE KTOŚ KTO NIEWIDZIAŁ FILMU !!!!!!!!!

londontown

HKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

ocenił(a) film na 10
londontown

chyba pójdę na ten film jeszcze raz bo jest wspaniały

ocenił(a) film na 10
cullens93

Mi tez sie baaaaaaaaaaaaaaardzo podoba! W ogole lubie filmy o milosci ale ten przeszedl sam siebie . Ale zaskoczenie jak was wszytskich bardzo mnie zaskoczylo zeby nie powiedziec ZSZOKOWALo nigdy nie pomyslalam ze moze miec cos zwiazanego z zamachami z 11 wrzesnia nawet te wsyztskie daty nic mi nie powiedzialy wszytskie .... sliczny na prawde sliczny tylko ze dola zalapalam xD

londontown

Dokładnie tak :)
Nie będę kłamać, że Pattinson jest oboęjtny mi itd. bo bardzo go polubiłam po Zmierzchu, uważam że świetnie tam zagrał i właśnie byłam bardzo ciekawa jak poradzi sobie w innych filmach.. jaką postawę przybierze i w ogóle...
I tu szok ! Nie spodziewałam się, że zagra rolę Tylera ąz tak dobrze!
FILM JEST GENIALNY! Scenariusz pierwsza klasa...!
I to zakończenie... no dla mnie coś cudownego :)
Gorąco polecam ten film... zwłaszcza dla osób, które lubią sobie popłakać :)

ocenił(a) film na 10
kamoaa

Gdy ogladnełam Zmierzch, po prostu zakochałam sie w tym filmie, dla mnie jest cudowny, ogladam go co tydzień i i tak mi sie nie znudził i sie na pewno nie znudzi. Ale ... po obejrzeniu Remember me ... ten film po prostu mnie powalił, teraz to bede ogladać tylko Remember me. Jak dla mnie ten film pobił Sage Zmierzch.

ocenił(a) film na 10
kamoaa

zgadzam się z Tobą kamoaa :) tez poszłam pod wpływem dobrych recenzji ale też z ciekawości co pokaże Pattinson, bo po Zmierzch również go polubiłam i pomijając już, że jestem zachwyconą jego kreacja w tym filmie (jak i pozostałymi aktorami, którzy również odstawili kawał dobrej gry aktorskiej)to sama fabuła filmu jest genialna po prostu! Koniec tylko dodatkowo nadaje mu wyjątkowości i zupełnego zaskoczenia - majstersztyk :) Film może nie do końca jest do popłakania , ale bardziej do przemysleń, bo film podsuwa ich naprawdę wiele widzowi. Ja przyznam szczerze, że po powrocie z kina nie mogłam zapomnieć o zkaończeniu filmu, które skołniło mnie do refleksji nie do końca kolorowej, ale niestety prawdziwej... Fantastyczny kawałek kina ! Dla mnie najlepszy film tego gatunku ostatnich dekad

ocenił(a) film na 7
londontown

Poszłam na film głównie ze względu na fabułę, słysząc tyle dobrych opinii.
Niestety, dzięki temu forum znałam zakończenie (ludzie, ostrzegajcie przed
spoilerami!), ale i tak film mnie pozytywnie zaskoczył. Siedzi w głowie
cały czas od seansu, co dawno mi się nie przytrafiło w przypadku filmów,
które widziałam ostatnio. To, że jest to najlepszy film wszechczasów z tego
gatunku to dosyć odważne stwierdzenie, ale faktycznie film był bardzo
dobry, dawno tak dobrego nie widziałam.

ocenił(a) film na 8
londontown

To najlepszy film jaki widziałam od wielu lat. Niesamowice wzruszający,
końcówka powala na kolana. Po wyjściu z kina nie umiałam pozbierać myśli.
10 jak najbardziej.

ocenił(a) film na 8
Beezaa

ja idę jeszcze raz w przyszłym tygodniu ^ ^ :D

londontown

9/10, film naprawdę fajny, mądry, wzruszający, i taki prawdziwy... Gra aktorów też mi się podobała, mam nadzieję, że w końcu Rob przestanie być kojarzony tylko ze Zmierzchem. :)

ocenił(a) film na 10
Camilla3

nie , no nie przesadzajmy wszechczasow najlepszy film to to nie jest ale długo juz tak dobrego filmu nie było cofnijmy się tak 10 , 15 lat wstecz dopiero tam można znaleźć jakąś konkurencję :)

ocenił(a) film na 9
londontown

dla mnie film super!! nawet Pattison nie zagrał najgorzej... ciekawa fabuła, tyle różnych wątków... a zakoniczenie mnie rozwaliło.... myślałam że nie wyjdę z kina!!

ocenił(a) film na 8
iluzja18

tak jak zaczęła się końcówka to ręce aż do gardła mi podeszły . i wcisnęło mnie w krzesło xd

użytkownik usunięty
londontown

"Relacje międzyludzkie między dwojgiem ludzi" XD
Genialne.

ocenił(a) film na 7
londontown

Szczerze? Spodziewałam się czegoś lepszego. Kolejny film z tych "ckliwych". Amerykanie to umieją żerować na ludzkim cierpieniu. Końcówka zdecydowanie mi się nie podobała. Tak myślałam, że Tylor zginie, ale z tym WTC to było przegięcie.

ocenił(a) film na 8
iziz

dzięki. Ostrzegaj przed spoilerami! <za krótki>

londontown

Serio? A ja dziś czytałam w kulturze, że to takie pospolite gówno jest. Dostał jedną gwiazdkę. Na sześć.

Moniia

już nie mogę się doczekać aż obejrzę.

http://amka100.mybrute.com

amka100

Jak dla mnie Pattinson w Zmierzchu nie ma okazji się niczym popisać - gra drętwą - niczym Pinokio - kukiełke. W RM jest niesamowity.. zupełnie jakby ta rola została stworzona wprost dla niego. Podczas oglądania filmu miałam wrażenie, że on na prawdę jest tym Tylerem, a nie tylko go gra.
Rewelacja, pójdę jeszcze raz.

londontown

film jest naprawdę bardzo dobry. pierwszy film na którym się popłakałam.
wiem, że jest wiele filmów które potrafią bardziej urzekać, ale na tym coś
pękło i to nie na końcówce, gdzie koleś tak naprawdę zaczął żyć normalnie,
zaczęło mi się układać. tylko jak wrzeszczał na ojca. to był ten mega
moment. pattinson dal z siebie wszystko. pierce? uważam, że w tym filmie
też był niezły, ale chyba wolę go bardziej w roli Bonda - 007 zgłoś się :P

fshelle

film wymiata akurat miałem też dzisiaj 22 urodziny jak gł. bohater i pomyślałem sobie że zobacze jeszcze raz ten film!! nawet zrobiłem sobie takie (small birthday party) jak w filmie !!! BEKA

ocenił(a) film na 7
londontown

A ja w premierę miałam osiemnastkę... też na tym wtedy byłam.

monao92

IDE JUTRO 2 RAZ !! świetny film !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

londontown

trgtrfgt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

londontown

Naprawdę dobry film, poruszył mnie do głębi.
Oby więcej takich produkcji.
To zakończenie zaskakujące.

Czikita

BARZO MI SIEODOBAŁ DO TEGO STOPNIA ŻE WIDZIALEM JUZ GO 3 RAZY

londontown

Mnie na film zabrał chłopak... I po sensie połowę drogi do domu się nie odzywałam.. Tak na mnie zadziałał, że nie wiedziałam co powiedzieć. Koniec totalnie był dla mnie zaskoczeniem. POLECAM JAK DIABLI!

ocenił(a) film na 7
marlena108a

Piękny film byłam dziś w kinie. Pokazuje tak na prawdę jakie życie jest nieprzewidywalne. Uważam, że Robert zagrał bardzo dobrze swoją rolę. Daję 10/10. Pozdrawiam.

madziulka_ash

Z tym ze dla mnie to było przewidywalne może nie w takiej formie ale spodziewałam się tego i to nie był błąd a zaleta scenariusza.

ocenił(a) film na 10
londontown

Czy najlepszy to nie wiem. Ale strasznie mi się spodobał,a ta końcówka tak
mnie rozwaliła totalnie ej.. chyba zacznę jeść deser na początku ;(! Ja tak
coś czułam jak już tak wszystko było fajnie to w głowie ciągle myśl "o
nie.. przecież musi sie stac coś złego w tym filmie, przecież w każdym tak
jest tylko ciekawe co sie stanie..." a tu nagle jeb i koniec! Ej ja się nie
zgadzam no kurde.. że on akurat wtedy tam poszedł buuu! Nie ukrywam łezka
mi popłynęła na końcu, a po wyjściu z kina takie dziwne oszołomienie.. No
cóż jedno jest pewne, trzeba brać życie jakie jest i korzystać z niego jak
najlepiej się potrafi. Pozdrawiam ;*

agrafqa

Zdecydowanie nie jest to najlepszy filmow wszechczasow. Jednakowoz koncowka
jest naprawde dobra.
Trzeba tez przyznac, ze Pattinson miernym aktorem nie jest.
Polecam 7/10

londontown

Bez przesady, film nie jest "najlepszy", ale daję 9/10 za końcówkę.... która jest genialna!!!!! ... bo gdyby nie ta końcówka to chyba nie byłoby tak dobrych ocen :P

alethea

przecież krytycy zmiażdżyli ten film. i Roberta.

ferbi

Krytyce przeważnie mają odmienne gusta od reszty.

ferbi

a może krytycy tylko potrafią krytykować - wydaję mi sir że słowo recenzent było by chyba trafniejsze i mówiło by o obiektywizmie podczas opisu danego filmu.

MorganaBlackcat

Mój światopogląd został właśnie zniszczony.

Legion_

Rozumiem że wolisz być mniej obiektywny a bardziej krytyczny ? Można i tak każdemu według potrzeb.

MorganaBlackcat

Powiedz mi, jak Ty to zrobiłaś, że tak szybko mnie rozgryzłaś?

Legion_

Jaj sobie nie rób, to ze tu pisze nie znaczy że jestem jego fanką, a poza tym masz fajnego bloga. :)

MorganaBlackcat

Teraz byłaś recenzentem, nie krytykiem, prawda?

Legion_

Dobre :)

ocenił(a) film na 5
londontown

nudna fabuła,zero akcji,ten film spodoba sie jedynie nastolatkom do 15 roku zycia

cwana

Obejrzałam podoba mi się już dawno nie mam nastu lat ale żeby od razu w filmie psychologicznym miała być akcja to nie sensacja przecież . Film można obejrzeć miejscami trochę trudny czy nudny nie wiem ja czułam miejscami zmęczenie ale nie znużenie. w sumie nie było najgorzej.

ocenił(a) film na 9
MorganaBlackcat

Mocne zaskoczenie Pattinsonem. Nie polubiłem tego aktora po jego roli w Zmierzchu, ale w Remember me uwierzyłem w niemalże każde jego słowo. Idealnie wkomponował się w rolę Tylera. A film jak na swój gatunek naprawdę ponadprzeciętny. Wstałem z krzesła w kinie po tym jak skończyły się litery końcowe a to jest często dla mnie wyznacznikiem dobrego filmu :)
9/10