Twój na zawsze

Remember Me
2010
7,3 130 tys. ocen
7,3 10 1 130476
5,9 11 krytyków
Twój na zawsze
powrót do forum filmu Twój na zawsze

NAJLEPSZY FILM WSZECHCZASÓW Z TEGO GATUNKU ( relacjii między ludzkich między dwojgiem ludzi) !!!!!! wiele jest do powiedzienia na temat tego filmu i wart o nim rozmawiać bo jest urzekający !!!

ocenił(a) film na 10
londontown

dałam 10, bo końcówka jest tego warta.
jeden z najlepszych samozwańczych melodramatów ostatnich lat.

laizly

Będziesz tak uprzejma, żeby wyjaśnić określenie "samozwańczych"?

ocenił(a) film na 10
Legion_

jak dla mnie określenie tego filmu melodramatem nie jest najtrafniejszym spostrzeżeniem, ale taka wola producentów.

"Melodramat-gatunek literacki lub filmowy o sensacyjnej fabule, zwykle miłosnej, nasyconej patetyczno-sentymentalnymi efektami i kończącej się z reguły pomyślnie dla bohaterów szlachetnych, a źle dla tzw. "czarnych charakterów"."

chodzi mi o to, że to raczej dramat z elementami historii miłosnej, w której jednak bardziej wyeksponowany jest inny rodzaj miłości - ten, który zachodzi pomiędzy członkami rodziny.

laizly

Dziękuję za wyjaśnienie. Mimo wszystko "samozwańczy" średnio pasuje, bo film sam siebie melodramatem k=okrzyknąć nie może. Ale przynajmniej wiemy co miałaś na myśli ;]

Legion_

TEN FILM POROSTU WYMIATA DZISJA BYŁEM W KINIE PORAZ 3 I NIESTETY CHYBA JUŻ OSTATNI!!! ZA KAŻDYM RAZEM OGLĄDAM I NIEMAM DOŚĆ NIGDY MI SIĘ NIENUDZI A ZAKOŃCZENIE TO POPROSTU MAJSTERSZTYK !!!

ocenił(a) film na 7
laizly

niespodziewana koncowka robi taka robote, i ta historia z jego siostra, to jak dlamnie jest rozwalajace... naprawde, nie wiem... teraz tylko plakac i tyle. Remember me jest teraz jednym z 10 moich ulubionych filmów i dlatego dalam mu 10!!!

laizly

czy oni czymś nasączają taśmy filmowe ?

londontown

'Będziesz tak uprzejma, żeby wyjaśnić określenie "samozwańczych"?"

Hmm... wiem, że się wtrącam, ale Drogi Legionie, skoro uważasz się za takiego mądrego powinieneś wiedzieć, co to oznacza, a jeśli naprawdę nie wiesz, to już Ci mówię, oznacza to, iż ktoś samowolnie przywłaszcza sobie jakiś tytuł, rodzaj, lub prawo. Bynajmniej, ja od dawien dawna, tak właśnie rozumiałam to stwierdzenie.

Camilla3

Co oznacza słowo, to każdy głupi wie. Nijak mi jednak nie pasowało ono w tej sytuacji, zatem zapytałem koleżankę o to, co miała poprzez nie na myśli. Wytłumaczyła to bardzo ładnie [za co jej dziękuję], więc naprawdę nie musisz zgrywać mądrzejszej niż wymaga tego sytuacja.

ocenił(a) film na 8
Legion_

Właśnie dziś byłam w kinie.
Świetny film. Naprawdę polecam !!! :D
Poruszający... i to zakończenie.

Retriever

Zakończenie, to najmocniejszy atut tego filmu. Reszta jak w Mieście gniewu, nie wiadomo co przyniesie kolejny dzień...

ocenił(a) film na 9
katousche

zgadzam sie, zakonczenie jest najlepsze, w koncu jakies, po ktorym mozna sie wzruszyc. a nie ze zyli dlugo i szczesliwie jak w prawie wszystkich historyjkach.chociaz niektorzy i szczescie znalezli, chociazby siostra Tylera, odzyskala ojca.

ocenił(a) film na 10
eureka120

Także zgadzam się z wami,że zakończenie było zdecydowanie najlepsze.Ja aż z tego się popłakałam.

ocenił(a) film na 8
pati718

Zgadzam się z poprzednikami , film naprawdę godny polecenia i obejrzenia.
Świetna gra aktorska , muzyka , reżyseria i wreszcie jakiś porządny amerykański melodramat z głębszym przesłaniem ...
Bardzo dobry naprawdę polecam ...
Dałam 10 szczególnie za muzykę i przedstawioną historię ...

ocenił(a) film na 10
londontown

mnie również film baaardzo się podobał! : )

londontown

Szczerze mówiąc z kina wyszłam około 16 a film cały czas siedzi mi w głowie...
Mimo że od końcówki filmu w prawdziwym świecie minęło już prawie 10 lat ja chyba dopiero teraz uświadomiłam sobie że każda z osób która tam zginęła miała swoje życie, plany, marzenia, rodziny.
gdyby końcówka była dłuższa pewnie popłakałabym się...

Film świetny- myślałam że bedzie to troche kiczowaty film o niegrzecznym chłopcu który sie zakochuje ale jestem pozytywnie zaskoczona in + i polecam a końcówki to sie pewnie nikt nie spodziewał...

ocenił(a) film na 8
londontown

Nie jest to jeden z głupkowatych filmów o miłości. Film jest rewelacyjny i daje do myślenia!! Widziałam film wczoraj i dalej mam go w głowie... Pattison uważam zagrał bardzo dobrze!! Film warto zobaczyć!!
A co do zakończenia na pewno takiego obrotu sprawy się nie spodziewałam, pewnie tak jak reszta...

ocenił(a) film na 7
londontown

skoro "bardzo dobry" to powinienes wystawic ocene 8/10, 10/10 oznacza arcydzielo, po cos to jest. :/

ocenił(a) film na 9
Czciborek

odrobinkę się czepiasz, ale spoko :)

<za krótki>

Elisa123

O tak. Film był świetny. Spodziewałam się, że to będzie zwykły melodramacik
z happy end'em i bardzo się przeliczyłam. +10, polecam tym, którzy jeszcze
nie widzieli. Daje dużo do myślenia.

ocenił(a) film na 10
JestemPolekxD

słowo melodramat samo w sobie mówi, że nie będzie happyendu...

ocenił(a) film na 10
londontown

Kocham Pattinsona!!!!!!!!!to moja miłość , film zaje ^^

ocenił(a) film na 9
londontown

bardzo mnie pozytywnie zaskoczył, dawno takiego filmu nie oglądałam, żeby mi się spodobał, nie spodziewane zakończenie... Przez przypadek poszłam na to do kina, nie był to stracony czas. Jak dla mnie rewelacja i polecam.

londontown

Absolutnie popieram. Jest to zdecydowanie kino wyższej klasy, pełne ukrytych znaczeń, symboliki i przesłania które odnosi się do każdego. Jego geniusz na pewno polega też na tym, że w historii jednego człowieka reżyser zawarł tyle zjawisk społecznych i problemów do przemyślenia :D

_ViscaElBarca_

Filmu super. A wie ktoś może kiedy to wyjdzie na DVD ???

kasiek131b

W Polsce nie wiem.
W USA- 22 czerwca 2010
Wielkiej Brytanii- 26 lipca
Francji- 25 sierpnia
Australii- 14 czerwca
Niemczech- 2 września

ocenił(a) film na 4
_ViscaElBarca_

Ten film to gniot, a podniecają się nim tylko fanki Pattinsona, rzygam tym filmem żałuje że go zobaczyłem. Jedno głupie zakończenie nie świadczy o całym filmie, przeważnie jest tylko kwintesencją, taką wisienką na torcie. A tu nie było tortu więc na co mi sama wiśienka :(. Ten film nie dał mi do myślenia, nic nie wniósł, gra aktorska słaba.

yy, sam niewiem ile tam dałem chyba 4 ale film jest denny, szanującym sie ludziom nie polecam, chodź do kina z dziewczyna idealny (zadowolicie drugą połówkę, tylko nie wiem czy wytrzymacie jej gadanie o SWIETNYM ROBERCIE AH OH przez 30 minut) Elo ! :P

Kamelus

Rozumiem że dla Ciebie film z innym aktorem tez by był gniotem? Owszem film mi się bardzo ciężko oglądało i to bez względu na aktorów ale ze względu na celowo źle oświetlone sceny oprócz ostatniej pełnej światła , jasności i doskonale oświetlonej. Film na pewno nie należy do łatwych w odbiorze ale końcówka jest dla mnie rewelacyjna Te zderzenie Cienia ze światłem uważam za doskonały zabieg.

ocenił(a) film na 10
Kamelus

Nie wiem, może oczekiwałes jakiejś komedii romantycznej, bo Pattinson.
Ale jako dramat film dobrze spełnił swoją rolę, pokazywał opis przeżyć głównego bohatera. A Pattinson hm, wcale nie pokazał się tu jako marny aktorzyna, dobrze zagrał swoją postać. Tak wiem teraz napiszesz, że tak piszę bo jestem zaloFFciana z Robercie i w ogóle, ale mów co chcesz ja wiem swoje, że nie. Lubie go, bo jest symaptycnzym aktorem,ale nie mam poopklejanego pokoju w nim itp. :P

ocenił(a) film na 4
madziula21

Nie, wy po prostu źle zrozumieliście moja myśl, chodziło mi o to ze wszyscy poszli do tego kina, BO BYŁ TAM PATTINSON, to oni oczekiwali kolejnego romansidła, film okazał się dramatem, a zostaje i tak okrzyknięty arcydziełem, wydaje mi się ze ludzie( przeważnie płeć piękna) patrz na ten film przez pryzmat Zmierzchu, ew. Pattinsona. :D

Kamelus

Powiem Ci że nie bo ja nie lubie Pattinsona a poszłam i nie zawiodłam się.
Po prostu to nie jest film rozrywkowy tylko dosyć ciężki. A co do reszty to rzeczywiście warto chociaż zadowolić 2 połówkę :D