Twardziele

Stand Up Guys
2012
6,4 18 tys. ocen
6,4 10 1 18313
6,5 4 krytyków
Twardziele
powrót do forum filmu Twardziele

Z uwagi na fakt, że średnio lubię dyskutować na necie, a po innych tytułach dyskusji widzę, że nie brakuje tutaj chętnych do zmieszania filmu z błotem, powiem krótko - dawno nie widziałem tak klimatycznego filmu. Film faktycznie będzie się podobał większości facetom i to nie tym noszącym spodnie rurki i pożyczającym puder od siostry przed wyjściem na imprezę. Taki urok tego filmu. Wpisy typu "ta komedia była nieśmieszna" pozostawiam bez komentarza, bo na pewno polska produkcja "Ciacho" bardzo śmieszyła piszących te komenty. Pozdrawiam i oby nasza starość była podobna.

ocenił(a) film na 7
takwiele

Zgadzam się... "oby nasza starość była podobna." Film w swoim klimacie świetny i konsekwentny.

ocenił(a) film na 9
takwiele

Nic dodać nic ująć. Mnie normalnie wzruszył. Miałem wrażenie, ze kolejne dwie ikony kina pozegnały sie z nami :( I to se nevrati

ocenił(a) film na 8
cronin35

bardzo dobry obraz, no i Pacino - ogląda się go z uśmiechem. Takie filmy są właśnie najlepsze - bez konkretnej fabuły, za to porządnie przemyślane. thumbs up!

ocenił(a) film na 8
takwiele

Ja też nie rozumiem, dlaczego film jest oceniony na niezły. Jest naprawdę bardzo dobry, zabawny, a na koniec mocno wzrusza. Al Pacino i Christopher Walken dali czadu :).

takwiele

Taaaa zdecydowanie duzo tu amatorow Ciacha i tym podobnych :(

ocenił(a) film na 6
takwiele

niezły, klimatyczny (spokojny), inny - pełna zgoda

film podobał mi się :)

ocenił(a) film na 10
takwiele

Świetny klimat, świetne aktorstwo i świetnie zrealizowany.
Scena z dziewczyną wychodzącą z windy przypomniała mi piwnicę w Pulp Fiction:D
Dobre kino:]

ocenił(a) film na 8
takwiele

Jakby życie Carlita skończyło się 28-letnim kiciem :) Naprawdę od czasu jak wsiedli we trzech do samochodu, myślałem "fajnie byłoby gdyby był stary film sprzed 20 lat z nimi trzema" -obejrzałbym zaraz :)

ocenił(a) film na 6
takwiele

Zły nie był, ale b. dobry też nie. Gdyby nie Al i Christopher dałbym jednak znacznie słabszą notę. Jak dla mnie wstawki viagrowo-burdelowe ciągnęły się za długo i niepotrzebnie były powtarzane, z uwagi na zaawansowany wiek panów były po prostu niezbyt smaczne. Klimat psuły też niektóre elementy SF - mam tu na myśli walki wręcz w wykonaniu kabaretu starszych panów, czy też maraton najpierw samochodowy potem łózkowy z dwiema paniami w wykonaniu kogoś kto przez cały czas wymagał tlenoterapii... Twórcy nie do końca wiedzieli w którą stronę pójść - czy nakręcić sentymentalną smutną opowieść o starzejącym się gangsterze vel Życie Carlita czy Donnie Brasco czy idotyczną komedię z dowcipami rozporkowymi.
PS 1 taniec Ala wypadł dość blado w porównaniu do tanga z Zapachu kobiety - tamten oglądany nawet wielokrotnie wyciska łzy z oczu...
PS 2 "ale to już było" w moim zdaniu w lepszym wydaniu - patrz Twardziele (Toughguys) z Kirkiem Douglasem i Burtem Lancasterem...

ocenił(a) film na 6
RogerVerbalKint

http://www.filmweb.pl/film/Twardziele-1986-152741

ocenił(a) film na 9
takwiele

Zgadzam się w 100%. Nic dodać nic ująć.

ocenił(a) film na 7
takwiele

Co jak co, ale nie mam pojęcia co masz do rurek? Sam noszę rurki a film mi się podobał więc może nie oceniaj ludzi po tym w co się ubierają...

ocenił(a) film na 8
borys33

Chodzi o to , ze kiedys faceci mieli klase i jaja - no , a teraz maja rurki . Pozdrawiam Cie

ocenił(a) film na 7
MrXander

Czyli twierdzisz że nie mam jaj?!

ocenił(a) film na 8
borys33

Akurat chodzilo mi raczej o brak klasy , no ale coz , sam wybrales to co bardziej Ci pasowalo . W takim razie pozdrawiam rowniez twoja wybranke serca ;)

ocenił(a) film na 7
MrXander

Pozdrawiać to sobie możesz kogo chcesz, zresztą skoro swojej nie masz to pozdrawiasz moją ;)

ocenił(a) film na 8
borys33

Chcialbys abym ja tylko pozdrawial ...

Luz , robie sobie tylko zarty .

Film calkiem fajny , szczegolnie jezeli ktos oglada go i zdaje sobie sprawe , ze nie tylko jego bohaterowie w pewien sposob zegnaja sie ze swiatem , ale takze aktorzy , ktorzy sie w nich wcielaja .
P.S rurki sa fajne ... jak zakladasz w domu wode , bez nich ani rusz .

ocenił(a) film na 7
MrXander

Co do filmu się zgadzam, a żartu nie zrozumiałem...