Która z dziewcząt ( pod względem urody i zachowania ) przypadła wam do gustu ?
Pod wzgledem urody Gin jednak dziwnie sie zachowywała. Wole jakoś Babi lepsza jest z charakteru moim zdaniem :)
Jestem na 360 stronie książki i tylko mi podnosi ciśnienie ta Gin, bo co chwilę go uderza to w ramie w brzuch, ucieka gdzieś cały czas i wkurzające ma teksty. Zdecydowanie Babi ;|
W filmie Gin. Uroda to nie wszystko i mówie to pomimo faktu, że chyba nie widziałem piękniejszej kobiety od Babi.. Gin miała to urokliwe nieokreślone coś (tak samo jak przyjaciółka Babi od Polla ale w wersji hiszpańskiej)..
Jeśli chodzi o książkę - Babi . ( Bayaaa ma rację, jeśli chodzi o głupie zachowanie Gin) We włoskiej wersji - Babi oczywiście. Hiszpańskiej nie oglądałam, więc się nie wypowiadam. Czyli u mnie jak na razie Babi 2 : 0 lub 1 Gin .
Ja tak naprawdę podziwiam Gin. Podziwiam jej odwagę i wytrwałość. Odwagę ponieważ
zakochała się w facecie nie do zdobycia, który w międzyczasie szaleńczo pokochał inną
kobietę, o której albo nie zapomni,albo będzie mu bardzo ciężko. Step nigdy nie będzie
całkowicie Gin,a jaką ona ma pewność,czy, gdy Step znowu spotka Babi nie odrodzi się
ich płomienne uczucie? Uważam,że Babi była głupia,że dała Stepowi odejść. Dobrze
wiedziała jaki jest, jak żyje. Chodziła na wagary, kłamała dla niego w sądzie. I co? Tak po
prostu zaczął jej się nie podobać jego styl życia? Tyle dla niej poświęcił... A obwinianie
go za śmierć przyjaciela, przepraszam,ale na jego miejscu też bym dała jej w twarz.
Stroiła fochy, wiecznie się obrażała, uwielbiała jak za nią chodził, jak ją przepraszał.
Riccardo w roli Stepa jest oczywiście chyba najpiękniejszym aktorem jakiego widziałam,
a w dodatku bardzo dobrym, bo scena, gdy stoi w deszczu i patrzy na nią ? Ścisnęło
mnie w żołądku i nie mogłam oddychać. On cierpiał, podczas, gdy ona już za chwile
umawiała się z innym,a 2 lata, gdy spotkali się ponownie wychodziła za mąż. Nie mam
jej tego za złe,ale zawsze mnie denerwowało,że ona chyba nigdy nie kochała Stepa jak
on ją. Bo przecież przespała się z nim tylko,aby sprawdzić, czy wychodzić za mąż, czy nie.
Bawiła się nim. W dodatku mimo,że Gin jest brzydsza od Babi, to w Babi wciąż widzę
dziecko. Szczególnie przy Stepie. Dlaczego wytrwałość Gin mi zaimponowała? Ponieważ
trzeba być wytrwałym, by czekać na Stepa. A Step jest szczęściarzem, jednak obawiam
się,że ta cała rozkapryszona Babi coś wkrótce wykombinuje..
co do zakochania się ma odwaga? to nie zależy od odwagi, to nie zależy od niczego - albo się zakochujesz albo nie. Nie można nad tym zapanować, o ile uczucie jest prawdziwe. Jakby była odważna, tak jak mówisz, to by powiedziała Stepowi trzy lata wcześniej, że jest zakochana, a nie snuła jakieś podstępy i sztuczki żeby go zdobyć.
abslutnie zgadzam się z mewa275. madziiia9 chyba ty nie do końca rozumiesz o co chodziło... co powiedziała by wtedy Stepowi i co? i by nic z tego nie było. Myślisz że wszystko jest takie proste ... a to że by mu powiedziałą to byłaby głupota a nie odwaga.. Ja jestem zachwycona rolą Gin i bardzo wczułam się w jej sytuacje. Pokazuje ona , że jeśli czegoś pragniemy i wytrwale dążymy do celu to możemy to osiągnąć i ciesze się że ten film skończył się inaczej niż większość filmów romantycznych i że Step jednak nie jest z Babi . Wdać było w tym filmie że jednak z Gin rozumieli się doskonale a z Babi wyczuwałam między nimi dystans .Dla mnie ten film obrazuje że tak naprawde to z Babi Stepa nic nie łączy a on żył złudzeniami i przez to mógł przegapić prawdziwą miłość i stracić bratnią duszę. Aktora grająca rolę Babi oczywiście piękna ale jej rola i postać mdła i mnie osobiście denerwowała swoim pretensjonalnym zachowaniem . Także dla mnie pod każdym względem Gin:) a rola Stepa i aktor ja grający super;) szkoda że ciężko spotkać takiego faceta w prawdziwym życiu:)
nie mówię, że to jak to rozumiem jest właściwe, ale że mam inne zdanie niż Ty, nie znaczy, że moje jest złe, a Twoje dobre, może Ty tez nie do końca zrozumiałaś o co chodziło. Ten nasz spór mógłby trwać w nieskończoność, bo inne bohaterki przypadły nam do gustu, a wiadomo, każdy ma swój i nie powinno się z tym walczyć. Masz rację, że jakby Gin powiedziała Stepowi wszystko 3 lata wczesniej to nic by to nie dało, bo był zaślepiony miłością do Babi, z tym się zgodzę. Ale i tak w moim przekonaniu to zdecydował się być z Gin dlatego, że tylko ona mu została, a tak naprawdę nigdy nie zapomni o Babi, bo to była prawdziwa miłość. Według mnie to, że Gin była jego bratnią duszą bo miała bardziej zadziorny charakter, nie oznacza, że była jego wielką miłością, moze raczej idealnym kandydatem na przyjaciółkę
Gin taka nerwowa trochę była - wręcz agresywna :-). Co do urody to Babi nie do pobicia, ale aktorka grająca Gin też strasznie ładna. Ale chyba wybieram Babi.