Sceny walki są tak sztuczne ,że się oglądać nie dało,film dla dzieci z podstawówki ,spory zawód tym bardziej ,że główne role grają aktorzy z górnej półki (Clive Owen,Monika Bellucci)
No, sceny walk to parodia, także sceny z dzieckiem są skrajnie nierealistyczne:D dzieciak płacze czasem i ze wszystkiego wychodzi bez szwanku:D Daję 5/10 bo mimo wszystko owe nierealistyczne sceny walk są efektowne, aktorzy których lubię, i troszkę humoru;) Ot do obejrzenia, ale do Sin City to to nie ma nawet startu. 5/10.
Władca Pierścieni też jest nierealistyczny. Widziałeś kiedyś elfa? Albo, nie wiem, smoka? No właśnie... 1/10, brak realizmu.
Tylko ten film to nie fantasy, a typowa akcja. Jest też duża różnica między realizmem, brakiem realizmu, surrealizmem, absurdem, fantasy czy sci-fi. Niestety ja mmam mam takie odczucia jak Kroko93, przesadzili i przekroczyli pewną linie. Na początku fajnie się oglądało, ale po 30minutach to już tylko nużyło. 5/10 za niezłą obsadę i świetną muzykę.
W takim razie Adrenalinom, powinieneś wystawić 1/10. Dla mnie dobry akcyjniak. A że przebajerowany? Taki ma być!
Adrenalina to zupełnie inna bajka, co ją różni przede wszystkim to fakt, że jest oryginalna. Dla Ciebie dobry, dla mnie gniot. Czemu mamy się kłócić?
Ja nie chcę się kłócić. Każdy ma swoje zdanie. Mi się tam podobał- w sam raz na weekendowy wieczór, co by zbytnoi nie męczyć mózgu zawiłościami fabuły :D
zgadzam się. Powinni dopisać że to komedia. Początek ciekawy a potem to już równia pochyłka. Scena w chmurach tak absurdalna że aż się uśmiałam. Bajeczka tylko powinni o tym napisac a nie że człowiek się tu nastawia na kino akcji a tu parodia kina akcji.
Zaraz zaraz, mówisz, że ten film to typowa akcja, a przecież w kinie akcji też nie ma realizmu.
Mówisz, że sceny walki są sztuczne, a gdzie ty widziałeś realistyczną scenę walki na filmie? Realistyczną scenę walki wręcz można zobaczyć na ustawce, albo na weselu góralskim, a strzelaninę na prawdziwej wojnie, a nie na filmie. Zupełnie inaczej to wygląda.
Dzieci, ryby i ludzie nie rozumiejący tego filmu głosu nie mają.
Polecam ten temat: http://www.filmweb.pl/film/Tylko+strzelaj-2007-245851/discussion/%C5%9Awietna+pa rodia+kina+akcji.,1378656
Dla mnie film jest świetny bo z założenia miał być prześmiewczym naśladownictwem tych wszystkich filmów akcji którymi karmią nas na co dzień. Przecież humor i drwina w tym filmie jest odczuwana w każdej chwili:)
typowo jajcarski film, jak ktoś bierze na poważnie te akcje z marchewką i nawalanki ze spluwą w jednej ręce a niemowlakiem w drugiej, że o scenie "łóżkowej" nie wspomnę to ja już nie wiem... :D
całkowicie zgadzam się z personboss i yeticzek, najlepsze w tym filmie jest właśnie to skrajne przerysowanie wszystkich scen walki;) a co do Adrenalin i np Transporterów to większość scen w tych filmach też jest nierealistyczna ale nikogo to nie obchodzi bo są humorystyczne i na swój sposób przyjemne w odbiorze;)