Tylko strzelaj

Shoot 'Em Up
2007
6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 28139
5,9 9 krytyków
Tylko strzelaj
powrót do forum filmu Tylko strzelaj

Nie spodziewałam się takiego badziewia po Clive Oven'ie i Monice Bellucci. Główny bohater jest z cyklu tych, co to ich zabili a oni uciekli. Potrafi rozwalić dziesiątki uzbrojonych napastników, on sam jeden z dzieckiem na ręku, skubiąc marchewki. No film żenada, sposób kręcenia jak w kryminalnych zagadkach Miami, bardziej to serial przypominało i to taki fest przekolorowany. Bellucci oczywiście świeci biustem (uwielbiam jej urodę i klasę, ale trzeba przyznać, że jej aktorstwo do najwybitniejszych nie należy..) Dawno nie widziałam takiego filmu i byłam naprawdę zdumiona, że ktoś postanowił nakręcić takie coś angażując w to Ovena, który raczej w fajnych filmach gra. Zresztą Monica też. Porażka!!!

ocenił(a) film na 8
Lady_Rebel

Tylko tak jakby o to w tym filmie chodziło. To taka lekka parodia na temat wszystkich bohaterów szklanych pułapek, czy innych Zabójczych broni. Jako rozrywkowy film na weekendowy wieczór jak najbardziej się nadaje.

ocenił(a) film na 6
PIOTREKPK19

Ooo dokładnie zgadzam się z ostatnim zdaniem. Z nudów wczoraj obejrzałem na tvn-ie, no i się ubawiłem. Wiem, że film trochę idiotyczny, te wszystkie akcje w stylu sam na chmarę przeciwników, czy akcja skoku ze spadochronem, tylko mnie rozbawiały. I ta marchewka ;) Oglądając ten film, miałem nieodparte wrażenie, że oglądam coś, co ktoś chciał zrobić na podobiznę "Crank'u". Jak np moment, gdy Smith zeskakuje z mostu i ląduje w samochodzie, i nic mu nie jest, oraz późniejszy moment, gdy owy samochód zostaje potrącony, koziołkuje, i dalej jedzie :D

ocenił(a) film na 8
be_OK

ale wycięli conajmniej 2 sceny:

jak temu pierwszemu typowi przebija marchewka łeb, to nie widać jak się przebiła
i jak strzela do napisów, to nie ma tekstu Smtha "Pieprzę was pieprzone pi3rd0lc3", a Hertz (po strzale w literę) "My ciebie też"

ocenił(a) film na 2
Lady_Rebel

potwierdzam, wczoraj czytam sobie opis mysle sobie cos fajnego bedzie wiec zasiadam i ogladam .... i napisze tylko "haha" i to nie w pozytywnym znaczeniu.
Jedyna fajna scena to tak w ktorej gosciu delektuje sie kawa czy tam herbata a pozniej go zwiazuje i nasladuje ;p
Facet z marchewka ... no bez jaj ;d

Vanja_8

No ja też się wtedy zaśmiałam, rozśmieszyły mnie też klapsy, które dawał matce niesfornego dziecka - mały co miał ubaw ;) Widzę tutaj wiele komentarzy, że film to parodia itp, tylko dlaczego w takim razie jest sklasyfikowany jako akcja? Na tej podstawie, porównując go do innych filmów tego gatunku jest nijaki, nawet nie sposób się wczuć, poczuć jakiegokolwiek napięcia, bo i tak wiemy, że gość jest nad-człowiekiem i wszystkich rozwali. Parodia to parodia, komedia to komedia a akcja to akcja. Doszukiwanie się w tym filmie głębszej treści pozbawione jest sensu, jako widz i w pewnym sensie konsument tego produktu jakim jest film, śmiało stwierdzam, że "Tylko strzelaj" to .... niewypał.

ocenił(a) film na 2
Lady_Rebel

w programie telewizyjnym pisalo natomiast,ze sensacyjny, ja tam nic nie przeczytalam zeby po przecinku pisalo komedia ;)
Mysle,ze to nie miala byc zadna parodia, rezyser po prostu chyba byl na jakims haju hehe ;p

ocenił(a) film na 5
Lady_Rebel

A ja oceniłem ten film na 5 czyli średni, ponieważ przynajmniej nudzić się nie dało. Pełna abstrakcja, niemożliwe "akcje", momenty "parodii" (komedii ?), i właśnie za coś takiego jak te "klapsy" czy "marchewki" :)

ocenił(a) film na 6
Lady_Rebel

Jest mnóstwo durnych filmów akcji lub sensacyjnych, które próbują być poważne. Ludzie nazywają je 'odmózdżaczami', ale są po prostu potwornie głupie. Ten film w żadnym momencie nie próbuje niczego takiego udowadniać. Reżyser nawet nie próbuje puszczać oka, on sobie jawne jaja robi. Potraktuj ten film jak Królika Bugsa. O Króliku Bugsie też powiesz, że durny?

Leszy2

Królik Bugs to moja ukochana bajka :) Ale nie porównuję bajek z filmami, tak jak nie porównuję płyty Rammsteina z płyta Rihanny, "if you know what I mean" ;)

ocenił(a) film na 6
Lady_Rebel

Właśnie porównałeś kino z muzyką.
A ja dam jeszcze inne porównanie:
Wydaje mi się, że pomyliłeś płytę Rihammy z płytą Rahnnsteina. Ale przecież Rihamna to twoja ukochana muza :')

Leszy2

"Lady" to z ang. "Pani" a więc płeć żeńska, więc bądź tak uprzejmy i nie zwracaj się do mnie jak do mężczyzny. Skoro sam wiesz lepiej, jakie są moje preferencje i upodobania, to może sam ze sobą będziesz kontynuował tę dyskusję?

ocenił(a) film na 6
Lady_Rebel

Ależ ja nie mam pojęcia jakie są twoje upodobania, łaskawa pani!
Pewnie masz na myśli: "Ale przecież Rihamna to twoja ukochana muza :')", ale przecież nie istnieje coś takiego jak Rihamna! Ani Rahnnstein!
Wiedziałem, że mogą być kłopoty z tak zawiłą zagrywką.
Nie ogarniasz porównań i analogii. Trudno - nie było tematu.

Leszy2

Bardzo mnie to cieszy, że zdecydowałeś się zakończyć tę bezsensowną dyskusję. Jestem za! :)

ocenił(a) film na 8
Lady_Rebel

Debilu ten film to parodia i sam jestes durny :) pozdrawiam

sztohas

Twój komentarz to największa parodia.