Tylko strzelaj

Shoot 'Em Up
2007
6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 28139
5,9 9 krytyków
Tylko strzelaj
powrót do forum filmu Tylko strzelaj

Po tytule i trailerze byłem przekonany, że będę miał do czynienia z głębokim kinem mogącym konkurować jedynie z arcydziełami Kurosawy, Bergmana czy Bunuela! Spodziewałem się wielowymiarowej dyskusji na temat broni oraz roli kobiety we współczesnym społeczeństwie. A co dostałem..?

Właśnie to, czego tak naprawdę się spodziewałem. Ludzie, naprawdę każdy, kto ma zamiar obejrzeć kolejnego 'Ojca Chrzestnego' albo 'Siódmą pieczęć' niech sięgnie po oryginały. Tutaj mamy do czynienia z bujaniem w obłokach, kaskaderką i wszystkim, co naprawdę wydarza się tylko w grach komputerowych.

Jeśli komuś po 'Cranku' było mało, niech sięgnie po 'Shoot'em up'. Co wrażliwszych uprzedzam - rzadko kiedy podłoga jest czysta w tym filmie ;). 7-8/10, a 1-2/10 jeśli spodziewacie się tego, o czym (ironicznie - to tak, żeby nie było niedomówień ;) piszę w pierwszym akapicie. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
Pr0t0n

Jeszcze jedno - zadziwia mnie łatwość, z jaką niektórzy przylepiają łatki filmom i ludziom którzy je oglądają. 'Film dla 10-ciolatków' (życzę powodzenia w wychowaniu dzieci), czy 'myślących inaczej'. Czasem jednak warto poczytać nieco o danym obrazie, to naprawdę nie zaszkodzi a pozwoli uniknąć wielu 'zniesmaczonych' i 'rozczarowanych' komentarzy. Ktoś tu spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji?

Pr0t0n

A ja muszę Cie rozczarować - nie spodziewałem się ani "Ojca Chrzestnego", ani "Siódmej pieczęci", do tego całkiem podobał mi się "Crank" (który z założenia jest filmem tego samego typu co "Shoot 'em up"), a mimo to "Tylko strzelaj" to dla mnie jedno wielkie nieporozumienie. Poziom głupoty sięga zenitu, ale niestety nie jest to głupota, która, jak to było w "Adrenalinie", śmieszy, a wręcz przeciwnie. Do tego te dialogi... Śmiać można się więc jedynie z autora tego "dzieła". Wierzcie lub nie, ale radzę "Shoot 'em up" omijać szerokim łukiem.

ocenił(a) film na 8
Mikez

No cóż, bywa i tak - jak dla mnie to ta sama półeczka co 'Crank', czyli: bawimy się konwencją, przymknijcie oko to i ówdzie, tak jak my zrobiliśmy kręcąc ten film.

Jedzcie warzywa ;)!

Pr0t0n

po Davis'ie nie moża się było spodziewać niczego innego, ale ten film to już przegięcie ;p