Ogólnie jestem zwolennikiem znacznie ambitniejszego kina (np. „Mechanik” bądź „Źródło”) jednak są takie momenty, kiedy mam ochotę obejrzeć coś lżejszego. Shoot 'Em Up to film, w którym bardzo wiele rzeczy jest kompletnie irracjonalnych by nie powiedzieć głupich. Osobiście, nie nastawiając się na nic szczególnego, świetnie się bawiłem oglądając ten obraz. Film jest bardzo komiksowy, są typowo komiksowe postacie. Jeśli chodzi o fabułę to pozytywnie mnie zaskoczyła biorąc pod uwagę rodzaj tej produkcji. Nie trzyma się „kupy”, momentami jest bez większego sensu, ale moim skromnym zdaniem świetnie nadawałaby się na komiks. Jednak film nie czerpie pomysłów tylko z komiksów, dopatrzyłem się odwołań rownież do westernów. Świetna scena, w której pan Smith zeskakuje z góry na czerwonego, niemieckiego rumaka z szyberdachem;) Jest tu kilka scen, których próżno szukać w podobnych produkcjach. Podsumowując, film świetnie się nadaje, aby obejrzeć go w towarzystwie kilku kolegów, bądź też samemu jeśli mamy ochotę zobaczyć błyskotliwy film typu Rambo II w nowej, komiksowej oprawie:-)