Tylko strzelaj

Shoot 'Em Up
2007
6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 28139
5,9 9 krytyków
Tylko strzelaj
powrót do forum filmu Tylko strzelaj

Włączyłąm ten film moim rodzicom, którzy lubią od czasu do czasu zobaczyć dobrą sensację a tu klops. Mama otworzyła usta ze zdumienia, tata wzdychał pocierając czoło i kazali mi wyłączyć. Bo oto w ciągu zaledwie 10 minut zobaczyliśmy kilka miażdżąco absurdalnych rzeczy:

- bohater morduje faceta marchewką
- bohater, który znalazł się przypakowo w miejscu strzelaniny, odbiera poród kobiety
- bohater skacze przez okno i rozbija szybę trzymając dziecko pod pachą główką do przodu
- bohater dobry oraz bohater zły mają czas by robić sobie zabawę strzelając do literek-neonów by powstał napis "Fuk U too"
- bohater, mocując się z innym facetem i gdy ten trzyma nóż na jego szyi i liczy się każda sekunda, jakby nigdy nic podsuwa broń pod suszarkę i czeka aż się wysuszy

Weszłam na filmweb spodziewając się że film będzie określony jako "komedia", ale nie. Widzę tylko całkiem poważne i dostojne słowo "akcja".

Rodzice powiedzieli bym więcej im takich bzdur nie włączała. Ja dopiero dziś go dokończę w samotności. :/ Potem napiszę o swoich wrażeniach.

ocenił(a) film na 3
Sighma

Kolego trafnie to podsumowałeś, a to dopiero 10-15 min filmu, a im dalej w las tym wiecej drzew, rozumiem, że filmi akcji nie muszą byc realistyczne, ale nie róbmy z widzów kretynów, bo w tym filmie głupota goni jeszcze większa głupotę.

ocenił(a) film na 6
Sighma

Tak, ten film to parodia kina akcji ,geniuszu.

Sighma

//Weszłam na filmweb spodziewając się że film będzie określony jako "komedia", ale nie. Widzę tylko całkiem poważne i dostojne słowo "akcja".//

1. To, że na Filmwebie nie jest napisane, że to komedia nic nie znaczy. Filmweb to ułomny portal.

2. Słowa akcja raczej nie nazwałbym poważnym i dostojnym

3. Ja przed chwilą skończyłem oglądać ten film. Świetny wizualnie, fabuła nie powala, ale jak na to co ostatnio prezentuje kino akcji(zarówno to poważne jak i komediowe) to fajnych pomysłów było bardzo dużo.

//bohater morduje faceta marchewką//

Może i nie jest to szczyt wyrafinowanego humoru, ale ja się tarzałem ze śmiechu.