Przed chwilą obejrzałem ten film i mogę powiedzieć jedno - ZAJEBISTY!!!
Nie rozumiem jak może się takie coś nie podobać. Przecież ten film jest genialny. Świetnie się ogląda, nie ma miejsca na nudę, świetny wizualnie, krwawy, i bardzo śmieszny. Teksty Cliva Owena niekiedy powalają na podłogę. Ten film posiada WSZYSTKO co powinien mieć dobry film akcji. Jeden z moich ulubionych filmów. Mógłby być trochę dłuższy ale i tak daję 9/10 :)
Podam jeszcze najlepsze rzeczy w tym filmie:
- zabijanie marchewką miażdży!
- FUK U TOO! Zlewka na maxa!
- bronie przywiązane linkami w magazynie i zabijanie nimi - w żadnym filmie akcji nie widziałem czegoś tak pomysłowego :)
- suszenie broni w kiblu hehehe
- strzelanina w powietrzu gdy bohater leciał na spadochronie
- seks i strzelanie jednocześnie do gości wbijających przez okna - mistrzostwo :D
- i na koniec - pani prostytutka przerzuciła się na innego rodzaju lody :) Ta scena w lodziarni mnie rozwaliła!
Czyli ogółem polecam ten film wszystkim fanom kina akcji bardzo efektownego i nie realistycznego w najmniejszy stopniu! Czysta zabawa!
Zgadzam się:)
Bardzo mi się podobało w głównym bohaterze to że był wręcz uczulony na ludzką niedbałość (migacze, paznokcie u stóp tego typa w lodzirani i kilka innych). No i widok faceta z dzieckiem na rękach i w dodatku z tą bronią jednocześnie strzelającego...boskie:)
Zgadzam sie :) Przyznam że filmy w stylu XXX (z Vin Dislem ;)), Transportera 1,2,3 czy Adrenaliny wyłączam po 10 minutach i nie mogę z cierpieć bajecznych popisów aktorów, latających samochodów itd. ale Tylko Strzelaj obejrzałem na jeden raz z uśmiechem na ustach. Polecam oczywiście z przymrużeniem oka. ( Giamatti rewelacyjny jako czarny charakter )