Uzyskał u mnie miano najgorszego w historii, wyprzedził takiego gniota jak "Cabin Fever" naprawde 10 malin murowanych...
hehe... staram się nie ogladac takich filmow jednak myslalem ze bedzie to jakas porzadna akcja a tu 100 dziewczyn i ja 2.
nie da się nic dobrego o nim powiedzieć. poziom debilizmu za wysoki nawet dla odbiorców do 13 lat. jak taki gniot moze miec 7.44/10 ? przestaje wierzyć w ludzi.
by dac mu wiecej niz 4/10 trzeba miec iq mniejsze niz 40.
najgorszym w historii bym go nie nazwal ale pierwsza 10 tak. Pan i Pani smith to przy tym wymiot. w dodatku ta krew i brutalność na miano dennego horroru.
się pytam - co to ku*wa jest?
papka niedorozwiniętego reżysera.
witam, IQ 138, ocena filmu 9/10, żeby nie zrozumieć i nie docenić tak prostego filmu to trzeba mieć IQ poniżej 40:P
witka;-)
heh, osobiscie nie wiem co myslec o tym filmie, co prawda ridicka nie pobil ale nie rozumiem po co w ogole powstje takie kino?zastanawia mnie co obiecywali sobie producenci po tym filmie bo na pewno nie zarobek, choc z drugiej strony biorac pod uwage targety producentow w usa to film moze i zarobi na siebie;-)
w zasadzie miya masz racje nie da sie o tym filmie nic dobrego powiedzec, choc porownujac go do typowych naparzanek w stylu filmow z norrisem to sound musze ci po czesci przyznac racje film wypada calkiem niezle choc 9/10 to juz spore naduzycie nawet w ramach tej kategorii.
dla mnie film zdecydowanie ponizej oczekiwan
2p. bo film jest barzo zly +1p. bo jako komedie mozna go obejzec i miec niezly ubaw;-D
w sumie 3/10
Szkoda ze wczesniej nie przeczytalem tych krytycznych opinii bo niestety mialem pecha obejrzec ten glupi film i stracilem tylko moj cenny czas. Po tych aktorach spodziewalem sie czegos fajnego a rozczarowalem sie jak nigdy. To gniot do potegi.
hehe zgadzam się z przedmówcami, tylko że ja filmu nie widziałem, tzn. obejrzałem uważnie pierwsze 15 min a później przewijałem. Jedno mogę powiedzieć - słusznie zrobiłem, gdyż straciłbym na marne kawałek życia.
Jeden z najgorszych filmów jakie widziałem 2/10.pozdr.
Także muszę napisać, że nie warto!! Obejrzałem z nudów, zachęcony oceną na imdb. Myślałem, że fabuła mimo że kiepska to Cliwe Owen w jakimś może całkiem znośnym filmie akcji zagrał. Niestety pełna katastrofa. Dla mnie kiszka na równi ze Starsky & Hutch(tym nowym).
Musze zgodzić sie z soundaddictem, choć robię to niechętnie:) Film zajedwabisty, a kto nie skumał ze to ma być prosty film i ma bawić ma pecha:) Pozdrawiam niekumatych:) Tym co podobał się np. Crank POLECAM!!!!!
Ludzie czy wy jesteście już naprawdę tak głupi że nie dostrzegacie ze ten film wyśmiewa ostatnie dokonania Hollywood'u jeśli chodzi o filmy akcji ? Dla mnie 8/10 bardzo dobra produkcja.
witka;-)
spell moze rozwiniesz watek bo strasznie ciekaw jestem co dokladnie masz na mysli???
pozdrawiam.
Jak dla mnie film byl niezly :D On zostal nakrecony w takiej konwencji, podobnie jak Planet terror jest pastiszem horroru to ten wysmiewa wszystkie te "filmy" akcji.
planet terror tez widzialem i zgodze sie ze jest to pastiz filmow o jakich wspomonasz, ale raczej nie porownywal bym do tylko strzelaj, jak dla mnie to dwa rozne filmy i raczej poza krajem produkcji nic ich nie laczy;-) ale oczywiscie to moje zdanie;-)
pozdrawiam
Richi, człowieku... to miał być efekciarski film w KOMIKSOWYM stylu (jeden sprawiedliwy vs. cała armia bandziorów). Bez paplania, głębszych przesłań itd. Jedynie czysta i niczym nie skrępowana akcja i rozrywka z dużą dawką kiczu i westernowych tekstów. Czy to tak trudno zrozumieć, że film tak karykaturalny jest zwyczajną 'zlewką' z kina akcji ostatnich 30 lat XX wieku i nie może być brany na poważnie? To nie miała być druga "Gorączka"!
Identyczną sytuację mamy z Grindhousem. Co więcej, jakby 'Tylko Strzelaj' wyreżyserował Tarantino, to wszyscy pialiby z zachwytu :/ Jakoś nie pamiętam aby ktoś narzekał na kiczowate sceny walki w np. Kill Bill.
W żadnym filmie nie było tyle 'tarantinowsko-rodriguezowego' klimatu, jak w Shoot 'Em Up.
Własnym oczom nie wierzę, że ktokolwiek może na poważnie oceniać ten film i mieć pretensje do jego stylu. Wyglądacie jak banda bufonów, którzy spodziewali się drugiego Labiryntu Fauna i już rozdają maliny. To jest dopiero temat na genialną komedię absurdu. Wiadomo - takie rzeczy tylko w Polsce. Ocena na IMDb o czymś świadczy - o tym, że większość ludzi zakapowała o co lotto. Tym samym żarty o głupocie Polaków opowiadane przez Anglików wydają się bardzo na miejscu.
Nie wiedziałem o tym filmie nic, odpaliłem go nie mając pojęcia o czym jest... ale już po pierwszej scenie, w której bohater z zabójczą miną chrupie sobie marchewkę wiedziałem czego się spodziewać.
Film jest po prostu świetny. Można się przy nim doskonale odstresować, przednio ubawić. Kto nie czuje klimatu połknął chyba kij od szczotki.
Bo to tak ..jakby zarzucać 'Pythonom', że ich skecze są bez sensu, w ogóle nie są śmieszne i za cholerę nie wiadomo o co chodzi.
Litości...
rzeczywiście nic dodać, nic ująć. szkoda, że masa kretynów, którzy uważają się za super znawców kina i krytyków nie ogarnia tego dzieła. Film prosty ale nie prostacki. A więc młodociani krytycy i podstarzali impotenci ogłaszam wam TO JEST REWELACYJNY FILM !!!
Nie macie pojęcia jak bardzo się z Wami zgadzam. Już myślałem, że jestem jedyny.
witam;-)
Mit ciesze sie ze masz odmiene zdanie;-)
prosba-nie zycze sobie zebys w jakis sposob mniejszy czy wiekszy robil podjazdy do mnie bo nie tyle jest to niegrzeczne co nie swiadczy o dobrym wychowaniu!.
dla mnie w niczym ten film nie przypomina ostatnich dokonan tarantino, co wiecej jakby wyrezyserowal ten film tarantino to moglbym stwierdzic ze tak jak ow rezyser tak on odcina sobie kupony od wczesniejszych dokonan. w zasadzie mozna by powiedziec z tarantino wspolpracowal przy 4 'kiczowatych' filmach ostatnio a jednak kazdy rozni sie od siebie i nie jest wierna kopia poprzedniego czy zlepkiem scen wczesniej juz serwowanych;-) oczywiscie to moje zdnie i nie napisze tu ze jezeli ktos ma odmienne to sie nie zna albo jest "glupim polaczkiem" bo chyba nie o to w tym forum chodzi??
"Nie wiedziałem o tym filmie nic, odpaliłem go nie mając pojęcia o czym jest... ale już po pierwszej scenie..."pomyslalem ze razyser robi ze mnie wala bo na fali popularnosci ow filmow znalazl swietny pomysl na wlasne odcinanie kuponow od tego i wyciagniecia niezlej kasy od widzow.
Mit z jednym sie z toba zgodze i przynam ci racje, choc wczesniej juz to zaznaczylem-ja sie swietnie przy tym filmie bawilem-plakalem ze smiechu.
pozdrawiam.
Wyobrażam sobie że komuś się film może nie podobać. Mi się nie podobał. Ale żeby nie skumać że ten film to komedia i pastisz? Trzeba być wyjątkowo ograniczonym... Ja wiedziałem czego się spodziewać po samym tytule (sorry ale jak poważy film może się tak nazywać?)
Nie mniej mimo że miałem pełną świadomość konwencji film podobał mi się cokolwiek średnio. Być może miałem zły dzień czy coś bo widzę że ludzie którzy widzieli ten film albo nie zrozumieli albo są zachwyceni. Chyba muszę obejrzeć go jeszcze raz :)
SIEMA!!!! Macie racje ten film to jednak arcydzieło, przekonaliście mnie po tych wszystkich latach zrozumiałem że to całe strzelanie to bezpośrednia paralela do 3 poziomu snu w Incepcji. Im dalej w las tym więcej drzew a więc im więcej bzdur i strzelania tym więcej frapujących wątków. Po kolejne zamiast spowolnienia czasu na kolejnych poziomach jest uciekające z głowy IQ. Dzięki kumple :*
"Czy to tak trudno zrozumieć, że film tak karykaturalny jest zwyczajną 'zlewką' z kina akcji ostatnich 30 lat XX wieku i nie może być brany na poważnie? "
Kto uważa, że ten film jest beznadziejny niech czyta powyższe zdanie tak długo, aż je pojmie.