PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10009723}
4,3 7,0 tys. ocen
4,3 10 1 7034
3,5 6 krytyków
U Pana Boga w Królowym Moście
powrót do forum filmu U Pana Boga w Królowym Moście

Żenujący

ocenił(a) film na 1

Nie wiem jak inaczej określić tę odsłonę. Jestem fanem całej serii. Nie liczyłem wiele po nowej części i byłem skłonny przymknąć oko na wszelkie niedoróbki, ale to co mi zaserwowano przerosło moje wyobrażenie. Przedstawiono tandetną parodię Rancza połączoną z najtańszą komedią romantyczną. Scenariusz opowiada historię, trudną do wyobrażenia na wielu płaszczyznach. Dialogi są drętwe. Aktorzy, którzy poprzednio dawali radę, teraz zapomnieli jak się gra. Mnogość wątków i nowych postaci zamiast ubogacić wprowadza chaos.
Najbardziej liczyłem na charakter filmu, klimat Podlasia. Otrzymałem kilka scen przyklejonych z poprzednich części, które zostały jakby wepchnięte na siłę i nie pasowały.
Wracając do scenariusza: prawdopodobnie chodziło (jak już to ktoś zauważył) o symboliczne zachowanie odrębności tego miejsca. Ja jednak nie kupuję ani pomysłu ani wykonania. Moim zdaniem nie wpisuję się to w charakter serii.
Jest to chyba najgorszy film jaki miałem okazję obejrzeć od początku do końca. Po raz pierwszy w życiu rozważałem opuszczenie kina. Zostałem; podobnie jak niesmak, który długo mi będzie towarzyszył.