PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10009723}
4,3 7,0 tys. ocen
4,3 10 1 7036
3,5 6 krytyków
U Pana Boga w Królowym Moście
powrót do forum filmu U Pana Boga w Królowym Moście

Czytając powyższe komentarze raczej byliśmy z żoną na nie, ale obiecałem jej, że wyrwiemy się do kina(aktualny repertuar okolicznych multipleksów w ogóle nie zachęca) więc mimo wszystko wybraliśmy się i podszedłem zupełnie bez emocji, że film będzie np : słaby, polityczny, nieśmieszny lub na siłę zrobiony, a tu miła niespodzianka, owszem były i śmieszne momenty, jakoś nie odczuliśmy znużenia tych dwóch godzin samego filmu. Mam, co do samej produkcji pewną radę-niech każdy, kto będzie chciał obejrzeć to się nie waha wybrać na seans lub też poczeka aż pojawi się na VOD i sam spróbuje ocenić, czy było warto kręcić kolejną część czy też nie. Jeśli ja miałbym się wybrać ponownie to zrobiłbym to. Widoki Podlasia i dźwięki(w kinie 12 głośników)na duży plus. Osobiście polecam.

ocenił(a) film na 9
zoomcajs

Podpisuję się pod Twoją opinią. Dla samych widoków, dźwięku i postaci ks.proboszcza - warto było, a i dużo dowcipów było takich, o których ze zwiastunu się człek nie dowiedział. Alegorie reżysera zresztą często były trafne, ale to już każdy musi sam ocenić oglądając film. Co by nie było ten jest dużo lepszy, niż filmwebowe opinie o nim, pozdrawiam