...Pan Bromski propaguje separatyzm i proponuje rozpad Państwa na udzielne księstewka pokazując jedynie plusy tego rozwiązania. Ten film jest nie tylko słaby i głupi ale bardzo niebezpieczny!
Na szczęście ani film ani ten pomysł z podziałem specjalnie się ludziom nie podoba
Ale film jest potwornie szkodliwy! Ten film propaguje rozpad państwa na udzielne ksiątewka bezbronne wobec obcej agresji nie tylko militarnej! Taki podział obniżyłby poziom życia w wielu miejscach a Królowy Most by zbankrutował po kilku miesiącach - bo ciekawe kto by pilnował granicy Królowego Mostu z Białorusią, skąd braliby prąd, paliwa, kto by płacił emerytury renty co z służbą zdrowia, co z bankiem centralnym, własną walutą, zbieraniem podatków itd. itp. To skrajnie szkodliwa utopia!
oczywiście, że utopia i jedna wielka bajka. Zacznijmy od tego, że w obecnych czasach jakiś relikt z przeszłości czyli znaleziony dokument nie miałby żadnej mocy prawnej. To bajka głupia, szkodlwia i ogólnie bardzo nieudana. Nie tylko scenariusz ale i cała reszta. Ten film to straszny gniot. Uwielbiam 3 poprzednie częście i pewnie każdą z nich oglądałem już po 8 razy i nadal mi się podobają. A ta nowa to po prostu strata czasu. Ledwo obejrzałem 1 raz i na pewno nie będe próbował ponownie tego robić
Przesadzacie :) kto poważnie traktuje satyrę polityczną czy też komedie ? robicie z igły widły i lamentujecie jak stare baby na targu :))
To nie żadna satyra tylko jej nieudolna namiastka. To tak jak z kabaretami. Albo jest humor inteligentny albo występy klaunów i pajaców. Ten film to ta druga kategoria
Według Pana prywatnej opinii, ja mam inną i widziałem w ostatnich latach cała masę o wiele gorszych kontynuacji i re-maków Polskich produkcji.
a czy to coś zmienia? Czy to zmienia fakt, że ten film również trafia do tej masy kiepskich filmów?