PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10009723}
4,3 7,0 tys. ocen
4,3 10 1 7036
3,5 6 krytyków
U Pana Boga w Królowym Moście
powrót do forum filmu U Pana Boga w Królowym Moście

...Pan Bromski propaguje separatyzm i proponuje rozpad Państwa na udzielne księstewka pokazując jedynie plusy tego rozwiązania. Ten film jest nie tylko słaby i głupi ale bardzo niebezpieczny!

ocenił(a) film na 2
ZSMW

Na szczęście ani film ani ten pomysł z podziałem specjalnie się ludziom nie podoba

ocenił(a) film na 1
grzeg8102

Ale film jest potwornie szkodliwy! Ten film propaguje rozpad państwa na udzielne ksiątewka bezbronne wobec obcej agresji nie tylko militarnej! Taki podział obniżyłby poziom życia w wielu miejscach a Królowy Most by zbankrutował po kilku miesiącach - bo ciekawe kto by pilnował granicy Królowego Mostu z Białorusią, skąd braliby prąd, paliwa, kto by płacił emerytury renty co z służbą zdrowia, co z bankiem centralnym, własną walutą, zbieraniem podatków itd. itp. To skrajnie szkodliwa utopia!

ocenił(a) film na 2
ZSMW

oczywiście, że utopia i jedna wielka bajka. Zacznijmy od tego, że w obecnych czasach jakiś relikt z przeszłości czyli znaleziony dokument nie miałby żadnej mocy prawnej. To bajka głupia, szkodlwia i ogólnie bardzo nieudana. Nie tylko scenariusz ale i cała reszta. Ten film to straszny gniot. Uwielbiam 3 poprzednie częście i pewnie każdą z nich oglądałem już po 8 razy i nadal mi się podobają. A ta nowa to po prostu strata czasu. Ledwo obejrzałem 1 raz i na pewno nie będe próbował ponownie tego robić

ocenił(a) film na 6
grzeg8102

Przesadzacie :) kto poważnie traktuje satyrę polityczną czy też komedie ? robicie z igły widły i lamentujecie jak stare baby na targu :))

ocenił(a) film na 2
Pasdzioch

To nie żadna satyra tylko jej nieudolna namiastka. To tak jak z kabaretami. Albo jest humor inteligentny albo występy klaunów i pajaców. Ten film to ta druga kategoria

ocenił(a) film na 6
grzeg8102

Według Pana prywatnej opinii, ja mam inną i widziałem w ostatnich latach cała masę o wiele gorszych kontynuacji i re-maków Polskich produkcji.

ocenił(a) film na 2
Pasdzioch

a czy to coś zmienia? Czy to zmienia fakt, że ten film również trafia do tej masy kiepskich filmów?

ocenił(a) film na 6
grzeg8102

Wiadomo, że nic nie zmienia bo to tylko nasza opinia widzów :) moim jednak zdaniem film nie jest aż tak tragiczny jak uważa wiele osób tu na filmwebie płaczących :) powstanie jeszcze wiele wiele gorszych :))