PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378067}

Uciec przeznaczeniu

Open Graves
2009
5,1 3,5 tys. ocen
5,1 10 1 3484
Uciec przeznaczeniu
powrót do forum filmu Uciec przeznaczeniu

Życzenie...

ocenił(a) film na 7

No ale on miał takie życzenie żeby cofnąć czas o tydzień i żeby nigdy nie zagrali w te grę a oni znowu zagrali czyli życzenie się nie spełniło.

monikaga2

On źle sformułował to życzenie bo powiedział, że chce cofnąć czas o tydzień tak żeby nigdy nie zagrali w tą grę. Głupi był i tyle, że nie poprosił żeby to wszystko pamiętał czy coś. A niby taki mądry jak wykorzystał z tym, że kłamca skłamie o tym co powiedział prawdomówny, a prawdomówny powie prawdę o tym co powiedział kłamca ^^

ocenił(a) film na 7
FringeDivision

hmm tylko gdyby życzył sobie żeby cofnąć czas o tydzień i żeby to wszystko pamiętał, to znowu wychodzi na to że to dwa życzenia i i nic z tego. Czyli nie można uciec przeznaczeniu. Co ma być to będzie i kropka.

ocenił(a) film na 6
monikaga2

Moim zdaniem powinien powiedzieć tak: Chcę aby ta gra nigdy nie powstała i po problemie :D

ocenił(a) film na 7
monikaga2

Pod koniec filmu gdy Erica wychodzi z wody a raczej jej monstrum tuż przed spełnieniem życzenia pyta się Jasona czy chce spełnić życzenie a on odpowiada że już wypowiedział życzenie a ona mu odpowiada iż to nic nie da bo i tak po spełnieniu życzenia znowu będzie to samo - czyli znowu ta cała ekipa będzie grać w tą grę.
... Błędne Koło !!!

ocenił(a) film na 7
tomucho77

to ja bym sobie zażyczyła sobie że chce znowu tych przyjaciół ! bez cofania czasu! ciekawe czy by to przeszło?

ocenił(a) film na 7
monikaga2

Ciekawa teoria fakt ciekawe czy by to przeszło ? ale zapewne tak jak gościowi amputowane nogi odrosły to i zmartwychwstanie było by realne.

ocenił(a) film na 7
tomucho77

Dokładnie, ale tego się nie dowiemy .

monikaga2

Hmmm jakby oni zmartwychwstawali tak jak jemu odrastały nogi to chyba bym ich na takie cierpienia nie wydał ^^ Śmiesznie, że się zapętlili w czasie.

ocenił(a) film na 7
FringeDivision

No może i masz rację, ale ja np. nie chciałabym umierać w taki sposób co niektórzy z nich! Też na pewno cierpieli. Coś za coś!

monikaga2

No ten co spadł ze skał na pewno nie miał najprzyjemniej ^^. Najpierw rozdarł sobie ręce o drut kolczasty a potem jeszcze przeżył upadek i zadziobały go kraby ^^. Albo ten co się językiem udusił :/ Ale Mamba Mambalańska czy jak ona tam miałąxD, też nie mogła mieć zbyt miło jak z niej zrywali paznokcie(bleee) i skórę ^^

ocenił(a) film na 7
FringeDivision

Zgadza się i dlatego gdyby sobie zażyczył że chce przyjaciół z powrotem to by na pewno pocierpieli "odżywiając" ale by żyli. Ale co by było gdyby???!!!

monikaga2

A nie porściej było by wypowiedzeć życzenie w stylu: "Chcę aby ta gra nigdy nie powstała."

ocenił(a) film na 7
Toumai

Możliwe, ale wtedy to nie tylko jego i jego przyjaciół losy by się odmieniły, ale też ludzi wcześniej grających!

monikaga2

No to:" Chcę abysmy nigdy tej gry nie odkryli tydzień temu". To powinno cofnąć skutki tej gry.

ocenił(a) film na 7
Toumai

A skoro przeżył to mógł zażyczyć sobie coś dla siebie!

monikaga2

Mogli bardziej pomyśleć nad tym życzeniem, w sensie twórcy filmu, bo takie nie jasne to jest, czy on wypowiedział dwa życzenia czyli o jedno za dużo czy ta harpia go oszukała?

ocenił(a) film na 1
monikaga2

Nie, po prostu twórcy dają nam do zrozumienia, że nie można uciec przeznaczeniu ,bo i tak się wydarzy to wydarzyć się ma. Wiedział co się wydarzy więc chciał aby nigdy to nie zaistniało. Cofając się już do tego czasu z przed tygodnia, wiedział, że gdy zdobędzie grę i wszyscy w nią zagrają to będą ginąć. Po cofnięciu do tego czasu już nie wiedział, że gra może przynieść takie efekty, więc znów wszedł w jej posiadanie.
Błędne koło jak to ktoś tu zauważył.

ocenił(a) film na 7
monikaga2

tylko, że on miał wypowiedział dwa życzenia:
1. chcę cofnąć czas
2. nigdy nie zagrać w tą grę
swoją drogą film nie jest taki zły skoro jest o czym dyskutować. jedyne co tutaj nie pasuje to opis - thriller horror. to, że są trupy nie oznacza horroru, film bym raczej oznaczył jako przygodowy. poza tym dobrze się oglądał, a i zakończenia nie spierzyli jak to wielu twórców robi.

Eddie1

Wychodzi na to, że życzenie się nie spełniło i znów zagrali w tą grę, Erica była czarownicą ten film to połączenie Jumanji i Oszukać przeznaczenie:D

ocenił(a) film na 6
monikaga2

On miał dwa życzenia w jednym a do spełnienia było tylko jedno i tak jak w powiedzeniu, że pierwsze słowo się liczy spełni się pierwszy człon tego życzenia. Różne miałem zastrzeżenia ale fajnie mi się oglądało 6/10 !!!