Uczeń czarnoksiężnika

The Sorcerer's Apprentice
2010
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125772
4,5 14 krytyków
Uczeń czarnoksiężnika
powrót do forum filmu Uczeń czarnoksiężnika

Zastanówmy się... życie jest po to, żeby się nim cieszyć i robić to co się kocha, ja
kocham filmy, uczę się nawet efektów specjalnych tworzonych w programie After Effects
CS4. Czekam na ten film, ponieważ naprawdę doceniam świetną pracę reżysera, jak i
załogi ''National Treasure'' Jona Turteltauba i m.in. Nicolasa Cage'a, Sean'a Bean'a, no i
oczywiście jednego z moich ulubionych aktorów, Justina Bartha'e, a w postaci młodego
czarnoksiężnika w zwiastunach zauważyłem część kreowanej przez Justina genialnej
roli Riley'a Poole'a. Jest zabawny, lekko zestresowany, to dla mnie typ realisty, który
sądzi, że jeżeli ktoś powie mu ''Porywamy prezydenta ameryki.'' już się wymiguje, lecz w
końcu zmuszony daje się temu ponieść, a scena kiedy Baltazar mówi do niego ''Dave,
powinieneś uciekać.'' i on uśmiecha się, następnie uciekając, definitywnie świadczy o
tym. Uwielbiam także zwariowaną rolę Jack'a Sparrowa, a Baltazar, może nie idealnie,
ale przypomina mi go. Jest zwariowany i zaskakujący, ale nie oceniaj kreacji po
zwiastunie, może stworzy coś na miarę Jack'a Sparrowa, lecz zupełnie innego. Jest w
nim coś także z Dumbledore'a. Poza tym emocje w kinie, wszyscy chcieliby zobaczyć
film z Nicolasem Cage'm na dużym ekranie tydzień przed premierą oraz dostać
specjalny filmowy gadżet, który już sobie wyobrażam, na przykład smoczy pierścień,
który otrzymał Dave lub figurka Baltazara wyczarowującego plazmę. A no właśnie!
Plazma, przypomina mi genialny film Star Trek - The Motion Picture. Wprawdzie tam
występowała elektro-plazma, ale dla mnie odczucia będą podobne. Bo nawet jeśli nie
wygram tego konkursu, nawet jeśli nie uda mi się nic zdziałać, na pewno obejrzę ten
film. Dziękuje za wysłuchanie, a raczej przeczytanie i pozdrawiam rywalizujących, bo
kazdy zasłużył sobie na obejrzenie tego filmu...

ocenił(a) film na 6
depp09

obiecuje, że zrecenzuje film na portalu :)