Uczeń czarnoksiężnika

The Sorcerer's Apprentice
2010
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125772
4,5 14 krytyków
Uczeń czarnoksiężnika
powrót do forum filmu Uczeń czarnoksiężnika

Jak w temacie - jeśli mamy to wziąć w kategorii zabawnej historyjki o magii, z fajnymi efektami specjalnymi i nutką romansu to film jak najbardziej się wpasował. Nie miał mieć ukrytych przesłań, ani być niszowy - ot, zwykła bajka umilająca 2h życia.
Fakt, że może z początku trochę nudzi, ale później akcja jest całkiem sympatyczna.
Więc jeśli ktoś chce po prostu obejrzeć miły film i trochę się pośmiać, to jak najbardziej, polecam.
Ode mnie 7/10.

ocenił(a) film na 5
Eti

Dla mnie bajka musi być "magiczna" (i nie chodzi mi tutaj jedynie o główny wątek). Musi mieć w sobie magiczną atmosferę, dzięki której nawet banalna fabuła przenosi widza chociaż na ułamek sekundy w inną rzeczywistość. Niestety w tym filmie tej magii mi właśnie zabrakło...

ocenił(a) film na 7
paparara

Takie bajki już chyba nie istnieją. Jasne, że bajka odrywająca nas od rzeczywistości jest czymś czego każdy oczekiwał, aczkolwiek w tym wypadku postawili bardziej na komedię aniżeli na wątek baśniowy, przez co film stał się po prostu filmem. Co nie zmienia faktu, że do najgorszych nie należał :)