Uczeń czarnoksiężnika

The Sorcerer's Apprentice
2010
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125770
4,5 14 krytyków
Uczeń czarnoksiężnika
powrót do forum filmu Uczeń czarnoksiężnika

...i - sądząc z komentarzy - jestem tym samym w mniejszości. Spróbuję spojrzeć na tę produkcję obiektywnie. Banał? Pewnie i tak, ale jeżeli ktoś widzi logo Disneya na początku, to chyba nie powinien się spodziewać krwawej śmierci głównego bohatera i triumfu zła. Nie ten gatunek, sorry bardzo. Inna sprawa to to, że w swej nastoletniej naiwności wprost ubóstwiam banały, happy endy, tęcze itd. Miło jest czasem oderwać się na chwilę od rzeczywistości. Efekty specjalne były bardzo dobre, muzyka świetna, obsada również na poziomie. Nicolas Cage, Monica Bellucci (co z tego, że zaledwie przez chwilę?), Teresa Palmer, nawet Jay Baruchel nieźle się spisał. W kilku momentach szczerze się zaśmiewałam. Film ten mogę z pewnością zaliczyć do mojej top dwudziestki (razem z wieloma innymi banałami). To moja opinia, nie zamierzam się z nikim kłócić. Ode mnie 8/10.

Angelica_May

Gdyby nie laserowy karabinek z końcowym bossem, można by się kłócić, ale to przesądza o braku wyobraźni twórców. ;)

Nidril

Daję 7, bo był świetny motyw z transformatorem Tesli :)

Grawig

To jeden z najlepszych filmów. Można wychwycić wiele wspaniałych rzeczy w nim... oczywiście jeśli ktoś chce. Bo z tym może być problem.

Angelica_May

Fajna lekka baśń, naprawdę dobre efekty specjalne.
Wnerwiająca para głównych bohaterów, w tym filmie kibicowałem złym gościom bo aktorzy zagrali ich fenomenalnie.

ocenił(a) film na 8
Angelica_May

Mnie również podobał się ten film. Przeciez nie mozna wiecznie oglądać tylko poważne filmy, dramaty i realistyczne ekranizacje :)
Fajna odskocznia - tyle.
Aha - no i Teresa Palmer :)

ocenił(a) film na 7
Angelica_May

Ale na koncu dave sklejal Kamehamehę tak jak by go Genialny Żółw uczył ;D

ocenił(a) film na 6
Angelica_May

Schematyczny jak jasna cholera, ale całkiem przyjemny film.

ocenił(a) film na 10
Angelica_May

Mam o tym filmie identyczne zdanie, jest jednym z moich ulubionych :)