Uczeń czarnoksiężnika

The Sorcerer's Apprentice
2010
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125773
4,5 14 krytyków
Uczeń czarnoksiężnika
powrót do forum filmu Uczeń czarnoksiężnika

Wybrałam się do kina aby zobaczyć kolejny rewelacyjny film z Nicolasem Cage w roli głównej. Fabuła rewelacyjna. Aktorzy zagrali wystarczająco dobrze wtapiając się w role poszczególnych bohaterów. Mam zastrzeżenia co do zagrania roli młodego Jay Baruchela grającego Dave Stutlera i zastrzeżenie co do fabuły (chodzi mi głównie o luki w samym filmie). Zauważyłam pewne niedociągnięcia typu młody czarnoksiężnik ledwo odnajdujący moc, z którą ledwo sobie radzi a na samym końcu wychodzi z niego pełna magia. Dla mnie magia powinna dojrzewać wraz z bohaterem, co w konsekwencji byłoby przyczyną napływu sił i energii. Według mnie Jay Baruchela nie potrafił aż tak wczuć się w rolę by pokazać widzom pewne emocje, których tam brakowało.
Podsumowując pomimo paru zastrzeżeń film jest super i warto go zobaczyć ponownie. Daję 10/10

ocenił(a) film na 7
modi_filmweb

znaczy w sumie główny bohater był wybrańcem, a że to Hollywood to można było się domyślić że na końcu będzie jatka, ale film całkiem niezły, wystawiam mu 7/10, spodobał mi się, muzyka pasowała, efekty magii ciekawie zrobione, fabuła całkiem trzyma poziom ale zgadzam się z osobą powyżej że " są luki ", Polecam :)