Uczeń czarnoksiężnika

The Sorcerer's Apprentice
2010
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125770
4,5 14 krytyków
Uczeń czarnoksiężnika
powrót do forum filmu Uczeń czarnoksiężnika

film dla tępaków, fatalne teksty i zarty, film nie posiada niczego czy moglby zachwycac, Belucci zagrala w samej koncowce a to dla niej chcialem ogladnac ten film. nie lubie dawac niskich ocen ale na wiecej jak 2 czy 3 ten film nie zasługuje... stracony czas

ocenił(a) film na 7
piotruchowy

Nie no... nie jest tak źle, film przyjemny, prosty, na luzie, fakt że w wielu momentach była do przewidzenia dalsza akcja, ale można obejrzeć dla zabicia czasu

ocenił(a) film na 3
filmoznawczyni66

nie zgadzam sie. filmy przyjemne w ogladaniu nie doprowazdaja czlowieka do snu... totalna kicha, juz ten kick ass ktory rewelacyjny nie jest wypada przy tym bardzo dobrze

ocenił(a) film na 9
piotruchowy

Ja byłam na tym w kinie i podobało mi się strasznie. Jeden minus to muzyka - przez cały film leciała 1 piosenka.

piotruchowy

Cage i Bellucci myślałam, że podniosa poziom filmu. rozczarowałam się. nie przepadam za filmami tego gatunku, le pomysł całkiem całkiem ; D więc można było zdecydowanie lepiej to zrealizować.

użytkownik usunięty
piotruchowy

ja się z Tobą nie zgodzę. Film podobał mi się bardzo, ale Belucci mogła zagrać w większej ilości scen , a poza tym film fajny.. Cage był świetny. ;p

cos slabo, kolejny kiepski film z cage

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
tureczek1987

Lecz się dziecko.

ocenił(a) film na 7
piotruchowy

Skoro temu filmowi dałeś 3 to na jaką ocenę zasługują filmy z kategorii "zabójczy krokodyl" "atak nietoperzy" gdzie film jest kiczowaty z marnymi efektami i beznadziejnymi aktorami ?
Żałosny z ciebie troll

ocenił(a) film na 4
piotruchowy

Film prosty, oklepany, idealny dla 8-14 letniego odbiorcy
Jako bajeczka całkiem przyjemna, chociaż niektóre sceny tak wtórne że miało się ochote przewijać do przodu.
na + dobra rola N.Cage'a, świetne efekty i montaż.
na - cała pozostała obsada, przewidywalny scenariusz, muzyka, za mało Bellucci, zakończenie - wiem, że musiał być happy end ale bez przesady..

ocenił(a) film na 3
volt_84

film całkowicie mi się nie podobał.Gra Cage jeszcze ujdzie ale Jay Baruchel nie dało się tego oglądać-rola wymoczka
totalna lipa

ocenił(a) film na 3
kratonin

zgadzam się z przedmówcą. Dodam jeszcze że fabuła do bani, postaci nieprzekonujące i nie ogląda się tego zbyt przyjemnie. Liczyłam na coś więcej.

piotruchowy

4/10, uważam że film jest bardzo słaby, obejrzałem 70% filmu - więcej nie dałem rady; teksty strasznie słabe, brak czegoś co mogłoby zaskoczyć, poruszyć, oklepany schemat, szybko i na odwal. Komediowy ton włożony w arturiańską legendę - jak dla mnie nieudane połączenie. Film zrobiony niedbale (fabuła , akcja), zbyt płytko i jakoś tak ... nieprzekonująco.

inpu

mogło poruszyć... tylko kurcze trzeba się otworzyć!! <> gościu się męczył 1000 lat bez ukochanej kobiety a potem mogą być razem jak to cię kurwa nie rusza to faktycznie masz problem... Film jest dobry... może nie powala ale nie oczekujmy za wiele... w du**e wam się poprzewracało od tego komsupcjonizmu chcecie nie wiadomo czego... to nie jest film który został stworzony do jakiś nagród nie miał być wybitny miał opowiadać pewną historię... a to że był przewidywalny no sorry ale 12+... jak nie chcecie oglądać tego typu filmów.. Mi się podobał i daje 8/10... jeden punkt bo trochę krótki faktycznie a drugi od tak se... koncepcja magii świetna.... połaczenie ją z nauką nie wiem czy ktoś z negatywnie ocenających by wpadł na coś takiego po prostu za bardzo ograniczeni jesteście... skoro nie potrafice dostrzec czegoś wiecej niż tylko grę aktorów czy scenariusz!!!

ocenił(a) film na 7
olmc

Jedyny git wśród frajerów ;P
Posypałbym Ci jakbyśmy przy flaszce siedzieli.
Podpisuje się pod Twoją wypowiedzią w 100%.
Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
piotruchowy

Oceniam film 8/10. Bardzo fajna kreacja Cage'a. Sposób działania magii w świecie - świetny. Przyjemnie się oglądało. Efekty specjalne bardzo dobre - stonowane i nie wpychane na siłę do filmu. Jednakże film jest przeznaczony dla ludzi, którzy się interesują tego typu gatunkiem.
Z innej beczki: Jak ja nie nienawidzę tych współczesnych nastoletnich krytyków filmowych. Dwudziesty pierwszy wiek stał się kolebką znawców filmów, psia jego mać. Jesteście prawie jak aseksualna osoba s stosunku do filmu. Wam nie da się dogodzić, a żeby już dogodzić się udało, to wy i tak znajdziecie coś co wam nie pasuje, bo jesteście Gatunkiem Ludzi Zrzędzących.
Ja rozumiem, że komuś może się nie podobać lub nie być w jego guście, ale w większości przypadków mam wrażenie, że robicie to na pokaz.
"Film dla tępaków"-Krew.Mnie.Zalewa. Nie ma czegoś takiego jak film dla tępaków do jasnej.... AAAGRH!

"Nie ma czegoś takiego jak film dla tępaków do jasnej.... AAAGRH!"

Jest;) Denerwuj się dalej;)

użytkownik usunięty
shizonek

Kwestia, jak definiujesz tępaka...

ocenił(a) film na 3
piotruchowy

Zgadzam się w 100% z założycielem tematu. Ten film to jakiś syf dla upośledzonych dzieci!

ocenił(a) film na 6
piotruchowy

zgadzam się z tematem. Film dno jak większość w tych czasach. A jeszcze bardziej zaniża poziom filmu ten aktor co grał zbawiciela. Przepraszam Pajac a nie aktor bo wygląda, mówi jak pajac i gra aktorska na poziomie przedszkolaka.

ocenił(a) film na 3
Beemka

Taak aktorzy z Death Race pokazali o wiele większy kunszt niż Cage i cała jego filmografia... Lansiarskie dziecko ze wsi co ty gadasz? Jeździj sobie tą swoją beemką dookoła stodoły ale nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia. Widziałeś pół filmu z Cagem i nie wiem za kogo się masz. Pewnie nawet nie słyszałeś tępaku o produkcjach takich jak Zostawić Las Vegas, Twierdza, 8 milimetrów i wiele innych w których Cage pokazał talent.

Co do filmu z tematu daje słabe 6. Dno to przesada arcydzieło też to nie jest. Zgodzę się z przedmówcami efekty i koncepcja magii jak najbardziej na plus. Ale oklepany scenariusz, dialogi i baardzo niski poziom "humoru" moim zdaniem ten film powinien być zrobiony w bardziej humorystycznej atmosferze. Ale tak jak mówię dnem bym go nie nazwał bo ktoś się musiał napracować nad tymi efektami warto by było docenić chociaż to.

Nie wiem w jaki sposób ma na film wpłynąć Bellucci<załamka> przecież ona powiedziała raptem dwa słowa... jedziecie po Cagu, który wcale ogólnikowo źle nie wyszedł a zachwycacie się bo jakaś aktorka pokazała "ładną buźkę".... Mądre to jest??

piotruchowy

o nowy krytyk :D .. ubostwiam twoj geniusz :D.

ocenił(a) film na 7
jpy193

Co wy gadacie, film jest lekki i przyjemny i dokładnie taki ma być.

Co do Caga to dokładnie tak samo jak B.Willice czy S.Weaver - obrośli w piórka i strzelają te same miny w każdym filmie. Wychodzi na to ze są aktorami średnimi absolutnie nie dorównują np. Max Von Sydow i innym którzy dobrze grają w każdej roli a Cage pasuje na złego-dobrego np. "lot skazańców" czy "60 sekund" aczkolwiek w Skarbie narodów 1 -ce też zagrał przyzwoicie - a w całej reszcie filmów nowych co tu dużo gadać nie popisał się. Dodam jeszcze że dobry film "knowing" został przez niego zagrany powiedzmy słabo żeby nie drażnić fanów co go pogrzebało.