Jest to jeden z tych nie licznych filmów które można oglądać na okrągło, świetne odwzorowane lata 70 w USA, film odzwierciedla nastroje, problemy, rozterki młodzieży schyłku lat siedemdziesiątych.
Scenariusz jest prosty i jasny, przekaz też, ale film cechuję niesamowity klimat który dopełnia świetna muzyka. Stylistyka muzyczna i kulturowa tej dekady jak najbardziej mi odpowiada, reżyser musiał nieźle się namęczyć, aby w tak znakomity sposób odwzorować ten okres.
Ten film ma w Sobie jeszcze coś bardzo szczególnego, bowiem jest początkiem dużej kariery wielu aktorów, w tym filmie występuje młodziuteńka Milla Jovovich, w filmie świetną drugoplanową rolę gra Matthew McConaughey, dla którego jest to jeden z pierwszych filmów, gra tam też Ben Affleck, gra Randy Cochrane, gra Jason London....cała plejada młodych amerykańskich gwiazd.
Film jest świetny, dobra fabuła, dobra realizacja i świetne aktorstwo, to wszystko odziane w styl lat 70. Polecam wszystkim 8,5/10
Zgadzam się :)! -klimat w tym filmie jest po prostu MEGA, widziałem go parę razy , po raz pierwszy kilka lat temu, pamiętam też kiedyś przewijał się na "Ale Kino ! " - za każdym razem , jak na ten film trafiałem to już zostawiałem do końca:) -- marihuana, rock'n'roll , liceum, młodzieńcze sympatie i antypatie, źli "starzy", impreza, dziewczyny, kumple, słońce lejące żar z nieba ! ach
-ten film zawsze wzbudza we mnie taką nostalgię i tęsknotę za tym klimatem, młodzieńczą beztroską , takim specyficznym nastolatkowym sposobem myślenia nie zatrutym jeszcze tą wymiętą z dupy rzeczywistością.
Po prostu polecam każdemu kto chciałby przez chwilę odlecieć i zapomnieć o... - w sumie o wszystkim :) - nie zawiedziecie się !