PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

6/10

ocenił(a) film na 6

Kupiłem bilet na Coco Chanel, nastawiłem się na mile spędzony wieczór...a ten wieczór napędził mi niezłego stracha momentami.

O tytuł filmu zapytałem po seansie, więc film "wziął" mnie z zaskoczenia.
Bardziej podobał mi się sam początek, ponieważ byłem najzwyczajniej w świecie nastawiony na Coco, ale szybko zmieniłem swoje podejście i resztę filmu obejrzałem z zaciekawieniem.
Film był zrobiony na zasadzie "Buu!" i tego kurczowo trzymał się reżyser, co niestety nie przyniosło efektu. Klimat nie był utrzymany przez cały film, a fabuła była dość naciągana i niezrozumiała.

W jaki sposób Matt potrafił spać z tymi koszmarami w tej piwnicy ?
Bał się powiedzieć o halucynacjach ?!

Sami bohaterowie, jak to była w takich filmach, pakują się w tarapaty, a tutaj nawet nie próbowali uciekać...Matka nawet przystała na nawiedzony dom.Ale tak to musiało wyglądać...rozumiem.
Film jest troszkę inny z prostego powodu, choroba chłopca dodaje kolorytu tej produkcji i według mnie ją ratuje. Fajnie został wprowadzony wątek samych seansów i te retrospekcje...przerażały mnie.
Najgorsza(najobrzydliwsza) scena = usuwanie powiek. Ble!
Mogło być lepiej, ale było dobrze.
Najlepszy horror, który oglądałem, to [Rec]. Nie wiem, co bym robił w kinie, ale bałem się to oglądać w domu o godzinie 18...

Materiał wspaniały, ale zmarnowany.
6/10

ocenił(a) film na 6
KaladzeKSG

Poprawka.
1. The Thing
2. Lśnienie
3. Wywiad z wampirem
4. Piła, Rec...
Jeśli chodzi o najnowsze filmy to zdecydowanie Rec.

użytkownik usunięty
KaladzeKSG

Wywiad z wampirem to horror? o.O

rec jest rzeczywiście straaaszne :D bałam się:D ostatnio na canal+ leciał

KaladzeKSG

1 Jeździec bez głowy
2 Sierociniec
3 Ring.
A "Udręczeni" - ehhh...
Jak, to zrobiłeś że poszedłeś na inny seans?

Suriana

Sierociniec-jeden z najgorszych filmów jakie oglądałem,a tyle sie o nim mówiło,że fajny,sraszny itp a zawiódł na całej lini.
Każdy ma prawo do własnego zdania.
Pozdrawiam :)

qwerty123321

Przesadzasz, "Sierociniec" może był z lekka przereklamowany, ale miło obejrzeć raz na jakiś czas gładki film z lekkim dreszczykiem.

ocenił(a) film na 8
KaladzeKSG

Chcecie naprawdę mocny horror obejrzyjcie sobie Bruno :D jest tak straszny że nawet na zwiastunie się przeraziłem