Od początku towarzyszyło mi odczucie że to wszystko gdzieś widziałem. Przeprowadzka rodziny, dom za małe pieniądze = duchy i koszmary. Jednak muszę przyznać że końcówka mnie mile zaskoczyła, bardzo ciekawi i dobrze zagrani bohaterowie to wq mnie większy plus całości. Film bardzo dobrze się ogląda i za to jego ocena leci w górę bardziej niż myślałem po pierwszej połowie.
Może dla tego że to klasyczna fabuła i jest sporo podobnych filmów do tego ;))ale pozytywna produkcja pozdrawiam
Myślę, że efekt "deja vu" towarzyszył dlatego, ze nie jeden film zrealizowano na podstawie takiej fabuły, ale trzeba w końcu przyznać, że JA bynajmniej lepszego nie widziałam z takim wstępem. Choć przy początku trochę mnie nie zaciekawił tej film na prawdę wciąga! Polecam go wszystkim koneserom trzymających w napięciu filmów ;)
Mi ten film bardzo przypomina: Poltergeist I. Ta sama fabuła. Nawiedzony dom, przenosiny ciał, duchy w domu... Dosłownie wszystko się zgadza. Nawet główny bohater zostaje wciągnięty w wir niejasnych historii. Ogólnie film ciekawy, trzymający w napięciu.
Zgadza się film identyczny jak ten które wymieniliście.Praktycznie każdy wątek można było oglądnąć w tych filmach i to w znacznie lepszym wykonaniu.Niestety film na duży minus.Pozdrawiam.
Film jest bardzo podobny do wielu o takiej tematyce, duchy, niewyjaśnione z przed wielu lat tajemnice, aż wreszcie odczucia na własnej skórze tego co kryje dom. Niby nic, ale tak jak powiedziałeś temu filmowi bardzo wiele zawdzięcza gra bohaterów, a przede wszystkim tego chłopaka. Całość filmu też zawiera wiele scen, które dodają emocji. Właściwie zrealizowany horror, który zdecydowanie polecam oglądnąć.
Moja ocena 7/10.