Czy ten film moga ogladac osoby, ktore sa chore na rozne typy padaczkik czy epilepsji? I czy u zdrowego czlowieka moze wywolac ten film atak padaczki?
Nie da się tego jednoznacznie określić. Przecież reakcja każdego człowieka na dany czynnik jest inna i dla jednej osoby ten film może wydać się błahy i kiepski, zaś u drugiego człowieka może wywołać niemiłe dreszcze, a momentami nawet przerażenie. Więc w zależności od tego, który z tych opisów wydaje Ci się bliższy, można przewidzieć skutki. Po co chodzić na filmy grozy jeżeli się ich boi, lub nie sprawia to komuś przyjemności, bądź jest ryzyko innych niemiłych konsekwencji jak chociażby ataki... Ja osobiście uwielbiam thrillery i horrory (mniej), niezwykłą przyjemność sprawia mi posępna atmosfera grozy, oczekiwanie na rozwój akcji, zwodzenie widza, punkty kulminacyjne i takie tam, choć szczerze mówiąc ciężko czekam nawet na ten jeden dreszczyk emocji i często wychodzę z kina z lekka zawiedziona. Szczególnie preferuję thrillery psychologiczne i klasyki gatunku;) Troszkę wyszłam z tematu. W każdym razie nigdzie nie znajdziesz informacji na ten temat, gdyż żaden producent nie jest w stanie określić reakcji na stres wywołany filmem u każdej osoby. PZDR:)