PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

Nie rozumiem wcześniejszych wypowiedzi. To, że w horrorze nie ma litrów krwi to nie znaczy, że jest zły. To nie jest kolejna schematyczna historyjka typu "dzieciaki się pieprzą, wpada morderca i wszystkich zabija" jest dużo zaskakujących scen, świetny klimat aż ciary przechodzą po plecach. Według mnie świetny horror polecam.

użytkownik usunięty
magda100

Zgadzam się. Uważam ten film za najlepszy z gatunku, jaki obejrzałem do tej pory, choć nie gustuję w horrorach (w dodatku jest to dramat, co ubogaca ten film, wpływa korzystnie na śledzenie akcji). Wywarł na mnie wrażenie tym, że... Historia miała miejsce w rzeczywistości! Świat jest niesamowity, przepełniony zagadkami, tajemnicami, z których nie zdajemy sobie często sprawy. Przedstawiony został dramat rodziny na płaszczyźnie metafizycznej - oprócz cierpienia fizycznego, walczyli z problemami o podłożu ściśle duchowym (starcie dwóch światów). To mi się podobało i zwróciło moją uwagę przy wyborze filmu. Podziwiam tych ludzi, darząc niesamowitym szacunkiem. A takie, tzn podobne sytuacje mają miejsce w świecie...

magda100

nawet moja żona która uwielbia horrory była lekko przestraszona - wg dobry i godny polecenia

ocenił(a) film na 10
magda100

Zgadzam się z tobą . Film inny niż te obrzydliwe krwawe sceny które są żałosne,jakieś potworki i wgl ..
film b. fajny :)

ocenił(a) film na 10
magda100

Film był bardzo dobry jak dla mnie najlepszy horror, ale jak do tej pory żaden mnie nie przestraszył ;/