Koszmar, szczerze mówiąc, patrząc na plakat tracę chęć do obejrzenia filmu. Podoba Wam się? Nie wiem dlaczego akurat ten promują, przecież są inne, lepsze. Zawsze mi sie wydawało, że po to się robi plakaty, żeby zachęcały do oglądania filmu czytaj: wydania na niego kasy. Widocznie w tym przypadku dystrybutor ma inne priorytety.
To całkiem odwrotnie niż plakat wyborczy: tu opakowanie to straszna kiszka, ale zawartość wygląda obiecująco. Tylko ile osób się zniechęci jak to "cudo" zobaczy? Niby mówią, żeby nie oceniać książki po okładce, ale... :-)))
Na głównym plakacie jest chłopiec, jedna z egzorcyzmowanych "ofiar". Nie chcę za dużo zdradzać, ale to co wydostaje się z jego buzi jest złem.. Coś co nawiedza po prostu naszych nowych mieszkańców. W ogóle myślę, że za dużo ściągnęli z The Ring 2. Jak ktoś pamięta scenę usuwania dusz nieczystych, ten za dużo już wie o tym filmie.
Aha, i ten chłopiec, co z początku nawiedza tego kolesia, jest dobry, mimo to jest nieco strasznie. Po prostu próbuje ich uratować.
Haha, spokojnie. Rozbudziła się moja fantazja tylko. Filmu nie widziałem, więc nie mam pojęcia jak to się potoczy. :P
Chyba za dużo filmów tego typu się naoglądałem.. Amityville, Posłańcy, Inni.. wszystko to robione z jednego kopyta. :)
dobrze ze nie przeczytałem do końca twojej wypowiedzi człowieku uważaj jak piszesz
To tylko moje domysły, nic więcej! Rany.. już nic w żarcie nie można napisać. ;d
Ja jak tylko zobaczyłam ten plakat, to powiedziałam przyjaciółce, że idziemy na to do kina. Nie wiem co mi się w nim podoba. Może po prostu jestem dziwna, a może lubię takie filmy...
co ty gadasz plakaty do tego filmu są właśnie na tyle dobrze przedstawione że zachęcają każdego wielbiciela horrorów do obejrzenia tego filmu. O to właśnie chodzi aby plakat zachęcał widza do poznania fabuły i sensu filmu przez ukazania na nim mrocznej strony (jeśli chodzi o horrory i thrilery)
Hmm. Moje pierwsze skojarzenie z tym plakatem to "Supernatural". I pewnie o to samo będzie chodziło z tym "czymś" wydostającym się z ust. Tak więc dla mnie jest to obietnica opętań i wszelakich egzorcyzmów. Ale czy to mnie skłoni do pójścia do kina?
Gdybyś zobaczył plakat filmu pt. Frontieres to na pewno straciłbyś chęć do oglądania.
A mnie ten plakat nawet nie zraża i z przyjemnością zobaczę film ;)
Odnośnie plakatu:
http://www.youtube.com/watch?v=W0HncGNBCqY
Nie polecam oglądać tego w nocy.
I kolejna nowość to taka, że plakat ten jest stopklatką oryginalnego pomysłu (wcześniej pojawiło się to tylko przy nowym plakacie Terminatora)
Tu możecie obejrzeć go w pełnej okazałości:
http://blog.filmjabber.com/2009/03/04/the-haunting-in-connecticut-moving-poster/