PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

Czemu? Bowiem od razu się przyznam, że obejrzałem tylko jeden zwiastun i jeden plakat do tego filmu. A to co napisałem na forum przed polską premierą było niemałym skutkiem mojej fantazji. Otóż odsyłając do mojej pierwszej wypowiedzi stąd:
http://www.filmweb.pl/topic/1140625/Kto+pope%C5%82ni%C5%82+taki+plakat+!!!!.html
można się domyślić, że film musiałem wcześniej oglądać. Jednak tak nie było.. Nie znałem nawet dokumentu, na którego podstawie nakręcono ten film. Wersji cam też nie oglądałem, a co za tym idzie, po prostu wiedziałem jaki ten film jest.
Do czego zmierzam? Mimo, że oceniłem ten film na 8, to jednak uważam, że po takich filmach jak Inni, Amityville, Posłańcy, Lśnienie, Boogeyman, Duch, Zabójczy szept nic nie jest już w stanie nas straszyć.. Te same sceny, te same wątki, ta sama fabuła tylko w innym opakowaniu.

Więc sorry jeśli komuś wcześniej zepsuł przyjemność z oglądania tego filmu, ale jednak sam byłem w gorszej sytuacji.. nic mnie w tym filmie nie zaskoczyło. A te bajkowe, wyśnione zakończenie.. ech. Może pierwowzór będzie lepszy?

ocenił(a) film na 4
freepick

To ja już nie wiem może to przez te ulewy co mi spać nie dają,ale Cie nie zrozumiałem.Oglądałeś ten film czy nie? Skąd znasz zakończenie? Rip dvd jest już od jakiegoś czasu na różnych forach :)

ocenił(a) film na 8
gonzo7

Wiem, właśnie wczoraj go widziałem. Dlatego w czasie projekcji zdziwiłem się, że takie samo zakończenie i fabułę już dawno na forum przewidziałem. :)
ps. u mnie nie pada.

ocenił(a) film na 4
freepick

Ja po przeczytaniu fragmentów książki na ten temat i po obejrzeniu dokumentu spodziewałem się "dobrego filmu" na miarę Egzorcysty.Wiem,wiem trudno by było zrobić i klimat zachować,ale zawsze można spróbować!W tym filmie reżyser celowo pominął to co w historii było najlepsze (opętanie,sceptycyzm "całej" rodziny przechodzący z czasem w paranoje,egzorcyzmy!!!) robiąc kolejną produkcję dla nastolatek. Szkoda wielka szkoda :(

ocenił(a) film na 6
gonzo7

po prostu dobry film na nudny wieczór, tzw. film na raz, są lepsze, są gorsze, ten zły nie jest, ale też specjalnie się nie wybija...

ocenił(a) film na 8
G_R_Z_3_C_II_U

Aaa egzorcyzmów brakowało? Pewnie wyszłyby z tego jeszcze wątki z Egzprcyzów Emily Rose. Hm, film oparty na dokumencie, książce i prawdziwej historii? Jakiej książki? Jest ona po polsku?

ocenił(a) film na 4
freepick

Proszę tu masz wątek,który zapoczątkowałem http://www.filmweb.pl/topic/1161074/A+mog%C5%82o+by%C4%87+tak+pi%C4%99knie%2Ca+w ysz%C5%82o+jak+zawsze!.html

Ps. Czy wyszła w naszym pięknym kraju hmmm,nie wiem.