Podobno film jest oparty na prawdziwej historii. Ma ktoś może jakieś ciekawe informacje na ten
temat?
tak, ja ogladałem kiedyś program dokumentalny na ten temat "duchy". Pewnie wielu zna ten programz discovery, odcinka nigdy nie zapomnę. Chłopak wprowadził się do takiej jakby piwnicy, gdzie kiedys był dom pogrzebowy. Pierwszego dnia już dziwne rzeczy były : woda w krew się zamieniła. Potem chłopak po mału się zmieniał, odizolowywał i przestawał bać sie demonów. Wkrótce potem ciężko na raka zachorował i o ile dobrze pamiętam uwolnił się dzięki egzorcyzmom. Zgodę aż z Watykanu musieli :0. A filma obejrzę
Prawdopodobnie ma to jakieś powiązanie z wydarzeniami, które rozgrywały się naprawdę. Sprawą zajmowało się małżeństwo demonologów Ed i Lorraine Warren. Jak sobie ich wrzucisz w google, to znajdziesz info na ten temat. Zjdziesz ich nawet na wikipedii. Większość informacji o nich i o sprawach które rozwiązywali są po angielsku.
Amityville i obecność też są na podstawie przypadków które badali Ed i Lorraine Warren. Polecam oglądnięcie . Ten drugi dziś oglądałem....
zajebisty
a Amityville to podobno oszustwo tu znajdziesz więcej info http://catinthewell.pl/6024/czy-w-harrisville-naprawde-straszy-komentarz-do-film u-obecnosc-2013/