PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

Jestem fanem tego typu filmów, ale wczoraj musiałem wyłączyć po 25 minutach, bo był
ZBYT STRASZNY. Chyba już do niego nie powrócę. Nie wiem co myśleć...

ocenił(a) film na 8
ROUEN_84

lol, nie wiem o co ci chodzi...

extranick

czego nie rozumiesz? chętnie odpowiem...

ocenił(a) film na 8
ROUEN_84

to był taki sarkazm, czy naprawdę tak się go bałeś ?

extranick

Obejrzałem chyba większość horrorów i ten był najstraszniejszy... Oczywiście do 25 minuty. Dodatkowo oglądałem go w ciemnościach, w pustym mieszkaniu i padał deszcz.

ocenił(a) film na 8
ROUEN_84

aaa, no to rozumiem :) Gdybyś oglądał w normalnych okolicznościach, to nie wywarłby takiego wrażenia. Owszem można się czasami przestraszyć, ale porównując do innych horrorów, to nie jest jakiś wyjątkowy. Ale ogólnie fajny

ocenił(a) film na 4
ROUEN_84

Chyba masz mentalność małej dziewczynki, jest 4 w nocy obejrzałem cały film i ani razu się nie przestraszyłem choć próbowałem się wczuć... nie jestem w stanie pojąć jak ktoś mógł się przestraszyć i to jeszcze na początku... niepojęte to dla mnie... i do tego ten proreligijny klimat... straszne to jak słaby jest ten horror

kryszti

no to ja już nie wiem... ja wyłączyłem i już go więcej nie włączę. Może po prostu usnąłeś skoro to była 4 w nocy, albo wziąłeś jakieś bardzo silne leki i nic z niego nie zrozumiałeś? Jak to Cię nie przestraszyło to przerzuć się może na jakiś inny gatunek. Np Teletubisie. Albo idź w środku nocy przez Pragę w Warszawie w stroju Teletubisia albo w różowym sweterku z napisem "jestem pedałem". Może wtedy się choć trochę przestraszysz jak coś Ci wyskoczy zza rogu. Pozdrawiam...

ocenił(a) film na 4
ROUEN_84

A ja cię nie pozdrawiam, Twoje poczucie humoru pasuje jest tak denne... Owszem usnąłem ale po filmie, zacząłem oglądać o 2 i nie mierz wszystkich swoją miarą, tępy lekomanie, bo nie wiem jak można czegokolwiek z tego filmu nie zrozumieć. Nie oglądam jedynie horrorów, ale jestem ich wielkim fanem i przerzucę się na jakiś naprawdę dobry , horror, a nie naiwną bajeczkę dla wrażliwych może nie chłopców jeżeli, masz 26 lat, ale najwyraźniej jesteś bardzo infantylny... zbyt straszny k*rwa hahahaha na serio jesteś niepowtarzalnym gościem :D

Masz rację nie włączaj go, bo jest tak samo strasznie jak na początku,czyli w ogóle... mało strasznie, ale za to maxa irytująco, chyba,ze lubisz religijne tematy...

"Obejrzałem chyba większość horrorów i ten był najstraszniejszy... Oczywiście do 25 minuty."

Ja pierd*lę, wiem,że jestem ograniczony ale WTF jest z tobą, gówno oglądałeś a nie większość horrorów... udręczeni to typowy leciutki horrorek o prostej jak drut fabule... i tyle tam faktów...

ocenił(a) film na 4
ROUEN_84

Chyba,że jesteś trollem internetowym to wybacz, nie znam się na tym... miałbym 13 lat i bym się tego nie przestraszył pewnie

ocenił(a) film na 3
ROUEN_84

Jeśli już straszysz jakąś dzielnicą Warszawy jak starszym kuzynem dzieci w podstawówce, to nie powtarzaj schematów tylko może podreptaj 10 godzin dziennie przez rok po całej stolicy i wtedy będziesz miał obiektywny współczynnik "obitomordowatosći"na każdej z dzielnic. Ja stawiam na Mokotów a później Śródmieście a nie na przereklamowaną i nienadążającą za duchem dress-czasu Pragą, dokładnie Pragą Południe a jeszcze dokładniej Grochowem. Poza tym zamiast nieszkodliwego stroju teletubisia proponuję ubrać gustowny szalik, najlepiej któregoś z ukochanych w Warszawie klubów piłkarskich z Poznania lub Łodzi. Teraz wróć grzecznie do swojej popołudniowej miseczki z kaszką jaglaną i nie pleć więcej dyrdymałów.

Qxaniec

Zgadzam się z tym postem. Nigdy się nie kłóciłem z jakimiś prymitywami i tak jakoś pojechałem bez sensu zamiast wyjść z założenia że najlepszą dyskusją będzie jej brak... :P Pozwolę sobie zauważyć, że Twój wpis: "Teraz wróć grzecznie do swojej popołudniowej miseczki z kaszką jaglaną i nie pleć więcej dyrdymałów." też do najlepszych nie należał. Możesz też nie masz doświadczenia w pisaniu jak ja. Szczerze, to nie bywam po drugiej stronie Wisły za często, słyszałem tylko od wielu osób, że się zmienia na lepsze i tyle co mam do powiedzenia w tej sprawie. Mieszkać bym tam nie chciał, bo jestem fanem innej dzielnicy- Ursynowa, ale nie mam nic do Pragi. Co do Mokotowa- zgadzam się jak najbardziej, bo od niedawna tam pomieszkuję od czasu do czasu i jak się robi ciemno, to niektóre uliczki wolę obejść. Nie musisz od razu się tak obruszać ;) Pzdr

ocenił(a) film na 7
ROUEN_84

polecam Insidious :)

ocenił(a) film na 7
Mr_Krytyk

...fanie horrorow -.-

Mr_Krytyk

Dzięki. Chyba jednak nie jestem fanem horrorów. Ten "Insidious" także musiałem wyłączyć... na pewno do niego wrócę, ale muszę chyba z kimś oglądać ;) Jak masz coś fajnego, ale mniej strasznego to poleć ;)

ocenił(a) film na 7
ROUEN_84

hehe... no skoro musiales wylaczyc to znaczy ze zadzialal :D hmmm...mniej strasznego ale w takim typie?

A polecam jeszcze nie horror ale napewno cie zaciekawi Red Lights, dosyc nowy.

ocenił(a) film na 4
ROUEN_84

MNIEJ STRASZNEGO HAHAHAAH, odpuść sobie horrory koleś bo się zamkniesz w sobie, albo wylądujesz w psychiatryku :D Jaja :D co za mięczak :D

kryszti

co za kretyn :)

ocenił(a) film na 8
kryszti

Bez przesady. Jeśli jest wrażliwy na horrory, to jego sprawa, nie musisz tak na niego najeżdżać ;)

ocenił(a) film na 4
extranick

dla mnie to jest śmieszne, dorosły facet który boi się na pierwszym lepszym horrorze, dla mnie to trochę żałosne, niesamowity z niego mięczak :D Po prostu ciota i tyle co tu dużo pisać

kryszti

Sam jesteś ciotą Cweluchu :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kryszti

Nigdy nie prowadziłem tego typu inteligentnych dyskusji i nie zamierzam ich dalej prowadzić. sorry, ale nie mój poziom... znajdź sobie innego kolegę i się wyzywajcie od pedałów, ciot itp. Ani ja nie jestem ciotą, ani ty cwelem zapewne... i wiesz o tym zarówno ty jak i ja... ale można wysnuć po poziomie twoich wypowiedzi, że jesteś zwykłym zerem i śmieciem spod trzepaka z jakiegoś blokowiska... i to nie podlega dyskusji... dyskusja zakończona na zawsze, bo jak już wspominałem... nie jesteś dla mnie ŻADNYM partnerem do rozmowy... żadnym... założyłem sobie wątek na temat filmu i naprawdę nie oczekiwałem, żebyś mi coś odpisywał Rybko...

ocenił(a) film na 8
kryszti

wow - a po twoich wypowiedziach sadzac to mozna uznac ze szczytem twej odwagi jest ogladac horrory i wyzywac na internecie anonimowo od ciot kogos, na kogo takie filmy dzialaja inaczej niz na ciebie.
Po prostu szczyt odwagi, elegancji i dobrego wychowania.

ocenił(a) film na 4
lonely_stoner

Tak to szczyt mojej odwagi, nie boję śmierci ani niczego oprocz przyszłości ale ok... a dobrego wychowania nie mam i ch*j Ci do tego :D

ocenił(a) film na 8
ROUEN_84

lol, to oglądaj w dzień ;) Obejrzyj sobie Piłe czy hostel, straszne nie są :)

extranick

Widziałem wszystkie części Piły.
Do hostelu nie mogę się zmusić, bo słyszałem, że słaby...

ocenił(a) film na 8
ROUEN_84

Jedynka i dwójka może być, jak ktoś lubi gore.

extranick

Jak lubisz to sobie obejrzyj Wrong Turn 5... dobre sceny ;) Ale jak zwykle głupota bohaterów jest nieziemska... Odbiegłem od tematu...

ocenił(a) film na 8
ROUEN_84

Mam w planach, bo już 1-4 widziałem :D

extranick

To jeeeedziesz z piątką. Dobra. Oczywiście moim zdaniem. Za niska nota na filmwebie...

ocenił(a) film na 4
Mr_Krytyk

Insidius też kiepski, ale jednak sporo lepszy od tego... aczkolwiek ten diabełek to nie wiem czy miał śmieszyć czy straszyć. I fabuła na maxa naciągana i drętwa... oglądałem kiedyś dobry horror o duchach, ale nie pamiętam jak się nazywał, większość o tej tematyce jest beznadziejna...

kryszti

jak mozna powiedziec ze insidius jest slaby? to kawal dobrego kina rodem z dawnych dobrych lat

ocenił(a) film na 4
gok_U

nieskładna naciągana fabuła, jak dla mnie zero klimatu, nijak nie szło się wczuć w ten film, nawet jakbym się wczuł to nie miałbym jak się przestraszyć w tym filmie, nie powiem do połowy dobrze się zapowiadało, a potem ciągła degradacja, jakieś maski gazowe, bladzi ludzie niestraszni, śmieszny żenujący diabełek, no i nijak nie trzymające w napięciu zakończenie... nie rozumiem jak można powiedzieć,że Insidius jest dobry, ja jako miłośnik horrorów mówię stanowczo takim ośmieszającym gatunek gniotom

kryszti

wypowiadasz się jak jakiś wielki krytyk filmowy, który głosi prawdy objawione i tylko to co ty twierdzisz jest zgodne z prawdą... żałosne to jest... Obejrzyj sobie może jeszcze raz "O dwóch takich co poszli w miasto". W końcu dałeś 8/10 i może wypowiadaj się o tego typu filmach... Wszystko jest kiepskie... może twoje życie też jest kiepskie...?

ocenił(a) film na 4
ROUEN_84

Po pierwsze dzięki za komplement chłopczyku, za to Ty wypowiadasz się jak upośledzony debil. Oglądałem niedawno, więc nie wiem po co miałbym znowu to oglądać, jako komedia jest bardzo dobra, oceniam filmy w ramach swojego gatunku. Nie wszystko jest kiepskie. Aczkolwiek moje życie owszem... jakbyś miał takie problemy jak ja to pewnie byś się obsrał i zamknął w sobie skoro Ci straszą dziecinne śmieszne horrorki

kryszti

całe szczęście nie jestem tobą chłopczyku i kompletnie mnie twoje problemy nie interesują... kompletnie:) Dyskusja zamknięta... krąż po internecie i dalej krytykuj inne "dziecinne, śmieszne horrorki"- po prostu bądź sobą i nie zmieniaj się :)

ocenił(a) film na 4
gok_U

choć 5 dałem

kryszti

tylko ze ten fil byl nisko budzetowy i moze dlatego ci sie nie podobal bo pewnie jestes fanem wielkiego kina

ocenił(a) film na 4
gok_U

nie krępuj się i wejdź na mój profil to zobaczysz te "wielkie kino"

kryszti

zwracam honor i uznanie za martwa cisze

ocenił(a) film na 4
gok_U

Martwa cisza miałą przede wszystkim dla mnie klimat. Straszyc do mnie żaden horror na świecie nie jest w stanie przestraszyć, dla mnie liczy się klimat a np w tym filmie dla mnie beznadziejny a już na pewno nie jakiś upiorny

ocenił(a) film na 10
ROUEN_84

ja ogladalam caly,ale ogolnie balam sie jak cholera ;] ja o 5 w domku z kol ogladalysmy xd

Koszmarxd

moje gratulacje:) Ja już nie chcę oglądać... :)

ocenił(a) film na 10
ROUEN_84

my na poczatku ( w wakacje waczylysmy film o 3 nad ranem) ale po pierwszej scenie wylaczylysmy,a ze byly wakacje to o 5 bylo juz jasniej i dopiero obejrzalysmy :D huheueh ja tam kocham ten film ;3

ocenił(a) film na 9
ROUEN_84

nie ma to jak ocenić film po 25 minutach oglądania kiedy to film jeszcze nie zdąrzył sie rozkręcić ....a swoja drogą to rewelacyjny jeden z lepszych horrorów jakie w zyciu widziałem..współczuje Ci że nie dotrwałeś...widocznie nie jest wart takiego widza

cookiexkannibal

skoro oceniłem to może oświecisz mnie jaką ocenę dałem? Czytaj Pan ze zrozumieniem... :)

ocenił(a) film na 9
ROUEN_84

''bo był ZBYT STRASZNY''

cookiexkannibal

to miał być komplement dla tego filmu (jako, że horror) i zainteresować do oglądnięcia... nie spinaj się...