PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

Zbyt długi, za dużo nudnych scen, dialogów, które wydały mi się zbędne. Co mi się podobało? Zapiski na ciele Matt'a (trochę zerżnięte z "Księgi Krwi" Clive'a Baker'a), scena, w której Matt siedzi przy zadrapanej ścianie, a przy nim stos dziwnie ułożonych krzeseł (to ich wspaniała koncepcja artystyczna mnie urzekła, tak :p) oraz ostatnia scena - scena, w której Matt niszczy ściany, z których wypadają stosy ciał (yumm! :p). Poza tym - bardzo duży plus za grę aktorską Kyle'a Gallner'a - uwielbiam jego ekspresję mimiczną. To chyba tyle. W skrócie - obejrzeć można, ale arcydzieła nie należy się spodziewać.

Btw, czy tylko ja odniosłem jakieś dziwne wrażenie, że film jest inną wersją horroru "Ciemność"? :p

użytkownik usunięty
WantToKillYou

Można się bać. Motywy zaczerpnięte z innych filmów, ale pomysł ich wykorzystania bardzo mi się podobał. W sam raz na wypędzenie mamy z pokoju;) Gallner- zdolny młody aktor, o nietypowej urodzie. A jego momika-rewelacja:D

ocenił(a) film na 5

No to ja sie nie bede z wami fanatyczkami spierał Dobranoc!

bartje

Fanatyczkami? :o Wtf? Po pierwsze, mogę być co najwyżej fanatykiem, a po drugie... To czego nasz "fanatyzm" się tyczy wg Ciebie? :o

WantToKillYou

uwielbiam Kyle'a. od 3 lat jestem jego wielką fanką i uważam, że w każdym filmie, w którym zagrał był rewelacyjny. :)