PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

Pamiętam rok temu u kolegi oglądałem pewien horror. Niestety ani ja ani on nie znamy tytułu. Opowiadał on o rodzinie która wprowadza się do nowego domu. Już pierwszej nocy do ich domu puka starsza pani. Każe im odjeżdżać z tego domu, bowiem z jej opowieści wynika, że z każdą zamieszkująca w tym domu rodziną działo się coś złego. ( Jak pamiętam w tym domu dawno temu ktoś zginął ).

W pamięci utkwiło mi również kilka fragmentów. Kiedy ojciec grał ze swoimi dziećmi w karty coś mu przeleciało nad głową ... drugi przedstawiał sytuację gdy egzorcysta ( którego poprosili o pomoc ) uciekł, gdyż zobaczył coś przerażającego w pokoju dziecięcym.

Dodam jeszcze, że tytuł zaczynał się na "S" ( tak nazwane było miasteczko w którym odbywa się dana sytuacja )

Wersji tego filmu prawdopodobnie jest kilka z tego co wiem

Brum_Brum_

Dziwne, ale kojarzy mi się to z Amityville, choć to nie na S.

ocenił(a) film na 7
Brum_Brum_

Hmm, jak czytałam twój opis po raz pierwszy to od razu przyszło mi do głowy Amitiville... Potem przemknął mi jeszcze Sierociniec(ale tutaj nie ma paru wymienionych wątków). Jeśli chodzi o osoby pukające do drzwi - Nieznajomi, ale tam nie ma w ogóle wątków z dziećmi. Nie wiem, jak przyjdzie mi coś do głowy to dam znać ;) jeśli sama znajdziesz ten film - napisz proszę, chętnie bym obejrzała ;)