Pamiętam rok temu u kolegi oglądałem pewien horror. Niestety ani ja ani on nie znamy tytułu. Opowiadał on o rodzinie która wprowadza się do nowego domu. Już pierwszej nocy do ich domu puka starsza pani. Każe im odjeżdżać z tego domu, bowiem z jej opowieści wynika, że z każdą zamieszkująca w tym domu rodziną działo się coś złego. ( Jak pamiętam w tym domu dawno temu ktoś zginął ).
W pamięci utkwiło mi również kilka fragmentów. Kiedy ojciec grał ze swoimi dziećmi w karty coś mu przeleciało nad głową ... drugi przedstawiał sytuację gdy egzorcysta ( którego poprosili o pomoc ) uciekł, gdyż zobaczył coś przerażającego w pokoju dziecięcym.
Dodam jeszcze, że tytuł zaczynał się na "S" ( tak nazwane było miasteczko w którym odbywa się dana sytuacja )
Wersji tego filmu prawdopodobnie jest kilka z tego co wiem
Hmm, jak czytałam twój opis po raz pierwszy to od razu przyszło mi do głowy Amitiville... Potem przemknął mi jeszcze Sierociniec(ale tutaj nie ma paru wymienionych wątków). Jeśli chodzi o osoby pukające do drzwi - Nieznajomi, ale tam nie ma w ogóle wątków z dziećmi. Nie wiem, jak przyjdzie mi coś do głowy to dam znać ;) jeśli sama znajdziesz ten film - napisz proszę, chętnie bym obejrzała ;)