PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

No tak kolejny film na podstawie pseudoprawdziwych wydarzeń. To troche zaczyna już się robić nudne. Wystarczy zrobić taki dopisek na plakacie, ewentualnie na początku filmu a ludziska już od razu wierzą że to niemal film historyczny. Niedługo dojdziemy do takich paradoksów że filmy o krasnoludkach, ufoludkach czy ludziach obdarzonych niezwykłymi mocami i wykorzystującymi penis jako radiostacje do kontaktów z nazistami-zombie też będą true events. Ludzie opanujcie się wciskając ludziom takie pierdoły.

tomasiak

Rzadko odpowiadam w tematach, ale tym razem musiałem...hahaha ja pierdolę, dosłownie TO chciałem napisać, oglądam jakieś bzdurne filmy sc-fi, horrory itp...cały czas true events.
No k***a ile można, jestem dorosły i wiem, ale małe dzieci też potrafią już ściągać filmy, a te niekoniecznie muszę rozumieć, że to taka bujda, by ludzie bardziej się bali po filmie. Jezu, to k0lejny trend, zaczęło się od strangers'ów z eee hmm Liv Tyler, tam też jakoby wszystko miało być na podstawie prawdziwych wydarzeń. BYĆ może znaleźli małżeństwo martwe w domu, ale ludzie-upiory-w-maskach-czytające-w-myślach-przemieszczające-się-jak błyskawica-znikające-jak-mgła.
Ok nieważne, 100% racji dla autora.

ocenił(a) film na 6
Kapiszczur

nie przesadzajmy radiostacje z penisów są już na porządku dzienny i często używane

ocenił(a) film na 10
Kapiszczur

jezeli chodzi o The Strangers to film był "inspired by true events" a nie "based on true events" co czyni wielką różnicę i te dwa rozróżnienia są ostatnio bardzo modne. Proponuję dokładnie czytac informacje o filmie a nie sugerowac się słowami wyrwanymi z kontekstu. Nikt nigdy nie powiedział że byli jacyś goscie w maskach i tak dalej...

ocenił(a) film na 1
tomasiak

Dokładnie to samo pomyślałem, ten film to gówno i nie mam nic więcej do powiedzenia.

0/10

tomasiak

Troche poszperalem z ciekawosci i prosze:
http://www.associatedcontent.com/article/1522969/snedeker_family_how_true_is_the _connecticut.html

i okazuje sie, ze czlonkowie rodziny placza sie w zeznaniach, a ludzie od spraw paranormalnych mowia autorowi, aby zmyslac ^^

tomasiak

Widziałem kiedyś na Discovery Channel o tym film dokumentalny (właściwie rekonstrukcja na wzór 997) w serii pt. "Haunting" z pol. "Duchy". Muszę przyznać, że historia zrobiła na mnie wrażenie i to niemałe. Mam 27 lat a po obejrzeniu tego nie zasnąłem tak odrazu bezstresowo :P tymbardziej, ze program nadawali chyba o 23 do północy. Jeśli film w co wątpie będzie tak dobry jak te rekonstrukcje wydarzeń na DCh to szykuje się super film. Seria "Duchy" na Discovery to mistrzostwo a odcinek "Haunting in Connecticut" to chyba nalepszy odcinek.