Gdy usłyszałem w TV reklamę gdzie padło bardzo ciekawe zdanie :"Zobacz co przeraziło miliony ludzi na całym świecie"Spodziewałem się po tym filmie wiele...jednak na tym się skończyło:( Ogólnie film średni,gdyby nie fakt że w całą tą historie wplątane są duchy i inne poczwary,z powodzeniem mógłby być on filmem obyczajowym :D Przeraziło mnie w tym filmie NIC!!!a przecież nie tak miało być,czyżbym się różnił tak bardzo od milionów ludzi???Może miałem się bać na scenie,gdzie matka tuli syna,a on wpatruje się w zbliżającą postać rodem z Residenta,po prostu żenada!!! 0 napięcia 0 klimatu.I jeszcze fakt że film jest oparty na faktach,w trakcie i po zakończeniu "Udręczonych" psuje cały ten obraz w Moich oczach.Mam tylko nadzieje że końcowa scena,w której duchy uwalniają chłopca od śmiertelnej choroby,jest zmyślona,a jeśli nie zaliczę tą bezwartościową pozycje do kategorii bajki.Podsumowując Historia nie jest zła i ten film miał potęcjał,który został zniweczony,Przez brak najważniejszego czynnika STRACHU!!! Nie polecam strata czasu!!!!!!!!!!!