PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

Udręczony to ja byłem, ale po seansie. Schemat filmu wykorzystany już do cna, lecz reżyserowi wydawało się że może zrobić coś jeszcze z tej materii. Wyszedł słaby film o nie ciekawym temacie, film nic nie oferuje tak naprawdę. W filmie nie ma atmosfery, jakiegoś zaskoczenia, zwroty akcji są oczywiste jak zakończenie tej historii. Historie tego typu nie zdarzają się, wypisywanie na początku że to film oparty na prawdziwej historii to nadużycie producentów i dystrybutorów. Coraz bardziej spotykane.

ocenił(a) film na 3
_Animal_

całkowicie popieram. nie oglądam horrorów (po "Pile" najzwyczajniej w świecie brzydzą mnie) a ten obejrzałam nieco z przymusu. Okropny. Nudny, przewidywalny i w ogóle nie straszny. Nie przestraszył mnie, a tego oczekuje od horrorów. Zdziwiła mnie wysoka ocena tego 'horrorku' ale może się nie znam. nie wiem, fakt faktem film mi się nie podobał.

Miss_Madeleine

Ocena jest wręcz przesadzona, film powinien mieć 3.4 !!! Tak naprawdę nie wiem co inni w nim widzieli oceniając go tak wysoko.

ocenił(a) film na 3
_Animal_

Też tak uważam. Jechali po totalnie wyrobionym schemacie i zrobili film bez żadnego sensu tylko po to żeby się bać(jak większość horrorów dzisiaj). No bo w sumie teraz to trudno o udany horror.

NnIiKkTt

No ja też ubolewam nad kinem grozy, czemu nie można zrobić jakiś produkcji z klimatem o sensownym scenariuszu. Powstają kolejne sequele, prequele itp. ale tylko z komercyjnych względów.

ocenił(a) film na 2
_Animal_

Ja też udręczona byłam bardzo. Miałam wrażenie, że reżyserowi zabrakło trochę pomysłu na scenariusz i kilka scen było bardzo naciąganych, a pojawiły się tylko po to, żeby film zmieścił się w ramach czasowych. Jeżeli chodzi o horrory z klimatem to polecam kino hiszpańskie.

M_Magnolia_Maglos

Zgodzę się że w kinie hiszpańskim filmy grozy naprawdę są bardzo dobre, ale zdarzają się filmowe pomyłki takie jak, Kilómetro 31, La Monja, Frágiles, El Espinazo del diablo, Hipnos itp. Ale tak w każdym przypadku jest że nie ma reguły.

W każdym razie polecam Tajlandzkie kino grozy tam też są perełki od tak np. 13 game sayawng ... film naprawdę godny uwagi.