PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

a co z dziewczynka?

ocenił(a) film na 7

nie wiem czy ktos o to pytal czy nie, ale intryguje mnie wlasnie ta sprawa. mianowicie w jednej z ostatnich scen, matt wpada do domu, wyrzuca za drzwi chlopca i siostre, ale przeciez w srodku byla dziewczynka. potem jak jest juz akcja ratownicza, tej dziewczynki nigdzie ni eiwdac, wyglada wiec na to ze splonela, a cala rodzina o niej najnormalniej w swiecie zapomniala, byc moze czaszka splywajaca do kratki byla jej, tak samo ostatnie zdjecie w czasie napisow moglo tez do niej nalezec. co o tym sadzicie?

cob2

Dziewczynka też została wyrzucona. Kiepsko to było pomyślane, bo wyraźnie było widać, że Matt wyrzuca siostrę i brata (kadr zza pleców rodzeństwa). Sekundę później Matt zatrzaskuje drzwi i wtedy widać całą trójkę, najmłodsza z sióstr pojawia się znikąd, dla mnie partanina, mogli to lepiej przemyśleć. Czaszka i zdjęcie na końcu to tylko przypadek, moim zdaniem czaszka (wyglądająca na dodatek jak maska) spływająca do ścieków to przesada, bez składu i ładu.
Sam film wypadł dobrze na tle innych horrorów, które oglądałem ostatnimi czasy (Walled In, Klątwa 3, Nienarodzony, Shutter, Martyrs itp.). Tyle tylko, że reszta horrorami była tylko z nazwy. Ogólnie film trzymał w napięciu, raczej nikt przy nim nie uśnie. Polecam ze względu na to, że dawno w kinach nie było żadnego porządnego horroru, a ten film jest najbliżej tego określenia.

ocenił(a) film na 7
kolek_hbo

aha, dzieki, mi tez nawet si epodobal, jednak widac w nim straszne niedbalstwo, tak jakby realizatorom sie gdzies spieszylo

ocenił(a) film na 7
kolek_hbo

Dokładnie. Nie chodzi już o lekko oklepaną formułę, historia była niezła, a w horrorze jest najważniejsze, żeby trzymał w napięciu i dawał adrenalinę. I właśnie ten film mi to dał, a od dawna nie mogłam tego uzyskać.

cob2

To niedopracowanie z dziewczynką popsuło mi całą końcówkę. Cały czas myślałam, że ona tam gdzieś jest w domu, gdzieś gdzie się ukryła i tam zaraz zacznie krzyczeć i spłonie itd. Ciągle czekałam aż to się rozwiąże i spokoju mi to nie dało. Czekałam aż wybiegnie zza jakiegoś krzaka w końcu, z okna wyskoczy. No cokolwiek! A oni ją tak beznamiętnie olali (twórcy filmu i jej filmowa rodzinka). Taki niby drobiazg ale okropnie mnie to zirytowało.

ocenił(a) film na 7
LeeAnn

Ja szczerze mówiąc, nie zauważyłam tego <lol>

LeeAnn

aaa tam zwracasz uwage na jakies detale... ;p

ocenił(a) film na 3
fanzzy

właśnie tez mnie to meczylo .. gdzie sie podziala ta dziewczynka ..