PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

Piszecie, ze ten film jest do bani, bo mało efektów, mało straszny itp. Ale skoro ten film jest na faktach to co reżyser miał od siebie dodać jakąż rzeźnie i zrobic z tego kolejną straszną bajke? Sam fakt, ze ta historia się wydarzyła jest nieprawdopodobne, a Wy macie pretensje, ze jest mało straszny. A gdyby Was taka historia spotkała to też byście mówili, ze to nie było przerażające? Postawcie się w sytuacji Matta. Ja po takim czymś nie umiałabym normalnie życ....Pomyślcie, za nim coś napiszecie.

ocenił(a) film na 6
monixD

Sorry ale niestety w ostatnim czasie spora część filmów się reklamuje, że są na faktach a tak naprawdę jest to tani chwyt marketingowy żeby przyciągnąć ludzi do kin i przypuszczam że tak było i tym razem. Tak że te "fakty" można sobie między bajki włożyć i jestem przekonany że większość osób tak jak ja zdaje sobie z tego sprawę. Dlatego stwierdzenie że zacytuję "Pomyślcie, za nim coś napiszecie" jest w tym przypadku nie na miejscu :)
Inna sprawa że jak dla mnie filmik całkiem niezły oglądałem go późną nocą przy zgaszonym świetle i w kilku momentach potrafił przestraszyć ;p
Pozdro i bez obrazy

j_g_l

czy tani chwyt reklamowy czy też nie, nie będę się sprzeczał może i tak było w tym wypadku. Jeśli chodzi o film to był niezły ale osobiście o wiele bardziej podobała mi sie wersja dokumentalna która kiedyś pokazali w A Haunting (Duchy) tam było jeszcze mniej efektów za to klimat nie to przebicia. Gorąco polecam fanom Udręczonych żeby obejrzeli wersje dokumentalna:) tak btw. filmowa wersja sporo różni się od wersji kinowej ponieważ w dokumencie demonem był koleś który kazał temu dzieciakowi działać jako medium (ten w okularach) a tutaj tak do końca nie wiadomo co i jak. Także jeszcze raz powtarzam, że dokumentalna wersja Udręczonych jest godna obejrzenia a nawet (według mnie ofc) o niebo lepsza od kinowej.