PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282920}

Udręczeni

The Haunting in Connecticut
2009
6,6 41 tys. ocen
6,6 10 1 40696
4,7 6 krytyków
Udręczeni
powrót do forum filmu Udręczeni

jak w temacie, dziś mam zamiar wybrać się do kina i nie wiem, czy warto akurat na ten film

ocenił(a) film na 4
ewa2555

MOim zdaniem film ponizej oczekiwań i nie warto oglądać go w kinie...
Strasznie nudny i bez dreszczyku emocji

SometimesEvenGodIsWrong

bardzo fajny choć końcówka troche zryta, moim zdanie warto iść na to do
kina polecam:)

ewa2555

a co byście polecili z obecnych propozycji kinowych (wiem, że trochę odbiegam od tematu, ale mój facet zaplanował dla nas wyjście do kina dzisiaj, a mi pozostawił wybór filmu), nie musi być horror, może być nawet jakaś komedia:)

ocenił(a) film na 5
ewa2555

Szkoda czasu i pieniędzy na ten film chyba że naprawdę ci sie nudzi...Fabuła oklepana...MATKO! ile to już było tych filmów o nawiedzonych domach a ten jest najgorszy moim zdaniem z tego grona! Podajcie mi chociaz jedną straszną scene z tego ( gatunek wogóle tutaj nie pasuje) horroru pożal się Bożę...

ocenił(a) film na 5
Lara1100

bylem, i myślę że nie warto..

ocenił(a) film na 7
Auuron

właśnie niedawno wróciłam z seansu i powiem tak
film dość zgrabny, chociaż nieco przynudzał chwilami, reżyser powinien wiedzieć, że upiorów nie pokazuje się dłużej niż przez 1/8 sekundy, bo stają się po prostu śmieszne, przesadna gra aktora grającego Matta, za dużo wątków dramatu.
za to niezła muzyka/dźwięki/efekty dźwiękowe.
efekty komputerowe natomiast leżały zupełnie (ektoplazma wydobywająca się z ust Jonaha - na plakacie - śmieszyła, podobnie jak inne animki).

w sumie 7/10 chociaż nieco naciągnięte.

ocenił(a) film na 7
ewa2555

moim zdaniem warto iść na to do kinaa.
może nie jest najlepszym HORROREM.
ale jako film jest bardzo dobry.

mycha9441

Kolejny stereoptypowy horror o nawiedzonym domu. Ten podobno oparty na faktach, z tym że 'Opór' też 'podobno' był oparty na faktach, ale sami wiemy jak wyszło.

ewa2555

Przewijałem zeby szybciej minoł... i nawet się nie przestraszyłem no.. raz jak powieke odcinali. Efekty i muzyka ok ale Zapomnimy o nim szybko. Pozdrawiam

malcolmxxx

Byłem na tym filmie w kinie wczoraj, w ogóle pierwszy raz od bardzo dawna byłem w kinie i powiem, że się lekko zawiodłem. Było kilka momentów w których można się było przestraszyć a ja nic, siedziałem i momentami zwiedzałem oczami sale kinową bo film chwilami przynudzał. Muzyka i dzwięki były bardzo dobre ale co do samego filmu to spodziewałem się czegoś lepszego.

ocenił(a) film na 9
malcolmxxx

podaj mi choć jeden horror który naprawdę był straszny z amerykańskiej produkcji mnie się ten film podobał choć nie był zbyt straszny

ocenił(a) film na 5
mardok22

ja byłem na tym filmie, jestem zadowolony, ale tylko dlatego, że nie
oczekiwałem wiele. Jeśli idziesz na ten film z myślą o jakimś ambitnym,
superstrasznym horrorze, to się zawiedzeisz, ale jako taki troche
mocniejszy thriller - w sam raz;]

ewa2555

Ogladalam juz pelno horrorow i wczoraj bylam w kinie na Udreczonych. Co moge o tym filmie powiedziec? Fajny ale nic specjalnego. Byly momenty na ktorych podskoczylam ale byly tez na ktorych spalam ;p Jesli mam okreslic film jednym zdaniem to pisze : ZACZEPISTY JESLI KTOS MALO HORROROW OGLADAL, ZWYKLY JAK KTOS JEST FANEM HORRORU.

youarenotalone18

Jak ten film się komuś podobał to polecam Amityville (też o nawiedzonym domu), chodzi mi o ten z 2005 r. Dla mnie był dużo lepszy niż Udręczeni i tam naprawde się przestraszyłem kilka razy.

ewa2555

I ja również NIE polecam.. nic ciekawego, nic strasznego..

ocenił(a) film na 3
Just_a

Popieram.Nic szczególnego.Dzisiaj trudno o dobry horror.To film mocno skomercjalizowany i głównie do tego żeby się trochę przestraszyć.Nic z niego nie wynika,nie ma głębszego sensu i jest chyba trochę podkolorowany.Wierzę w prawdziwość tej historii,ale scenarzyści trochę się nią pobawili.Ogółem nie polecam.Sam mocno się zawiodłem :(