PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=295316}

Underworld: Bunt Lykanów

Underworld: Rise of the Lycans
2009
7,1 98 tys. ocen
7,1 10 1 97885
5,4 16 krytyków
Underworld: Bunt Lykanów
powrót do forum filmu Underworld: Bunt Lykanów

Romansidło trochę zbytnie z tej części zrobili, ale i tak trzyma wysoki poziom całej
trylogii.

ocenił(a) film na 3
szponter

Skoro najgorsza, to czemu aż 7? ;)

ocenił(a) film na 7
MegaTM

bo jedynka ma u mnie 9, dwójka 8, a trójka 7. A aż 7 bo Underworld to rewelacyjna seria..........na pewno lepsza od Zmierzchu:D:D

ocenił(a) film na 3
szponter

Bunt Lykanów to trójka? Widzialem 1 i 2 i jakos niespecjalnie chcialbym rzec, ze jest rewelacyjna...

ocenił(a) film na 10
szponter

Nie ma w ogóle porównania.

ocenił(a) film na 10
szponter

Ale ten mroczny klimat, jest fascynujący!!!

ocenił(a) film na 3
klod47

Prędzej w "Blade"...

ocenił(a) film na 8
MegaTM

Trójka jest najlepsza!

ocenił(a) film na 3
masachiko

Undera czy Blejda? ;-) Undera nie widziec drei, za to 3 Blade byla bardzo przeciętną częścią... Dwójka rox!

ocenił(a) film na 8
MegaTM

Oczywiście Underworlda:)

ocenił(a) film na 3
masachiko

Przetestuje nowe DVD i skocze do wypozyczalni dzis... Tez troche nie wierze autorowi tematu, bo dwójka była nad wyraz kiepska...

ocenił(a) film na 8
MegaTM

Ja uważam, że wszystkie 3 części były świetne, niemniej jednak najlepsza jest trójka ale to tylko moje zdanie. Nie wiem czy 4 część będzie dobra, ponieważ brakuje w niej kilku istotnych bohaterów z wcześniejszych części, choćby Michaela, Luciana, Victora.może się mile zaskoczę jeszcze tylko kilka dni i lecę do kina.

ocenił(a) film na 8
klod47

Oooo tak! Tylko w tej części 3, nie widziałem najnowszej, ale na pusto trafiam, że nie będzie takiego klimatu jak w Buncie Lykanów. Czułem mrok, skały i mech wyrastający z zimnych budowli. Jak dla mnie część 3 najlepsza.

szponter

Nie lubię tej części bo nic nie wnosiła do historii filmu a ten seks na skale nie był ani romantyczny ani zboczony tylko śmieszny.Co do klimatu podobała mi sie dwójka miała w sobie akcje fabułe w tym zarys historyczny. zamiast tego mogli pokazać co sie działo jeszcze wcześniej miedzy Marcusem a jego bratem

ocenił(a) film na 8
szponter

jak dla mnie ta część jest najlepsza , oddaje taki klimat i najlepsze jest to że nie ma w nim broni palnej co bardzo mnie się spodobało

ocenił(a) film na 8
szponter

Trójka najlepsza, klimat z obrazów Beksińskiego. Czułem zimno i kamienie porośnięte mchem które stanowiły wystrój rezydencji Wampirów. Najlepsza część. Dzisiaj byłem na części 4. Nic nie zapamiętałem. Trójka najlepsza.

orkosky

Też tak uważam, rewelacja. Ale może 3 nie podoba się fanom wampirów, bo w zasadzie niewiele w niej typowego wampiryzmu (wgryzania się w karki ofiar), to bardziej mroczne średniowiecze z tajemnicza rasą nieludzi i potworami. Dla mnie najlepsza i najbardziej baśniowa część serii. O 4 mam podobne zdanie - masa efektów, niewiele fabuły. Nawet Charles Dance nie ratuje sytuacji. A szkoda, po "Buncie Lykanów" spodziewałam się czegoś więcej, niż strzelaniny w 3D.

szponter

Ja bym nie powiedział że to 3 tylko 2,5 bo nie ma głównej bohaterki to tylko 1 powód. A na Underworld Przebudzenie pisze "Długo wyczekiwana kontynuacja trylogi".

fajny334

W szybkim skrócie to jest Prequel Underwolda i Underwolda Evolution, więc śmiało można by rzec, że jest to jakby pierwsza część. Ja bym powiedział, że jest bardzo wartościowa dla całej Trylogii, bo przedstawia historię Luciana, jego narodziny oraz jak doszło do wojny między Lykanami, a wampirami. Dlatego wszystkie trzy części są na równym poziomie. Zdecydowanie polecam:)

szponter

3 według mnie najlepsza, najfajniejszy klimat, historia. Zaraz potem, a raczej na równi 1, chociaż o wampirach we współczesnym świecie dużo już było, a o tych ze średniowiecza (czy jakoś tak) to kojarzę tylko Draculę. 2 to dopiero kicz...dwaj najstarsi zostają zabici ot tak po prostu przez (w porównaniu do Williama i Marcusa) niemowlaki. Tak więc:
1. Underworld 1 - ocena 8
2. Underworld 2 - ocena 6
3. Underworld 3 -ocena 9

kororek

Nie niemowlaki, zapominasz ze oboje mieli ojca ktory byl potezniejszy od swojego potomstwa i to on dal swojej krwii Selenie, dzieki temu miala sile zalozyciela obu rodow oraz sile zwyklego wampira po ich ewolucji. A drugi typek byl hybryda. Dlatego ich rozwalili.

ocenił(a) film na 5
szponter

w sumie szału nie ma tylko tyle że pakazane od czego zaczeła się wojna wilkołaków z wampirami i jak zwykle chodzilo o kobięte ;)

ocenił(a) film na 10
szponter

boże jak możesz tak mówic ! xD Uważam że to najlepsza część !

ocenił(a) film na 8
szponter

Dlaczego Sonja w 'Underworld: Bunt lykanów' ma włosy czarne, a w 'Underworld' gdy Michael się zmienia w wizji widzi Sonje która jest blondynką?

sylw17_filmweb

Odpowiedz jest prosta. Pierwsza część była kręcona 6 lat przed "Buntem" i wspomnienia które się tam pojawiły miały prawdopodobnie być tylko ciekawą wstawką wyjaśniającą powód wojny. Nie wiem czy już wtedy twórcy wiedzieli że będą kręcić sequel a co dopiero prequel ^ ^. Ponadto gdyby chcieli być aż tak wierni tej jednej scenie przy kręceniu "Buntu" musieliby zatrudnić tę samą aktorkę i odtworzyć scenerie (zwróć uwagę że ta się poważnie różni). Dodam że od aktorki która w jedynce "grała" Sonię nie miała zbyt dużo kwestii do zagrania więc nie wiadomo jak stały by jej zdolności aktorskie : P.
Nie mniej całą sytuację można zgrabnie wytłumaczyć tym że Michael widział to co widział we wspomnieniach po ugryzieniu a na ile takie flashbacki są wierne oryginałowi? Może kilkoma detalami się różnią, zwłaszcza że to on był ugryziony a nie odwrotnie.

Guferus

Dodam że ciężko porównać "Bunt" z jedynką i dwójką bo różnią się trochę chronologicznie : PP, myślę jednak że wszystkie te trzy części trzymają podobny klimat który bardzo lubię. Dla mnie jeśli chodzi o jakość kolejność idzie 1,3,2,4.
Jedynka dla mnie stoi przez Buntem bo moim zdaniem trudniej jest zrobić klimatyczny film o wilkołakach i Wampirach taki jak Underworld w czasach współczesnych (niż w starych dobrych wiekach mrocznych) a twórcom IMO się to udało całkiem zgrabnie.

ocenił(a) film na 8
szponter

Jak dla mnie to jest to najlepsza część z całej serii.
1. Underworld: Bunt Lykanów - 8
2. Underworld - 7
3. Underworld Evolution - 6
4. Underworld przebudzenie - 5