Po co kręcić film o czymś co zostało już praktycznie opowiedziane w 2 wcześniejszych częściach? - tylko i wyłącznie dla kasy którą można zbić na zbudowanej popularności, dla mnie to żenujące! i choć jestem fanem Underworld, to ze względu na to, tej części nie mogę ocenić pozytywnie.
Może i film nie jest najwyższych lotów i nie dorównuje części 1 ale została ukazana historia nie tylko ze strony wampirów ale wkońcu i z wilkołaków. W części 1 była wzmianka o tym, że Lykanie byli niewolnikami a w części 3 dokładnie pokazano co zaczęło wojnę.
I to nie jest kontynuacja jak to ująłeś.
To pierwszy film który pokazuje akcję z perspektywy wilkołaków. Przestali być włochatymi, dzikimi, ryczącymi istotami. Zyskali swoją historię, do tej pory wszystko było widziane oczami wampirów.
Najlepsza część tej trylogii! po tym obrazie zupełnie inaczej patrze na pozostałe części....cała historia nabiera innego światła. dochodzę też do wniosku,że1 i 2 nie mają już tego "czegoś" co ma bunt lykanów:( naprawdę świetna, do tego Mitra i Cheen- nie możnabyło wybrać innych aktorów (mimo, że w 1 części Sonja była blondynką;)).Super nakręcony, niezłe efekty specjalne no i jak dla mnie jeden z najlepszych love story....niewiele filmów robi na mnie wrażenie i ten należy własnie do takich:)