PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=295316}

Underworld: Bunt Lykanów

Underworld: Rise of the Lycans
2009
7,1 98 tys. ocen
7,1 10 1 97885
5,4 16 krytyków
Underworld: Bunt Lykanów
powrót do forum filmu Underworld: Bunt Lykanów

O Underworld 3...

ocenił(a) film na 6

Myślę, że może to być film ciekawy. Albo będzie o wiele lepszy od poprzednich dwóch części, albo o wiele gorszy. Wypiszę swoje nadzieje i obawy związane z tym filmem:

Nadzieje:
-Lekka zmiana tematyki i "realiów". Wampiry biegające z pistoletami już się zdecydowanie przejadły. A historia buntu wilkołaków może być bardzo ciekawa, jeśli tylko scenarzyści się przyłożą.
-Może trochę "odpatosią" ten film. Lubię patos, ale akurat w przypadku "Underworld" i "Underworld 2" zupełny brak humoru i branie wszystkiego na poważnie i dosłownie to poważne wady. Może w U3 zmieni się to na lepsze.
- Część obsady. Kevin Grevioux i Davy Jones (:-)) chyba nie zawiodą.
-Zmiana reżysera. może dzięki temu można liczyć na "powiew świeżości".
-Efekty specjalne. W poprzednich częściach nie zawiodły. Mam nadzieję, że tu nie będzie inaczej.

Obawy:
-Wilkołaki piorą się z wampirami. Groteskowe sex-wampy w wypasionych zbrojach, z wypasionymi mieczami i wypasionymi kłami. Mhhhroczne scenerie. Muzyka cholernie pasująca do średniowiecza (vide zwiastun). Jeśli historia nie będzie opowiedziana lekko i z dystansem, lub, nie daj Boże, twórcy spróbują zrobić z tego ambitny film z przesłaniem, to wyjedzie jeden z większych gniotów ostatnich lat.

Podsumowując: Albo U3 okaże się kawałkiem dobrego kina sensacyjnego, może z jakąś sensowną sceną bvatalistyczną, albo okaże się pustym i przygnębiającym gniotem.

użytkownik usunięty
radan

według mnie największym minusem będzie tu brak Kate Beckinsale!!!!!!!!

W Underworld było parę śmisznych akcji :)