Mam pewien problem w zrozumieniu pewnej kwestii w filmie i prosze o pomoc. Gdy czlowiek zostanie ukaszony przez wampira zostaje przemieniony i odtad zyje w nieksonczonosc w postaci w jakiej zostal ukaszany. Dobrze rozumiem? Tak bylo z np. z Selene. I mam takie pytanie: Czy wampiry moga sie rozmnazac tak jak ludzie? Bo gdyby tak to jakby oni wygladali przez te wszystkie lata swojego zycia. Jak dziecko czy jak staruszek? Mysle, ze Sonja byla corka (zrodzona po stosunku) Viktora i sie zastanawiam jak ona mogla wygladac. Gdy Viktor ukasil ja bylo widac jak wrecza malej Sonji amulet (klucz do wiezienia Williama), wiec jej wyglad ulegl zmianie. Zastanawiam sie, gdyby Viktor nie skazal jej na smierc i zyla by jeszcze 1000 lat to jak by wygladalo jej cialo. Prosze kogos aby mi to wytlumaczyl.
1. Nie nie starzeją się.
2. Viktor był wpierw człowiekiem potem a pod koniec swego ludzkiego życia został przemieniony w wampira w zamian za pomoc w zorganizowaniu armii przeciw lycanom
3. Sonja miała amulet gdy była dzieckiem, bawiła się nim podczas kopania wiezienia dla Williama, przez jej ojca.
4. Sonja została przemieniona przez wiktora jak miała te 25-30 lat, po tym jak Kraven wymordował jej rodzine, obwiniając za to Lycanow. Sonja miała być mapa do wiezienia Williama.
5. Obejrzyj UW Ewolucje tam masz wszystko jak na dłoni
niby tak ale mylisz Sonije z Selene.
co do Sonji to nie wiadomo kiedy stala sie wampirem i czy sie nim nie urodzila. Lucian urodzil sie jako wilkolak i normalnie sie rozwijal. pewnie z Sonija bylo podobnie. chodzi o to, ze wampiry czy wilkolaki sie nie starzeja, ale czemu ma to im przeszkadzac w dorastaniu? dorastanie nie jest starzeniem sie w sensie biologicznym ale rozwojem. w filme przedstawiono wampiryzm czy lykantropie jako jakas agresywna mutacje genetyczna, czy cos w tym stylu.
wampiry moga sie rozmnazac, przecez Sonija byla w ciazy z Lucianem, ich dziecko mialo polaczyc dwie rasy, co pozniej stalo sie obsesja Luciana.
Napisalem tego posta bo ciekawi mnie pod jaka postacia zyja wampiry przez wszystkie lata swojego zycia. W sumie moze byc tak jak to ty napisales. Wampir dojrzewa podobnie jak czlowiek do takiego "punktu", ktory jak zostanie przekroczony to stanowi granice miedzy starzeniem sie a dojrzewaniem.
2. Tez o tym wiedzialem.
3. Juz o tym pisalem. Po co to powtarzasz?
4. Myslisz Sonje z Selene. To chyba Viktor wymordowal jej rodzine a Kraven tylko zacieral slady po jego zbrodniach. Victor nie mogl zabic Selene bo zbyt mu przypominala jego skazana na smierc corke. Poza tym bylo powiedziane ze Victor sadzil ze po uplywie tylu lat Selene nic nie bedzie pamietac (chodzi o sprawy z medalionem i miejscem wspoczynku Wiliama.
5. Raczej ty to powinienes zrobic.
No i tutaj ja popełniłem błąd i pomyliłem Sonje z Selena co zmienia całkiem fakty.
3 Selene miała amulet jako dziecko bo to jej ojciec robił wiezienie dla Williama. (widac to gdy ta maluje słonce na jednej ze ścian lochów.
4 Kraven wymordował. Jest to pokazane gdy Viktor przychodzi uratować Selene a Kraven zakrwawiony chowa się w ciemnościach
5. Przyznaje pomyliłem imiona 2 kobiet lecz widać ze Ty zaczynałeś UW od 3 części nie od 1.
I nie wyskakuj z pretensjami na człowieka który chce pomóc smarkaczu.
To ze Kraven byl zakrwawiony o niczym nie swiadczl. Moze korzystal z krwi np. swini albo konia. BYlo powiedziane (chyba Kraven powiedzial to Selene) że to Victor wymordowal jej rodzine.
Może ukąsił ją, jak dorosła...tak jak było w filmie "Wywiad z wampirem", Louis przemienił Claudie jak była małym dzieckiem, a później ona była strasznie okrutna i nieszczęśliwa, bo chciała stać się kobietą, którą nigdy nie mogła się stać.
Nie. Viktor mówi w jedynce cytuje "Od 1400 odkąd my starsi przeskakujemy wieki". A Lucjusz uciekł ok 600-700 lat temu czyli zapłodnił matkę Sonji gdy miał ok 700 lat
To da sie wytłumaczyć... na świecie żyje meduza która jest nieśmiertelna (naprawdę) starzeje sie do pewnego wieku w którym czuje sie najlepiej a jak jej organizm jest już w pełni sprawny (dojrzały) zamyka sie starzenie