PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=169179}
7,2 105 tys. ocen
7,2 10 1 104546
5,3 20 krytyków
Underworld: Evolution
powrót do forum filmu Underworld: Evolution

Aż dziw, że Oscara nie dostał. Ah, no tak... W przyszłym roku dostanie na pewno. Sama nie wiem za co bardziej by mu się należało. Za wspaniałą rolę wybitnej aktorki młodego pokolenia, Kate Beckinsale, która jak wiadomo grywa w samych ambitnych produkcjach, jak chociażby Pearl Harbor czy właśnie to; za scenariusz, którego by się Spielberg nie powstydził; czy też wreszcie za efekty specjalne, które kosztowały chyba z 5 zł?

ocenił(a) film na 1
marilyn_2

No, ale honorowego oskara za 60 lat powinien dostać.Za zasługi. Pzdr dla Ciebie.

marilyn_2

Tiaaa..najlepiej idz na film o gejach kowbojach...to dopiero extra pozycja..pozniej jeszcze na deser Capote...miodzio filmy...

ocenił(a) film na 6
rumpel24

Już bym wolała film o kowbojach - gejach, choćby i z kosmosu, od tego, bo wolę znudzenie/rozbawienie od zażenowania.

ocenił(a) film na 8
marilyn_2

A co cie tak żenowało w underworld? Bo jeśli nie żenuje cie para kowbojskich gejów na pastwisku...

ocenił(a) film na 6
Negative

Głównie wilkołaki ulepione chyba z kupy. W przypadku tego filmu ciężko ocenić, czy ma tu miejsce przerost formy nad treścią czy treści nad formą - ten sam poziom.

ocenił(a) film na 6
marilyn_2

Kurczę, przecież taki film powinien być przyjemny i poniekąd widowiskowy. Jeżeli nie ma się kompletnie nic do przekazania, to można by chociaż spróbować jakoś pokazać to, co się dzieje na ekranie, tymczasem tu prawie wszystko po prostu kłuje w oczy. Nie wydaje mi się, żeby taka produkcja jak ta miała budżet niski lub chociażby średni - więc gdzieś tkwi błąd.

ocenił(a) film na 8
marilyn_2

W twojej głowie :) Różne rzeczy można temu filmowi zarzucać ale efekty specjalne są na całkowicie przyzwoitym poziomie i nie ma się czego pod tym względem wstydzić... (szczególnie skrzydełka marcusa są zajefajne :] Niestety w ocenieniu tego czy w filmie było więcej treści czy formy (których było tyle samo...) musisz sobie jakoś poradzić samodzielnie...

ocenił(a) film na 6
Negative

Rzeczywiście. Pójdę się popłakać do kąta przez to, że nie doznałam objawienia podczas filmu o tym, jak wilkołaki i wampiry bawiły się w ganianego. Jeżeli natomiast ty wyniosłeś/wyniosłaś z niego jakieś treści istotne dla twojego życia, to pozostaje mi pogratulować.

ocenił(a) film na 8
marilyn_2

Wyniosłem coś wyjątkowo istotnego dla mojego życia z tego filmu, mianowicie już gdzieś tak pewnie z 5 godzin świetnej zabawy :)

marilyn_2

czego od niej chcecie..to tylko kobieta..

ocenił(a) film na 6
rumpel24

rumpel widac wyraznie ze jestes gejem tylko wstydzisz sie do tego przyznac i dlatego obnosisz sie z homofobia w wypowiedzi wyzej :D